Prinsjesdag, Stalin's Daughter, Champions League

Iedere dag zet de Volkskrant de beste kijktips voor u op een rij.

redactie
null Beeld anp
Beeld anp

Prinsjesdag
NPO 1, 12.30 UUR

Rechtstreeks verslag van de rijtoer van koning Willem-Alexander van en naar de Ridderzaal, de troonrede en de balkonscène op Paleis Noordeinde. De inhoud van Het Koffertje is ook dit jaar vroegtijdig op straat beland, maar hoe zou het gaan met de harde wind en de hoedjes?

Champions League
SBS 6, 20.00 UUR

Voor het eerst sinds seizoen 2008 / 2009 treedt PSV weer aan in het belangrijkste bekertoernooi van Europa. De landskampioen mag aan de bak tegen het Manchester United van trainer Louis van Gaal en oud-PSV'er Memphis Depay. De andere wedstrijd uit groep B gaat tussen VfL Wolfsburg en CSKA Moskou.

Memphis Depay. Beeld anp
Memphis Depay.Beeld anp

Andere Tijden
NPO 2, 21.20 UUR

Andere Tijden spreekt met Nederlandse ooggetuigen van de atoombommen op Japan aan het einde van de Tweede Wereldoorlog; mannen van in de 90 die ooit als dwangarbeiders werkten op scheepswerven in Nagasaki en in de laatste dagen van de oorlog snakten naar een Amerikaanse interventie.

Stalin's Daugther
CANVAS, 21. 55 UUR

Een portret van Svetlana Alliloejeva, het jongste kind en de enige dochter van Jozef Stalin. Haar moeder en broer stierven op jonge leeftijd, andere familieleden werden vermoord en haar eerste grote liefde werd door haar vader verbannen. In 1967 vond ze het genoeg en vluchtte naar het Westen.

The Gamechangers
BBC 2, 22.05 UUR

Daniel Radcliffe speelt de hoofdrol in deze tv-film over de makers van het computerspel Grand Theft Auto. Met een mix van actie, spelvrijheid en satire veroveren de jonge jongens de gamewereld, maar advocaat Jack Thompson vindt de spellen té gewelddadig en sleept ze voor de rechter.

Daniel Radcliffe. Beeld anp
Daniel Radcliffe.Beeld anp

2DOC: 1971
NPO 2, 23.00 UUR

Het verhaal van een groepje activisten, zeg maar Edward Snowdens avant la lettre, die op 8 maart 1971 inbreken in een klein FBI-kantoor, er een kluis vol geheime documenten leegroven en zo ontdekken dat het Amerikaanse politieapparaat (onrechtmatig) infiltreerde in burgerrechtenorganisaties.

Meer over