Prinsesje

Ik heb de hele week uitgekeken naar het nieuwe Volkskrant Magazine en het nieuwe katern Reflex. Daarin lees ik 'Ben ik wel gelukkig genoeg?' Een interessant artikel dat een goed tijdsbeeld geeft, behalve dan dat, terwijl meestal de mannelijk vorm geldt, hier de overspannen verwachtingen van de moderne mens geïllustreerd...

Waar ik wel blij van werd, was de slotconclusie van het artikel 'Een goed gesprek met de krant'. Reflex is schijnbaar geïnspireerd door 'het betere vrouwenblad', want Reflex wil net als deze bladen een vriend van de lezer worden. Klaarblijkelijk komt 'de kwaliteitskrant' er nu ook achter dat vrouwenbladen vaak op een heel open manier over maatschappelijk en persoonlijk relevante dingen schrijven en dat terwijl er toch meestal denigrerend over vrouwenbladen wordt gedaan.

Zoals er nog te vaak denigrerend over vrouwen wordt gedaan zonder dat het opvalt. En dat zal wel zo blijven zolang de Volkskrant zijn Magazine lanceert met op de cover een blote vrouw die uitdrukkingsloos opkijkt naar de (aangeklede) belangrijke man. Natuurlijk heb ik als weldenkend 'meisje van dertig' dit Magazine direct weer in het rek teruggelegd.

Meer over