Prinsesjes hebben 'eindelijk' kerstvakantie

Prins Willem-Alexander en zijn gezin zijn zondag de kerstvakantie in het Argentijnse Villa La Angostura begonnen met een korte fotosessie in de residentie van de gouverneur van de provincie Neuquén.

Prins Willem-Alexander en prinses Maxima en hun kinderen Amalia (M), Alexia (R) en Ariane (L) poseren tijdens een fotosessie in de residentie van de gouverneur van de provincie Neuquén. Beeld ANP
Prins Willem-Alexander en prinses Maxima en hun kinderen Amalia (M), Alexia (R) en Ariane (L) poseren tijdens een fotosessie in de residentie van de gouverneur van de provincie Neuquén.Beeld ANP

Deze villa El Messidor met grote tuin en zicht op het Nahuel Huapi is daarvoor vooral bij mooi weer een uitstekende plek. Nu echter kwam de regen af en toe met bakken uit de hemel en werden de media binnen uitgenodigd bij de kerstboom en de open haard. 'Jammer van de regen, we hoopten op mooier weer', zei prinses Máxima, die al enkele dagen zonder het gezin had doorgebracht in Buenos Aires.

Het was voor het eerst in 5 jaar dat Máxima haar geboortestad bezocht. 'Ik heb niet veel tijd gehad om rond te kijken. Ik heb vooral familie en vrienden opgezocht. 5 jaar is een lange tijd', aldus de prinses. In Buenos Aires is haar verblijf niet geheel onopgemerkt gebleven. Argentijnse websites publiceerden bijvoorbeeld foto's van uitstapjes met haar moeder.

In Patagonië is die druk minder en in ruil voor het fotomoment en de korte televisie-interviews hoopt het prinselijk gezin de rest van de vakantie met rust te worden gelaten. Villa La Angostura is favoriet bij Máxima's familie. 'Ik kwam hier al als kind, in zomer en winter', vertelde de prinses. 'Het is onderdeel van haar wezen, het is een deel van wie zij is. Het is daarom goed dit gebied te leren kennen, ook met de kinderen', vulde Willem-Alexander aan.

De prinsesjes Amalia, Alexia en Ariane hadden nog wel even gemopperd dat ze op de eerste dag van de kerstvakantie vroeg op moesten staan. ,,Ik was eraan toe', meende Amalia over de schoolvakantie. 'Ja, ze zeiden 'eindelijk vakantie'', vertelde Máxima.

Meer over