Prinses Diana's Audi onder de hamer

De Audi Quattro waarin prinses Diana achter het stuur heeft gezeten, wordt geveild. De cabrio uit 1994 is op 29 juni een van de topstukken op een veiling in Blenheim Palace, schrijft The Telegraph.

null Beeld Brunopress
Beeld Brunopress

De Audi was de familieauto waarin de prinses van Wales talloze malen is gefotografeerd met haar kinderen William en Harry op de achterbank. 'Dit is een buitengewone kans om een stuk koninklijke geschiedenis te verwerven', zegt een woordvoerder van het veilinghuis in de krant. De richtprijs van de auto is tussen de 20.000 en 25.000 pond, omgerekend 23.000 tot 30.000 euro. 'Maar we hebben geen idee hoeveel de auto zal opbrengen', zegt het veilinghuis.

'Hoewel we tot nu toe nog niet officieel bekend hadden gemaakt dat de auto te koop is, hebben zich al belangstellenden van over de hele wereld gemeld. Vooral Amerika heeft interesse.' De auto verkeert volgens het veilinghuis in topconditie en heeft slechts 21.000 mijl op de teller, bijna 34.000 kilometer.

Tot de veiling is de auto te zien in een hotel in Londen waar bezoekers een verzegeld bod op het voertuig kunnen uitbrengen dat aan het veilinghuis wordt overhandigd.

Meer over