Prinses Alexia wordt 4 jaar

Prinses Alexia, de tweede dochter van prins Willem-Alexander en prinses Máxima, is vrijdag 4 jaar geworden. Ze viert haar verjaardag met haar ouders en twee zusjes thuis in de Eikenhorst op landgoed De Horsten in Wassenaar.

ANP

Volgens de website van het Koninklijk Huis hebben Alexia’s vader en moeder vrijdag geen verplichtingen. Willem-Alexander was eerder in de week bij een waterevenement in Singapore, maar kon op tijd terug zijn om de verjaardag van zijn dochter te vieren.

Met het bereiken van de 4-jarige leeftijd gaat prinses Alexia maandag voor het eerst naar school. Ze wordt dan ’s ochtends verwacht in groep 1A van de Bloemcampschool in Wassenaar. Echt veel tijd om te wennen heeft ze niet, over twee weken begint de zomervakantie al. Voor haar eerste schooldag hoopt ze voor haar verjaardag een ‘coole’ rugzak van haar ouders cadeau te krijgen.

Prinses Alexia kwam op 26 juni 2005 ter wereld in het Bronovo Ziekenhuis in Den Haag. Ze is na haar vader en haar oudere zus prinses Amalia de derde in de lijn van troonopvolging. Afgelopen zondag was Alexia met haar zusjes en moeder Máxima nog in het Concertgebouw in Amsterdam om tijdens het Kleuter Zing Event samen met honderden andere kinderen liedjes van Harry Bannink mee te zingen.

Prinses Alexia (ANP) Beeld
Prinses Alexia (ANP)
Meer over