Prins trouwt en valt af als lid Koninklijk Huis

Prins Pieter-Christiaan van Oranje-Nassau, van Vollenhoven trouwt donderdag in Apeldoorn voor de wet met Anita van Eijk. Zaterdag volgt de kerkelijke inzegening in Noordwijk....

ANP

Net als zijn jongere broer Floris, die in oktober in het huwelijk treedt met Aimée Söhngen, laat de neef van de koningin de regering geen toestemming vragen aan de Verenigde Vergadering der Staten-Generaal. De broers vallen daardoor af als leden van het Koninklijk Huis en verdwijnen uit de rij van troonopvolgers.

Ze zouden toch al geen lid van het Huis meer zijn vanaf de troonsbestijging door Willem-Alexander. En de rij troonopvolgers vóór deze twee hekkensluiters in de reeks is inmiddels lang genoeg.

Pieter-Christiaan is, na de prinsen Maurits en Bernhard, de derde zoon van prinses Margriet en Pieter van Vollenhoven. Hij werd op 22 maart 1972 in Nijmegen geboren. Sinds 13 september 2004 werkt de prins als BBT (Beroeps Bepaalde Tijd) in de rang van majoor bij de Directie Operaties van de Staf Koninklijke Marechaussee in Den Haag.

De bruid, Anita Theodora van Eijk, is de tweede dochter van ir. L. van Eijk en J. van Eijk-Steens. Ze werd op 27 oktober 1969 in het Zwitserse Neuchâtel geboren. In 1997 trad Anita van Eijk, na een studie Communicatiewetenschap, in dienst van Bloomberg in Amsterdam. Ze werd door het bedrijf naar Londen gestuurd en op de afdeling Sales/Marketing en tv-productie aan het werk gezet. Ook werkte ze bij Christie's in Londen op de marketingafdeling en bij JPMorgan in een aantal managementfuncties. In de nabije toekomst wil ze in Nederland verder als zelfstandig ondernemer in de mode, maar wat dat precies zal inhouden, is nog niet geheel duidelijk.

Meer over