Update

Prince William gaat volgend jaar trouwen

LONDEN - De Britse prins William gaat trouwen. Hij heeft zich verloofd met Kate Middleton, met wie hij al jaren een relatie heeft.

Van onze redactie
Prince William en Kate Middleton Beeld epa
Prince William en Kate MiddletonBeeld epa

Het Britse koninghuis laten weten zeer verheugd te zijn de verloving te kunnen aankondigen.

William vroeg Kate vorige maand tijdens een vakantie in Kenia. Ze zullen volgende lente of zomer in Londen trouwen en gaan in het noorden van Wales wonen, waar de prins werkt bij de Britse koninklijke luchtmacht.

Skipistes
Zowel William als Kate zijn 28 en hebben elkaar meer dan acht jaar geleden ontmoet op de universiteit van St. Andrews in Schotland. Ze zijn daar beiden in 2005 afgestudeerd. Het was in dat jaar dat hun relatie ruchtbaarheid kreeg. Ze werden op Zwitserse skipistes gesignaleerd en gefotografeerd.

Prince William is de zoon van Lady Diana Spencer en Prince Charles. William is tweede in lijn van troonsopvolging van de Britse kroon, na zijn vader, die net 62 jaar is geworden. Zijn grootmoeder Elizabeth II (84), is sinds 1952 koningin van onder meer het Verenigd Koninkrijk. Ze is volgens een verklaring erg blij met de verloving. Dergelijke verklaringen zijn dinsdag ook door de Britse premier David Cameron en de voorman van de oppositie Ed Miliband verspreid.

null Beeld epa
Beeld epa
Meer over