prijs voor onderzoeksjournalist Davies Oscars geveild pinkpop maakt programma bekend

steek elke dag iets op

De Britse journalist Nick Davies van dagblad The Guardian heeft de Paul Foot Award gewonnen, een prijs voor onderzoeksjournalistiek. Davies krijgt de prijs voor zijn rol in het onthullen van het afluisterschandaal bij tabloid News of the World. Hij maakte duidelijk dat honderden bekende Britten waren afgeluisterd. De krant ging uiteindelijk aan de affaire ten onder.

Davies schrijft sinds 2009 met regelmaat over de hacks en de nasleep ervan voor het Britse medialandschap.

Vijftien Oscarbeeldjes uit de jaren dertig en veertig zijn in Los Angeles geveild bij veilinghuis Nate Sanders. De beeldjes brachten ruim 2,2 miljoen euro op.

De Oscar voor beste scenario voor Citizen Kane (1941) werd geveild voor 437 duizend euro, ongeveer het dubbele van de prijs die in 1999 voor het beeldje werd betaald. De Oscar voor beste film uit 1941, die ging naar How Green Was My Valley, werd geveild voor 204 duizend euro.

De Academy of Motion Picture Arts and Sciences, die de Oscars elk jaar uitreikt, was niet blij met de veiling maar kon die niet tegenhouden, omdat pas sinds 1950 een overeenkomst wordt gesloten met de winnaars die verkoop van de prijs verbiedt.

Het was al bekend dat The Cure, Soundgarden, Bruce Springsteen & The E-Street Band en Mumford & Sons op Pinkpop optreden. Daar kwamen woensdag op een persconferentie van Pinkpop de namen bij van onder anderen Ben Howard, Kasabian, The Wombats, Keane, Gers Pardoel, Linkin Park, The Kyteman Orchestra en James Morrison.

Opvallend is het concert van Anouk, dat voor de zaterdag staat gepland. Zij gaf eerder aan dat ze na haar grote stadionconcert in maart in het GelreDome in Arnhem een tijdje geen grote shows meer zou doen.

De 43ste editie van het driedaagse festival vindt dit jaar plaats op zaterdag 26, zondag 27 en maandag 28 mei, voor de 25ste keer in Landgraaf.

undefined

Meer over