Update

Prandelli eist goed gedrag van spelers voor het WK

Bondscoach Cesare Prandelli van Italië eist in de aanloop naar het WK in Brazilië goed gedrag van zijn internationals. 'Iedereen die er deze laatste competitiemaand een potje van maakt, kan beter thuis blijven. Dat betekent namelijk dat ze ook de druk van het WK niet aankunnen', lichtte hij vandaag toe.

null Beeld ap
Beeld ap

Bij zijn aanstelling in 2010 legde Prandelli bij zijn selectie een gedragscode neer. 'En die is nog steeds van kracht', benadrukte hij. 'Ik word moe en ziek van een bepaald soort wangedrag. Een speler die bijvoorbeeld een tegenstander een elleboogstoot geeft, verdient het niet om voor zijn land uit te komen. Internationals dienen juist over de mentale kracht te beschikken om zich niet te laten provoceren en om niet hun zelfbeheersing te verliezen. Ik reken erop dat niemand uit mijn voorlopige WK-selectie in de fout zal gaan.'

De voorlopige WK-groep van Prandelli telt liefst 42 spelers. Routiniers als Francesco Totti, Luca Toni en Antonio Di Natale kregen geen invitatie. Volgens de bondscoach komen deze 'dikke' dertigers pas in beeld als de urgentie hoog is.

Ook aanvaller Mattia Destro van AS Roma ontbreekt op de lijst. Hij zit een schorsing van vier duels uit na het uitdelen van een elleboogstoot tegen een speler van Cagliari. Voor Prandelli heeft Destro derhalve voorlopig afgedaan. De bondscoach van Italië zal waarschijnlijk nog voor het begin van het WK zijn contract met 2 jaar verlengen, tot medio 2016.

Meer over