Update

Prandelli doet sociale media bij WK in de ban

Een domper voor de liefhebbers van de (verbale) uitspattingen van de Italiaanse aanvaller Mario Balotelli op Twitter. Bondscoach Cesare Prandelli van de 'Azzurri' is van plan om het gebruik van alle sociale media voor en tijdens het WK volgend jaar in Brazilië te verbieden.

Cesare Prandelli met zijn selectie. Beeld getty
Cesare Prandelli met zijn selectie.Beeld getty

'Er komen nieuwe gedragsregels aan en die zullen strenger zijn dan nu het geval is', vertelde Prandelli dinsdag bij RAI Sport. 'We zijn ermee bezig om alle spelers van de Italiaanse selectie te weren op de sociale netwerken. De nieuwe gedragslijn zal voor het begin van ons WK-trainingskamp van kracht zijn.'

Balotelli was onlangs nog het middelpunt van een rel op Twitter, nadat de Italiaanse krant Gazzetta dello Sport had betoogd dat de spits van AC Milan een rol zou kunnen vertolken in de strijd tegen de maffia. 'Supermario' nam daarvan via zijn twitteraccount krachtig afstand waarna een maffiabestrijder hem een 'imbeciel' noemde. De voorzitter van de Italiaanse voetbalbond nam het daarna weer voor Balotelli op.

Het zijn juist deze polemieken, met name rond de excentrieke Balotelli, die Prandelli met zijn verbod in Brazilië wil voorkomen.

Meer over