Video

Prandelli bezorgd over gedrag 'ultra's'

De Italiaanse bondscoach Cesare Prandelli heeft zijn bezorgdheid uitgesproken over het gedrag van de harde kernen van sommige voetbalclubs in zijn land.

Cesare Prandelli. Beeld getty
Cesare Prandelli.Beeld getty

Volgens Prandelli kan het optreden van de zogenoemde 'ultra's' leiden tot sancties van de FIFA en UEFA. Directe aanleiding zijn de gebeurtenissen afgelopen zondag in een duel uit de derde divisie tussen Salernitana en Nocerina.

De coach van Nocerina wisselde al na 2 minuten drie keer. Daarna gingen binnen de kortste keren vijf spelers van zijn team zogenaamd geblesseerd naar de kant en werd het duel gestaakt omdat de gasten nog maar zes veldspelers over hadden. Het script voor dit optreden zou zijn opgelegd door fanatieke fans van Nocerina die hun team enkele uren voor het duel hadden opgezocht. Zij eisten actie vanwege het hen opgelegde verbod de wedstrijd in Salerno te bezoeken.

Ook andere clubs hebben te maken met ongewenst gedrag van fans. Zo moet Juventus een tribunedeel na wangedrag tijdelijk sluiten. Eerder kwamen ook de aanhangers van AS Roma, Napoli, AC Milan en Inter in opspraak.

Meer over