Postcodehoofdprijs valt in Zeeuws dorp met 1 postcode

AMSTERDAM - Het Zeeuwse dorp Vrouwenpolder, iets boven Middelburg, is klein. Zo klein dat het hele dorp, dat onderdeel is van de gemeente Veere, dezelfde postcode deelt: 4354. En uitgerekend op die postcode viel op de eerste dag van 2014 de 42,9 miljoen van de Nationale Postcode Loterij. Tenminste: op die geluksvogels onder de circa 1.100 inwoners van Vrouwenpolder die een lot hadden gekocht.


De helft van de 42,9 miljoen wordt verdeeld onder de deelnemers die alleen meespelen met de cijferreeks van hun postcode. De andere helft wordt verdeeld onder de deelnemers die hun volledige postcode hadden ingezet. Die winnende combinatie is woensdagavond bekendgemaakt.


Het bleek 4354 BK, de Koningin Beatrixlaan. Woensdagavond maakten ambassadeurs als Quinty Trustfull, Caroline Tensen, Gaston Starreveld en Nicolette van Dam hun opwachting in Vrouwenpolder om de winnaars van de grootste prijzen hun cheque te overhandigen.


Pas zaterdagavond zijn alle prijzen bekend. De loterij keert in totaal 48,9 miljoen uit: naast de 42,9 miljoen voor Vrouwenpolder wordt er nog zes keer een miljoen euro verloot.


De Staatsloterij meldde in de oudejaarsnacht dat de hoofdprijs van hun oudejaarstrekking, 30 miljoen euro, is gewonnen door een Fries. In totaal keerde de Staatsloterij bijna 75 miljoen uit. Ook de jackpot van 13,2 miljoen viel. Dit jaar werden voor de oudejaarstrekking ruim 4,2 miljoen lotnummers verkocht, tegen 4,4 miljoen vorig jaar.


Een inwoonster van Vrouwenpolder vertelde woensdag voor de camera van Omroep Zeeland hoe ze altijd twee loten had gekocht maar dat net had teruggeschroefd naar een, omdat ze 'toch nooit iets won'. 'Het is altijd moeilijk de eindjes aan elkaar te knopen in een gezin met kinderen', zei de vrouw geëmotioneerd. 'Ik denk dat we gaatjes gaan opvullen en het een en ander gaan betalen dat nog betaald moet worden. Dat we het vakantiegeld dit jaar echt aan vakantie besteden.'

undefined

Meer over