Postbank Euro Aandelenfonds

Europese ministers van Financiën en Wim Duisenberg, de president van de Europese Centrale Bank, toonden zich afgelopen weekeinde buitengewoon optimistisch over de Europese economie....

'Nou, ik deel het optimisme van Duisenberg bepaald niet', zegt Ad van Tiggelen, hoofd Europese Aandelen van ING Groep. Volgens Van Tiggelen gaat Europa ondanks de bemoedigende woorden van Duisenberg wel degelijk last krijgen van de Amerikaanse malaise. Vanwege de relatief hoge Europese inflatie kan Duisenberg niet dezelfde truc uithalen als zijn tegenhanger Greenspan. 'Daarom belijdt Duisenberg nu met de mond wat hij eigenlijk met een renteverlaging zou willen doen', stelt Van Tiggelen.

Het optimisme van Europese gezagsdragers is volgens de Postbank derhalve niet veel meer dan het steken van een hart onder de riem van de Europeanen.

Voor de aandelenkoers van het Postbank Euro Aandelenfonds - dit jaar heeft het fonds 7 procent verloren, en maandag sloot het op 27,50 euro - hoeft het pessimisme van Van Tiggelen geen negatieve gevolgen te hebben. 'De beurs loopt gewoonlijk een half jaar voor op ontwikkelingen in de economie', stelt hij. Eind maart bereikten alle internationale aandelenindices hun dieptepunten. Volgens de ING- en Postbankman 'zou het kunnen dat we de dieptepunt nu hebben gehad. Je weet dat natuurlijk nooit helemaal zeker', zegt hij er snel bij.

Meer over