POP

Tournee..

De Amerikaanse hip hop-groep Jurrassic 5 geeft concerten in Amsterdam (Melkweg Max, vrijdag), Eindhoven (Effenaar, zaterdag) en Rotterdam (Metropolis, zondag).

Songs: Ohia speelt vanavond in Vera in Groningen en vrijdag in Paradiso in Amsterdam.

Het Westcoast hip hop-trio Delinquent Habits is vrijdag in de Melkweg in Amsterdam (met Jurrassic 5), en zaterdag in Ekko in Utrecht.

Postmen spelen vrijdag in de Boerderij in Zoetermeer, zondag op Metropolis in Rotterdam en het Two 77 Splash-festival in Amsterdam.

P18 is zondag op Metropolis in Rotterdam en maandag in de Melkweg in Amsterdam.

Wilco geeft maandag een concert in 013 in Tilburg en 6 juli in de Melkweg in Amsterdam.

Andre Williams & The Countdowns is zaterdag op Conincxpop in Elsloo, zondag op Metropolis in Rotterdam, 7 juli in Doornroosje, Nijmegen.

Amsterdam

Candy Dulfer heeft op haar speciale concert 'Dance Extravaganza', vanavond in Paradiso, een 13-koppige band achter zich, met gastmuzikanten als Frankie D en Trijntje Oosterhuis.

Everlast, voormalig zanger/rapper van House Of Pain, is terug met een album en een hitsingle. Vanavond geeft de Amerikaanse zanger een eenmalig optreden in de Melkweg.

'Onvermoede Americana van toen en nu' is de subtitel van het 'Tracks & Traces'-festival, vrijdag en zaterdag in Paradiso. Met Songs: Ohia Pauline Oliveros, Stephen Vitiello, David Grubbs en Quentin Rollet (vrijdag) en Jim O' Rourke, John Fahey en de Tren Brothers (zaterdag)

Zaterdag de speciale bijdrage van de Melkweg aan 'American Adventures' met 'Chanels USA', een thema-avond, waarbij Nederlandse en Amerikaanse vormgevers, kunstenaars, bands en dj's met behulp van audiovisuele media en Internetverbindingen een open beeld van Amerika geven. Met Human Beings, Dept, Barcode, Jocelyn Taylor, P-Mode, PARK 4D TV en Bram Vreven.

Slum Village speelt zondag in Paradiso.

Creed geeft op 5 juli een concert in Paradiso.

Zondag in de Sporthallen Zuid het reggae-festival 'Two 77 Splash', met Jamaicaanse sterren als Anthony B., Mutabaruka, Luciano, Yellowman, Postmen en Morgan Heritage.

Maandag in de Melkweg 'Casa Latino', met P18, Todos Tus Muertos, Desorden Publico en Mustard Plug.

Marianne Faithfull, terug met een nieuw album, is dinsdag in Paradiso.

Bergum

Zaterdag in het Friese Bergum het Waldrock-festival, met Urban Dance Squad, Sepultura, Mercyful Fate, Hammerfall, In Flames e.a.

Den Haag

Summer in the city: vanavond op de Grote Markt de kasekogroep Yakki Famirie en Canela (Cuba), vrijdag is het Paard omgedoopt tot Casa Latino voor een dubbelconcert van Skaferlatine en Palabras, gevolgd door een nachtoptreden van Skank Around Sambasystem. Zaterdag in de Philipszaal Yulduz en Hasan Band.

Elsloo

Zaterdagmiddag in de uiterwaarden van de Maas het gratis toegankelijke 'Coninckxpop' met Caesar, Supersub, Andre Williams & The Countdowns e.a.

Groningen

Garbage geeft zaterdag een concert in de Oosterpoort.

De Amerikaanse surfgroep Man Or Astroman speelt zondag in Vera.

Nijmegen

In het Goffertstadion 'Veronica FM in concert': vanavond met Lenny Kravitz (voorprogramma: Anouk), vrijdag met Aerosmith, The Black Crowes en Stereophonics.

Zaterdag in Doornroosje een speciale editie van 'Planet Rose', met de Engelse techno-groep The Advent en dj's Mumtaz (USA), Paul Evans (Deviant, UK) en Hansz.

Tilburg

In 013 maandag de reggaegroep Burning Spear; dinsdag Ministry en op 7 juli Queens Of The Stoneage.

Schiedam

Undeclinable Ambuscade en Caesar spelen zaterdag op het Maasboulevard-festival.

Rotterdam

Mercury Rev speelt vanavond in de Basement.

Zondag in het Zuiderpark het jaarlijkse Metropolis, dat zich richt op jonge veelbelovende bands. Met o.a. Los Amigos Invisibles, U Gene & Oh Jay, The Malarians, Jurrasssic 5, Postmen, dj Thimbles en Masthaz Of Funk.

Dj Krush en Ken Ishii, twee van de grote namen van de Japanse dansmuziek draaien zondag in de Basement.

Utrecht

Het big beat-circus van Hepcat's Fruit For Ears is zaterdag in de Winkel van Sinkel.

Tarwater en Budha Building spelen op 7 juli in Ekko.

Zaandam

Manfred Mann's Earth Band speelt vanavond in de Kade.

Zwolle

Urban Dance Squad geeft zaterdag een concert in Hedon.

Meer over