POP

Herman Brood staat vanavond in Nighttown, Rotterdam en zaterdag in het Noorderligt, Tilburg...

Tournee

De Newyorkse zangeres-dichteres Lydia Lunch is vanavond in de Effenaar in Eindhoven, vrijdag in het Paard in Den Haag en zondagavond in O'42, Nijmegen. Guest: Jack Sargeant.

Boudewijn de Groot, Nederlands bekendste sixties-zanger begint een nieuwe ronde langs theaters en clubs, die tot in februari doorloopt. Vanavond in Stadskanaal (Geert Teis), vrijdag in Emmen (de Muzeval), 22 en 23 november in Nijmegen (Stadsschouwburg), dinsdag in Arnhem (Schouwburg), woensdag in Haarlem (Stadsschouwburg).

Candy Dulfer & Funky Stuff spelen vanavond in Hedon in Zwolle, vrijdag in Tivoli in Utrecht en zaterdag in Paradiso in Amsterdam.

Claw Boys Claw speelt vrijdag in de Gigant in Apeldoorn en zaterdag het Bolwerk in Sneek. Voorprogramma: 13.

Skik is vrijdag in het Mafcentrum in Maasbree en zaterdag in de Lantaarn in Hellendoorn.

Dismember, Lord Belial en Disfear spelen vrijdag in Fenix in Sittard, zaterdag in Kiehool in Bergum en zondag in de Baroeg in Rotterdam.

Van Dik Hout speelt vrijdag in het Paard in Den Haag en zaterdag in Marlene in Heerhugowaard.

Rockbitch speelt vrijdag in Prince in Lelystad, 23 en 24 november in Huize Maas in Groningen, 25 november in de Graanbeurs in Breda.

De Australische aboriginalgroep Yothu Yindi is vrijdag in Zalen Schaaf, Leeuwarden en zaterdag in LVC Leiden.

De ska-punkgroep Mighty Mighty Bosstones is vrijdag in de Effenaar in Eindhoven en zaterdag in de Melkweg in Amsterdam.

De Heideroosjes spelen zaterdag in Iduna in Drachten en zondag in de Nieuwe Pul in Uden.

UFO, featuring Michael Schenker, speelt op 25 november in het Noorderligt in Tilburg en 26 november in Subroasa in Almelo.

Spearhead geeft concerten in Rotterdam (Nighttown, 25 november), Eindhoven (Effenaar, 26), Groningen (de Oosterpoort, 27) en Amsterdam (de Melkweg, 28 november). Voorprogramma: King Cobb Steelie.

De heropgerichte Fairport Convention is op tournee in een bezetting met slechts enkele van de oorspronkelijke groepsleden: Simon Nicol (zang, gitaar), Dave Pegg (bas) en Dave Mattacks (drums). Nieuwste aanwinsten zijn Ric Sanders (viool) en Chris Leslie (bouzouki, mandoline). Zaterdag speelt de Engelse folkgroep in Utrecht (Oude Pothuys), zondag in Vlissingen (Arsenaaltheater), 26 november in Tilburg (Noorderligt), 27 november in Leeuwarden (Romein).

In het kader van de Marlboro Flashback-tour covert Bettie Serveert werk van Velvet Underground. Op 24 november in Stairway To Heaven in Utrecht en 26 november in Clinique in Maastricht.

De Ierse soulgroep The Commitments is op 25 november in Mijnheer van Dijck in Eindhoven en 26 november in Vervolg in Beverwijk.

Grumpyhead speelt vanavond in Nighttown in Rotterdam en zaterdag in Tivoli in Utrecht.

SITP is zaterdag in de Botte Hommel in Bergen op Zoom en zondag in Kobus in Zeeland.

Amsterdam

Foo Fighters geven vanavond een concert in Paradiso.

Rapper OC treedt vanavond op in de Melkweg in Amsterdam.

Man Or Astroman? en Toenut spelen vanavond in de Melkweg.

Benjamin B geeft vanavond een concert in club Arena.

'Rocket Cinema' heet het film- en muziekprogramma van Paradiso. Vrijdag met de film 'Eraserhead', voorzien van een live soundtrack van dj Steve Green en Venus Flytrap. Na afloop VIP-club, met de Engelse jungle-dj Fabio. In de kleine zaal draaien Eva en Steve Rachmad.

Vrijdag in de Melkweg Max een avond rond het nieuwe techno/trance-label Input. Met dj's Andy Trax, Julie Delorme en een optreden van Dave The Drummer.

Zaterdag in de Mazzo 'SLAM', met dj's Miss Monica en Christof.

Zaterdag in de Melkweg een Irish Music & Dance night met Four Men & A Dog, Freddie White, Extra Stout en Francie Conway & The Works. Na afloop Dance arena: 'Fun & folk'.

Zaterdag in club de Ville, in de Westergasfabriek: 'Testlab', met dj's Eddy de Clercq, Hepcat, Thimbles en een optreden van Bonobo.

Zondagavond in Paradiso 'Bassline', met een optreden van The Lads.

Het Engelse Universal Egg-label presenteert zondag in de Melkweg concerten van Jah Free, ISM, Vibronics en Marineville. Dj's: Extramadura en Zion Train.

'A tribute to Bob Marley', dinsdag in de Melkweg, is een programma van High Times, met Ras Pidow, Cannabis Cup Band, Judah Eskinder Tafari en het dj-team van het King Shiloh Soundsystem.

'Heaven & hell' heet het ambitieuze 'klassieke' project waarmee voormalig new wave-zanger Joe Jackson dit jaar iedereen verrastte. Jackson geeft drie uitverkochte concerten in Paradiso, op 24, 25 en 26 november.

Den Haag

De Amerikaanse singer-songwriter Ezio geeft vanavond een concert in het Paard in Den Haag.

Tuesday Child en Benjamin B spelen zaterdag in het Paard; zondag in het Paard 'Party groove', met dj's Fanatic, Rockid en een surprise-act.

Eindhoven

The Gathering speelt zaterdag in de Effenaar.

Haarlem

Zaterdag in Stalker 'Saternight', met dj Johnson, een van de Amsterdamse ambassadeurs van speedgarage.

Nijmegen

Tom Barman en Craig Ward spelen vrijdag in Doornroosje; vrijdag ook in Doornroosje een 'Horny rose gay & lesbian fetish party'; op de 'Planet rose'-avond, zaterdag in Doornroosje, draaien dj's G Force en Hansz; de Duitse groepen Rykers en Surface zijn zondag in Doornroosje.

Rotterdam

Vengeance speelt zaterdag in de Blokhut.

Barbara Manning geeft op 24 november een concert in Rotown.

Spudmonsters, Kickback, Crises en Totenmond spelen op 26 november in de Baroeg.

Utrecht

Lonnie Brooks, RL Burnside, Sista Monica en Willie Clayton spelen zaterdag in Vredenburg in Utrecht.

Zaterdag in Tivoli 'Nightforce, met Grumpyhead en dj Carlton.

Zwolle

Oscar Andrade geeft vrijdag een concert in Odeon.

Meer over