POP

Vanavond en vannacht in Nighttown in Rotterdam Bazar curieux, een Belgisch programma met Die Anarchistische Abendunterhaltung, dEUS, PPZ 30, Think of One en de Suzie Boys en Bleep - een dansproject met leden van Evil Superstars....

Bettie Serveert begint vanavond in Luxor in Arnhem aan een nieuwe Nederlandse tournee, met deze week verder concerten in Leiden (LVC, zaterdag) en Drunen (Utopia, zondag).

De 'Nederhop Leeft'-tour, met West Klan, Ouderkerk Kaffers, White Wolf en de Zuid Oost Posse, is vanavond in Doornroosje in Nijmegen en zaterdag in Parkhof in Alkmaar.

Mathilde Santing & The Whole Band geven vanavond een concert in de Melkweg (Max) in Amsterdam, ter gelegenheid van het verschijnen van de cd Mathilde Santing live.

Nemo, Metal Molly en Sleepyhead spelen vanavond in Para in Breda. Zaterdag speelt Metal Molly in 't Patronaat in Haarlem. Sleepyhead is op 21 januari in Tom Tom in Heijthuizen.

Daryll-Ann speelt vanavond in de Nieuwe Pul in Uden (met Tupelo Honey en Caesar) en zaterdag in Bibelot in Dordrecht.

Sir Bald Diddley (Engelse rock 'n roll) en Jabberwocky (punk) spelen vanavond in 't Patronaat in Haarlem. Zaterdag is Jabberwocky in de Pluu in Winsum.

Ninja Tune, een van de toonaangevende Engelse jazzdance en trip hop-labels, maakt een tournee onder de naam Ninja tunes, met Coldcut, dj Food en The Herbaliser. Vanavond in de Melkweg in Amsterdam en zaterdag in Doornroosje in Nijmegen.

De Amerikaanse gitaarbands Seam en Superchunk spelen vanavond in de Arena in Amsterdam, zaterdag in 't Patronaat in Haarlem (met Metal Molly) en 21 januari in de Effenaar in Eindhoven.

Jools Holland, ondermeer bekend als presentator van The Tube en Later with Jools Holland, heeft een nieuwe (big) band geformeerd, waarmee hij nu op tournee is. Zaterdag in 't Paard in Den Haag en zondag in LVC in Leiden.

Zaterdag in Paradiso in Amsterdam: Digital Artists Xperiments presents E scape, een avond rond het D.A.X.-collectief, bestaande uit Robin Rimbaud (Scanner), Michael Wells (Technohead, GTO), Konrad Becker (Monoton), Liza N Eliaz, No Sweat en Dano. Het programma belooft 'an evening of experimental music & technology', met techno, digitaal dj-mixen, een video-installatie, vj's van Cut Up, Computer Graphics en meer.

Southern Culture On The Skids speelt op zaterdag in 't Paard in Den Haag en zondag in Vera in Groningen.

Julia P. Hersheimer en Benjamin B. spelen zaterdag in 't Witte Theater in IJmuiden.

Human Beings spelen zaterdag in de Kelder in Amersfoort.

Evil Superstars spelen zaterdag in Rotown in Rotterdam.

Moondog Jr. geeft zaterdag een concert in de Melkweg (The Max) in Amsterdam en 25 januari in de Effenaar in Eindhoven. Voorprogramma: Die Anarchistische Abendunterhaltung.

G. Love & Special Sauce geven op 22 januari een concert in Paradiso in Amsterdam.

Canned Heat, sixties-bluesrockers die wereldfaam verwierven met hun optreden op Woodstock, en Dr. Feelgood geven op 23 januari een concert in Paradiso in Amsterdam.

Steve Riley & The Mamou Playboys is een cajun/zydeco-groep uit Zuid-Louisiana. Op 24 januari te zien en te horen in Doornroosje in Nijmegen en 25 januari in 't Patronaat in Haarlem.

UK Subs, punkers van het eerste uur, spelen op 24 januari in de Eland in Delft.

Gwar speelt op 25 januari in de Melkweg in Amsterdam.

De Amerikaanse singer-songwriter Jimmy Lafave en zijn groep the Nighttribe beginnen op 25 januari aan een Nederlandse tournee in Tivoli in Utrecht.

Notwist speelt op 25 januari in Vera in Groningen.

Op donderdag 25 januari in Paradiso in Amsterdam organiseert Opscene Magazine een feest ter gelegenheid van het verschijnen van het vijftigste nummer. Met een cd-presentatie, het single-circus van Bingo Trappers, Giftbox, Plover en vinyl-rariteiten.

Het concert van Raekwon, 21 januari in The Max in Amsterdam, is afgelast.

Snuff speelt vanavond in Parkhof in Alkmaar.

Meer over