POP

Johnnie Bassett & The Blues Insurgents, een van de populairste live bands in het bluescircuit begint vanavond in het Utrechtse Vredenburg aan een lange tournee....

Fay Lovsky & La Bande Dessinée, vanavond in Groningen (Oosterpoort), vrijdag in Den Haag (Diligentia), zaterdag in Spijkenisse (De Stoep), zondag in Amersfoort (De Flint).

Het Amerikaanse Karate, van wie vorig jaar het nauwelijks opgemerkte album 'The Bed Is In The Ocean' verscheen, brengt haar mooie verstilde popliedjes vanavond ten gehore in Vera, Groningen en zaterdag in het Patronaat in Haarlem.

The Gathering, de metalband uit Oss, speelt vrijdag in Luxor, Arnhem; zaterdag in de Lantaarn, Hellendoorn.

De punkband Undeclinable Ambuscade, die haar platen tegenwoordig op het prestigieuze Epitaph-label uitbrengt, doet deze week twee optredens. Vrijdag in De Kade in Zaandam en zaterdag in Tavenu in Waalwijk.

Skik treedt op in Helmond (Plato, 11 maart) en Zwolle (Hedon, 12 en 13 maart).

Herman Brood treedt op in de Schouwburg in Lochem. Op 14 maart is hij met zijn Wild Romance in de zaal Dijk in Lemele.

Henk Westbroek treedt met Consorten op in Baarn (De Speeldoos, 11 maart), Nijmegen (Stadsschouwburg, 12 maart) en Nieuwegein (Theater de Kom, 14 maart).

Het Belgische Metal Molly, die een paar jaar terug bijna een hit had met 'Orange', en er toen voor even de brui aan gaf is weer terug. Een nieuwe plaat is er nog niet maar ze toert weer volop. Vanavond staat het trio in De Verdieping in Arnhem, vrijdag in het Burgerweeshuis in Deventer, zaterdag in het Bolwerk in Sneek en 17 maart in de bovenzaal van het Amsterdamse Paradiso.

Nevermore, stevige rock uit Seattle, speelt vanavond in Baroeg, Rotterdam en zondag in Vera, Groningen.

Amersfoort

De Osdorp Posse spelen met hun protegé's De Onderhonden op 13 maart in De Kelder.

Amsterdam

Het concert van Brian Setzer met zijn orkest, vanavond in Paradiso is uitverkocht.

Het optreden van de Amerikaanse gitaarband Cake, op 17 maart in Paradiso is om onduidelijke redenen verschoven naar 3 mei.

De Jamaicaanse veteranen-reggaeband The Wailing Souls speelt zondag 14 maart in de Melkweg.

Den Bosch

Voordat ze naar Austin afreist voor een optreden op het South By South West Festival is de rhythm & blues band Drippin' Honey vrijdag te zien in Willem II.

Eindhoven

Vrijdag in de Effenaar de cd-presentatie van de Nederlandse bijdrage aan het zogeheten stonerock-genre, 7zuma7.

Groningen

Voor het eerst in lange tijd is de Amerikaanse gitaarband The Afghan Whigs weer in Nederland. Voordat ze maand een optreden verzorgen in het Amsterdamse Paradiso speelt deze groep, die nog altijd geldt als een van de betere rockbands, op 17 maart in de Oosterpoort.

Trumans Water, een stuurs Amerikaans gitaarbandje uit de Pavement-school, geeft een vrijdag een eenmalig concert in Vera.

Rotterdam

Neil Diamond geeft woensdag het eerste van twee Ahoy'-concerten.

In Nighttown vrijdag de Britse dj Adam Freeland, de belangrijkste vertegenwoordiger van alweer een nieuw genre: nu skool breakbeat.

De Nederlandse Brotherhood Foundation brengt haar mengvorm van punk, hiphop en metal vrijdag in De Vlerk ten gehore.

Utrecht

Voordat een uitgebreide tournee van start zal gaan naar aanleiding van het verschijnen van 'Fly Pilot Fly', de tweede plaat van Supersub, geeft deze Amsterdamse gitaarband vanavond een optreden in Tivoli.

Eerder moest ze wegens ziekte verstek laten gaan, maar vrijdag schijnt het in Tivoli echt te gaan gebeuren, het optreden van de Belgische ster in wording, An Pierlé. Ook op vrijdag in Tivoli een optreden van haar landgenoten Gorki.

In de Prins van Oranjehal zaterdag een optreden van Kiss. De groep presenteert daar, naar eigen zeggen, het eerste echte driedimensionale popconcert. Wat een tweedimensionaal concert dan mag wezen is onduidelijk, maar misschien dat er op de fanclubdag van Kiss, in Tivoli, ook op zaterdag, uitsluitsel over gegeven kan worden.

Meer over