POP

The Dubliners zijn weer op tournee. De Ierse folkgroep geeft deze week concerten in Arnhem (Rijnhal, vrijdag), Markelo (Haverkamp, zaterdag), Breda (Chassé Theater, zondag), Utrecht (Vredenburg, 29 september) en Groningen (Oosterpoort, 1 oktober)....

Tournee

Johan en Simmer spelen vrijdag in het Paard in Den Haag en zaterdag in het Bolwerk in Sneek.

Jungle-dj Ed Rush, een van de grote namen van de Engelse 'tech step', draait vanavond in het Paard in Den Haag, vrijdag in club Roxy in Amsterdam, zaterdag in de Effenaar in Eindhoven en zondag in LVC in Leiden.

De Jamaicaanse reggae-ster Yellowman is vanavond in de Effenaar in Eindhoven, vrijdag in het Bolwerk in Sneek en zaterdag in het Paard in Den Haag.

Het Amerikaanse Dead Moon is op tournee. Deze week speelt de band in 't Beest in Goes (vanavond), vrijdag in Tivoli in Utrecht, zaterdag in Willem II in Den Bosch en zondag in de Melkweg in Amsterdam.

Cosmic Psychos spelen vanavond in 't Beest in Goes (met Dead Moon), vrijdag in de Vlerk in Rotterdam, zaterdag in de Metropool in Hengelo en zondag in de Melkweg in Amsterdam.

De Amerikaanse retro-rockgroep Sugartooth geeft concerten in Zeist (de Druppel, vanavond), Tilburg (Noorderligt, vrijdag), Dordrecht (Bibelot, zaterdag), Uden (Nieuwe Pul, zondagmiddag) Amsterdam (Melkweg, zondagavond), Nijmegen (Gonzo, 30 september) en Leiden (LVC, 1 oktober).

De Heideroosjes spelen vrijdag in de Kelder in Amersfoort en zaterdag in de Goudvishal in Arnhem.

Caravan, een van de grote namen van de Engelse symfonische muziek van de jaren zeventig, is in de originele bezetting - met de gebroeders Hastings - op tournee. Zaterdag te zien en te horen in Tivoli in Utrecht (aanvang 19.30 uur) en zondag in de kleine zaal van de Oosterpoort in Groningen.

'Old skool'-rapper Schoolly D, weer helemaal in de picture door zijn recente werk met Engelse big beats-groepen Chemical Brothers en Mekon, geeft twee concerten: op 30 september in de Melkweg in Amsterdam en 1 oktober in Doornroosje in Nijmegen.

Metal: Therion, Crematory, Lake Of Tears en Dark spelen op 1 oktober in de Effenaar in Eindhoven en 2 oktober in de Kade in Zaandam.

Dream City Filmclub speelt vrijdag in Vervolg in Beverwijk en zaterdag in SubRosa in Almelo.

Hazeldine speelt op 29 september in Paradiso in Amsterdam en 1 oktober in Rotown in Rotterdam.

Voivoid geeft concerten in Hengelo (Metropool, 1 oktober), Groningen (Vera, 2 oktober) en Baroeg in Rotterdam (4 oktober).

Amsterdam

Vanavond in de Mazzo 'Overload', met dj Angelo.

Vrijdag in de Melkweg de maandelijkse HQ-party, met Tom Harding, Moss, JP, Fred, Paul Jay, Steve Rachmad en MC Marxman. Live: Suburban Knight.

Dj's Per en Eric de Man draaien vrijdag in club Risk in de Arena.

Zaterdag in club Mazzo 'SLAM', met dj Cellie, die hier voorlopig voor het laatst draait omdat hij een wereldreis gaat maken. Zijn toekomstige vervangers draaien deze avond ook: Marque (Vitamin), Jorg en Christof.

Zondag in de Melkweg 'Fireflight', een mini-festival met Dub War, Dead Moon, Sugartooth, Frozen Sun, Green Lizard, Brotherhood Foundation, Onyas, Papas Fritas, Ninos Con Bombas en Bloodsessions.

Sweet 75, de nieuwe groep van Krist Novoselic (Nirvana) en zangeres Yva Las Vegas geeft op maandag een concert in de Melkweg.

Het Engelse Primal Scream. dat dit jaar een imponerende come-back maakte, geeft op 30 september een eenmalig Nederlands concert in Paradiso.

Testament geeft op 1 oktober een concert in de Melkweg.

Woensdag in club Mazzo 'Fresh': drum 'n bass, met dj Crash en GDO. Gratis entree tussen 22 en 23 uur.

Eindhoven

The Travolta's ('meebrul-punk') en The Dolly Birds spelen vrijdag in de Effenaar.

De Amerikaanse rootsrockers Omar & The Howlers geven zondag een concert in Wilhelmina in Eindhoven.

Goes

David Thomas treedt vrijdag op in 't Beest.

Haarlem

De Amerikaanse groep Smog, van wie dit jaar het album 'Red Apple Falls' verscheen, geeft vanavond een concert in het Patronaat.

Vrijdag in club Stalker 'Subway', met dj Cellie.

The Space Marines spelen zaterdag in het Patronaat.

Leiden

Kong en Unit Moebius spelen zaterdag in het LVC.

Nijmegen

Vrijdag in Doornroosje 'Funkparty', met Ro & Paradise Funk, The Groove Syndicate en dj Martijn.

Zaterdag in Doornroosje draaien dj Rush en Hansz.

Oss

Zaterdag in Zaal Vivaldi 'Blues Touch '97', met Blues 'n Trouble, Arthur Ebeling, Big Joe Turner, Alan Haynes en anderen.

Rotterdam

Johnny Lang is vanavond in de Basement.

Vrijdag in Nighttown 'Move da crowd': 'the biggest R & B club event', met onder meer Arnhemsgewijs, Corey en MOD.

Zaterdag in Nighttown 'The Tube', met 12' Brat Pack. In de Basement draait Ardy Beesemer.

Puff Daddy geeft op 30 september een concert in de Ahoy'.

Supertramp is opnieuw aan het toeren. Op 1 en 2 oktober geeft de groep twee concerten in de Ahoy'.

Tilburg

Vengeance geeft zaterdag een concert in het Noorderligt, en presenteert op deze avond de nieuwe cd 'Back from flight.

Supergrass, een van de beste en meest succesvolle Britpop-groepen, geeft op 1 oktober een concert in het Noorderligt. (Op 8 oktober volgt nog een tweede concert, in Paradiso in Amsterdam).

Utrecht

Vrijdag in Winkel van Sinkel aan de Oudegracht, 'club Risk', met Dimitri, Marcello en dj Rush (Chicago).

Swamp Dogg is op 1 oktober in Tivoli.

Meer over