POP

The Dubliners geven deze week concerten in Stiens (It Grijns, zaterdag), Amsterdam (Carré, maandag), Beverwijk (Nieuwe Slof, dinsdag), Enschede (Muziekcentrum, 9 oktober) en Slagharen (Bonte Wever, 10 oktober)....

Vanavond presenteert de VIP-club in Paradiso in Amsterdam A 13, een presentatie van dj's en muzikanten van het Engelse underground-label, met Mark Broom, Colin Dale, Peter 'Baby' Ford en Richard Grey. Live on stage: Repeat. Zaterdag is de A 4-tour in de Effenaar in Eindhoven.

De Heideroosjes spelen vanavond in het Noorderligt in Tilburg en zaterdag in Eucalypta in Winterswijk.

Dit weekeinde in Tivoli in Utrecht Welcome to Cyberspace, een interactief festival met Internet, games, performances, video en muziek workshops van ondermeer Human Beings; zaterdag in Tivoli in Utrecht de maandelijkse Wax-avond, met dj's Carlton en Brian en een optreden van Acid Junkies; zondag tenslotte het derde deel in de serie debatten Sex, drugs, rock & roll. Dit keer is Cybersex het onderwerp.

Die Anarchistische Abendunterhaltung en Flowers for Breakfast treden vanavond op in de Melkweg in Amsterdam.

Osdorp Posse is vanavond in Donkey Shot in Heemskerk en zaterdag in de Hoogte in Enkhuizen.

De Engelse groep Compulsion geeft deze week concerten in Eindhoven (de Effenaar, vanavond), Apeldoorn (de Gigant, zaterdag) en Nijmegen (Doornroosje, zondag).

Nils Lofgren geeft twee concerten. Vanavond speelt de Amerikaanse zanger-gitarist in het Drieluik in Zaandam en zaterdag de Boerderij in Zoetermeer.

The Philip Walker Blues Band speelt vanavond in het Bolwerk in Sneek.

Sadist is deze week in de Wissel in Mill (vanavond), Atak in Enschede (zaterdag), de Boerderij in Geleen (zondag) en 10 oktober in Cretz & Co in Maastricht.

De Belgische trip hop-groep Neven geeft zaterdag een concert in het Paard in Den Haag.

Uriah Heep staat zaterdag in Atlantis in Alkmaar.

Zaterdag in alle zalen van de Melkweg in Amsterdam: Timemachine, met dj Per, Circus Hoffman en een optreden van Psychic Warriors Ov Gaia.

Joe Grushecky speelt zaterdag in de Flint in Amersfoort.

Zondag in de Melkweg in Amsterdam Lost & Found, met Skin Of Tears, Brightside, Baseball Annie Hard Resistance en anderen.

Crash Worship speelt zondag in de Effenaar in Eindhoven.

Zondag in Paradiso in Amsterdam vanaf 12 uur Mind the gap, een presentatie van eigentijds design en graphics van de bekende Britse ontwerpers van Tomato, Designers Republic, Me Company, Peter Saville, Sean Perkins en Fuel.

Maandag in de Amsterdamse Melkweg Reggae Bash, met Max Romeo, Mighty Diamond, Dillinger, Ruption Kru en King Shiloh Sound System.

Ian Matthews & Plainsong spelen op 6 oktober in de Kleine Komedie in Amsterdam, op 7 oktober in Romein in Leeuwarden en 10 oktober in het Noorderligt in Tilburg.

The Human Beings spelen zaterdag op een Internet-avond in LVC in Leiden. Dj: Paul Jay.

De Engelse singer-songwriter Billy Bragg, schrijver van 'de mooiste politieke liedjes sinds de punk', geeft maandag een concert in Paradiso in Amsterdam.

The Lemonheads, de Amerikaanse groep rond zanger-gitarist Evan Dando, geeft dinsdag een concert in de Melkweg in Amsterdam.

Zangeres Diamanda Galas geeft op 9 oktober een concert in de Melkweg (Max) in Amsterdam.

Robert Forster, voormalig zanger van The Go-Betweens, staat woensdag in Paradiso in Amsterdam.

Junior Wells, befaamd Chicago bluesmondharmonica-speler, geeft met zijn band op 10 oktober een concert in Paradiso in Amsterdam.

The Jimi Hendrix festival '96 is een tournee van kopstukken uit de moderne blues, die werk van de sixties-meestergitarist vertolken. Walter Trout, Poppa Chubby, Omar en Glenn Hughes geven donderdag hun eerste Nederlandse concert in Nighttown in Rotterdam.

Het Engelse MC Projects, met dj's Charlie Hall, Shufflemaster, Stika, Ade Pressley en live-acts van Subvoice en Phreax, is op 10 oktober in Atak in Enscede.

Linda Perry, voormalig zangeres van 4 Non Blondes, geeft op 10 oktober een concert in Arena Amsterdam.

Meer over