POP

Tournee..

Sugarhill Gang, pioniers van de vroegste New Yorkse hip hop, en bekend van de klassieker 'Rapper's delight', treden vanavond op in Nighttown in Rotterdam en vrijdag in 013 in Tilburg.

Van Dik Hout speelt vanavond in de Vest in Alkmaar, vrijdag in de Purmaryn in Purmerend, zaterdag in de Naald in Naaldwijk en 24 november in de Stadsgehoorzaal in Leiden.

Het Belgische Arid speelt vanavond in 013 in Tilburg en vrijdag in Nighttown Theater in Rotterdam.

Meindert Talma & The Negroes treden vrijdag op in Perdu in Amsterdam, zaterdagmiddag in Theater Romein in Leeuwarden en zaterdagavond in Iduna in Drachten.

Dulfer speelt zaterdag in Alto in Amsterdam, zondag in de Haagse Kluis in Den Haag, 22 november in het Barbiertje in Hellevoetsluis en 23 november op het jazzfestival Avifauna in Alphen aan de Rijn.

De Engelse symfonische groep Marillion geeft concerten in Groningen (Oosterpoort, 22 november), Tilburg (013, 23), Enschede (MC Enschede, 24) en Amsterdam (Paradiso, 25 november).

Het Britse Thin Lizzy, of wat daar nog van over is, speelt maandag in de Kade in Zaandam, 25 november in Lucky in Rijssen en 26 november in Plato in Helmond.

Reggae-groep Culture treedt op in Amsterdam (Paradiso, 23 november), Eindhoven (Effenaar, 25) en Utrecht (Tivoli, 27 november).

Reggae-zanger Horace Andy is vooral bekend van zijn werk met Massive Attack, maar op dit moment heeft hij een eigen album. Andy staat 24 november in Paradiso in Amsterdam, 25 november in Nighttown in Rotterdam en 26 november in 013 in Tilburg.

De Amerikaanse roots-groep Holmes Brothers speelt op 24 november in Nightlive in Maastricht en 25 november in Nightlive in Nijmegen.

Amsterdam

De Engelse dj-producers Basement Jaxx, wier album 'Remedy' een van de grote hits is van 1999, maken vanavond hun Nederlandse live-debuut in Paradiso.

Op het Triple X-festival in de Westergasfabriek vanavond in Club de Ville een avond rond het Londense Fat Cat, met Antenna Farm, Immense en Foehn. Vrijdag de Weense groepen Bask en Sofa Surfers en zondag het Amsterdamse Funckarma.

The Charlatans, al zo'n tien jaar aan de top in Engeland, treden vanavond op in de Melkweg. Gelijktijdig in de Melkweg de 'Coded language dj tour', met de Engelse drum 'n bass-dj's Krust, Morgan en Suv.

Benjamin B en Scram C Baby spelen vrijdag op een 'Amnesty benefiet' in Club Arena.

Jazz dance- en hitgroep Brand New Heavies geven vrijdag een concert in de Melkweg.

Vrijdag in de Melkweg 'Trancematter', met dj Nilis en anderen.

Zaterdag in Paradiso 'Sophisticated Boom Boom', een party rond dj Eddy de Clercq. Met Jazzanova, Hepcat en anderen.

Singer-songwriter Ani Di Franco geeft op 22 november een concert in Paradiso.

Henry Rollins geeft maandag een 'spoken word'-concert in het Nieuwe de la Mar.

Maandag in de Melkweg de eerste avond van het jaarlijkse 'High Times'-festival, met de Amerikaanse rapgroep High & Mighty en anderen.

Fishbone, een Amerikaanse cross over-groep die lang weinig van zich heeft laten horen, speelt op 24 november in de Melkweg op de derde High Times-avond.

Breda

Vrijdag in Para een avond met genomineerde acts voor de 'Heineken Crossover Award': Kong, Peplab en Mimezine. Dj is Git Hyper.

Den Haag

De Engelse Pet Shop Boys geven een eenmalig concert, op 23 november in de PWA-zaal van het Congresgebouw.

Deventer

Quazar speelt zaterdag in het Burgerweeshuis.

Eindhoven

De Effenaar viert het vijfjarige bestaan van de 'Fluid'-party's, met zaterdag dj/organisatrice Lady Aida en Rolando, en zondag opnieuw Aida en als gast haar grote Engelse favoriet: dj Andrew Weatherall.

Groningen

Rage & Nightwish spelen vanavond in Vera.

Het Amerikaanse Royal Trux geeft maandag 22 november een concert in Vera.

Haarlem

Vrijdag in Stalker 'Nocturnal frequencies tour', met dj's Sander Kleinenberg en Danny Howells. In de lounge vrijdag een optreden van Morphic Vibration, featuring dj Zelda.

Rapper E Life treedt vrijdag op in het Patronaat.

Hilversum

De Engelse techno-dj Mark Broom draait vrijdag in Tagrijn.

Nijmegen

Vrijdag in Doornroosje 'Jungle Galaxy', met dj's Ester en Nubian.

Random XS speelt zaterdag op 'Planet Rose' in Doornroosje.

Rotterdam

Vanavond tot en met zondag staat de Ahoy' in het teken van de 'Night Of The Proms', dit keer met Status Quo, Zucchero, Emilia, John Miles, allen begeleid door een groot koor en orkest.

Singer-songwriter Chuck Prophet (Green On Red), van wie recent het solo-album The Hurting Business verscheen, geeft vanavond een concert in Rotown.

De Kast speelt vrijdag in Nighttown.

Punkgroep NRA speelt vrijdag in de Vlerk.

Dj Ronald Molendijk draait zaterdag in Nexus in Nighttown.

Soul-zanger Barry White en disco-funkgroep Earth, Wind & Fire, recent weer in de hitlijsten met 'September', geven twee concerten, op 23 en 24 november in de Ahoy'. Woensdag in Nighttown een Barry White-afterparty, met dj Bootsy Paul.

Tilburg

Het concert van Atari Teenage Riot, vanavond in 013, is afgelast.

De Engelse dj Andy Smith (Portishead) en Thimbles draaien zaterdag op 'Beats & beyond' in 013.

Heavy metal-groep Saxon geeft op 24 november een concert in 013.

Utrecht

Vrijdag in de Winkel van Sinkel een Club Risk-special, met Laidback Luke, Angelo en Roog.

LX Pacific en Frankie D draaien zaterdag in de Winkel van Sinkel.

Zaterdag in Tivoli 'LOS', met de Engelse drum 'n bass-dj's Krust, Morgan en Suv.

Meer over