POP

Dub War, een nieuwe Engelse groep met een repertoire waarin dance, metal, funk, hip hop en dub samenkomen, geeft concerten in Atlantis in Alkmaar (vanavond), de Basement in Rotterdam (19 maart), Fenix in Sittard (20), Doornroosje in Nijmegen (21), Paard in Den Haag (23), Bolwerk in Sneek (24), de Melkweg...

Girls Against Boys, een groep met leden van ondermeer Fugazi en Soulside, speelt vanavond in de Effenaar in Eindhoven.

Dodgy is een Engelse gitaargroep met een repertoire van sixties-popliedjes. Vanavond in de Melkweg in Amsterdam (met The Lightning Seeds) en zaterdag in Tivoli in Utrecht.

Thee Hypnotics spelen vanavond in de Arena in Amsterdam.

Chris Duarte is een Texaanse bluesgitarist, die vorig jaar debuteerde met het album Texas sugar/Strat magic. Vanavond staat The Chris Duarte Group in Den Haag (Paard), zaterdag in Hellendoorn (de Lantaarn), zondag in Tilburg ('t Noorderligt), op 21 en 22 maart in Paradiso, Amsterdam (voorprogramma van Jeff Healy).

Forguette Mi Note speelt vanavond in de Vlerk in Rotterdam en zaterdag in Arena, Amsterdam.

Vanavond in Paradiso in Amsterdam VIP-club special: The fools moon met een optreden van het Amsterdamse underground-gezelschap The Dolly Rockers. Met live on stage The Traveller, Vitamin featuring Marilyn Mead en Project 10. Dj's T.T.M. en René.

Vanavond in Palace in Groningen de nieuwe rondreizende clubnacht The Sound, met dj's Dimitri, Ron Trent en Sven van Hees.

Vanavond in het Circus in

Enschede The Sound, met dj's Eddy de Clercq, Per, Pee Wee, Ron Trent, Sven van Hees en Frankie D.

Bob Dylan staat zaterdag in Groningen (Evenementenhal), zondag in Kerkrade (de Rodahal), maandag in Utrecht (Vredenburg).

Zaterdag in 't Paard in Den Haag een cd-presentatie van de groep Beschuit.

Zaterdag staat de Effenaar in Eindhoven in het teken van Mission underground, een avond rond het DJAX-label. Dj's: Miss Djax, Mike Dearborn (Chicago), Skull (Chicago), Zero One en optredens van Acid Junkies en Random XS.

Golden Earring begint op 20 maart in de Maaspoort in Venlo aan een nieuwe Unlplugged-tour. Deze week is de Earring verder in Kerkrade (Wijngrachttheater, 21 maart) en Groningen (de Oosterpoort, 23 maart).

Zaterdag in de Amsterdamse Roxy Swet, met dj's Crazy Shaun en Stephen en een optreden van Duke ('So in love with you'). Duke treedt 'nachts ook op in de Waakzaamheid in Koog aan de Zaan.

Zaterdag in club Westzeedijk 475 in Rotterdam The Sound, met dj's Eddy de Clercq, Sven van Hees, Ron Trent en een optreden van Orlando Voorn (Format).

The Splatterheads spelen zondag in Willem II in Den Bosch.

De Amerikaanse soulzanger Luther Vandross staat zondag in Ahoy' in Rotterdam, begeleid door een band en 30-koppig orkest.

Op 20 maart presenteert de Oosterpoort in Groningen een soulnight, met Junior Walker & The All Stars en Linda Hopkins.

Del Amitri is op 21 maart in de Melkweg in Amsterdam.

Jeff Healy staat op 21 en 22 maart in Paradiso, Amsterdam.

Janet Jackson geeft twee concerten in Ahoy' in Rotterdam: op 21 en 22 maart.

Carter The Unstoppable Sex Machine geeft op 22 maart een eenmalig concert in de Amsterdamse Melkweg.

Country-rockers The Jayhawks, naar voren geschoven als 'de nieuwe Burittos', beginnen aan een uitgebreide tournee, met concerten in Utrecht (Tivoli, 22 maart), Amsterdam (Paradiso, 23), Tilburg (Noorderligt, 25), Rotterdam (Nighttown, 26), Groningen (Oosterpoort, 27) en Leeuwarden (Zalen Schaaf, 28 maart). Voorprogramma: Vince Bell.

Tyketto is op 23 maart in Nighttown in Rotterdam, 25 maart in Zaal Struik in Heino en 26 maart in Paradiso, Amsterdam.

Ween geeft op 23 maart een concert in Vera in Groningen.

Megakronkel speelt op 23 maart in Doornroosje in Nijmegen.

Pizzicato Five spelen zaterdag in de Melkweg in Amsterdam.

Meer over