POP

Tori Amos geeft drie concerten in Nederland. Vanavond in het Congresgebouw, Den Haag. Zaterdagmiddag èn -avond in de Rai in Amsterdam....

De Amerikaanse punkband Lagwagon rondt haar Nederlandse tournee af. Vanavond speelt de groep, van wie eind vorig jaar een nieuw album verscheen, in de nieuwe zaal van de Melkweg in Amsterdam. Zaterdag staat Lagwagon in het Bolwerk in Sneek.

De Jamaicaanse reggaeband met oorspronkelijke zanger Don Carlos, speelt vanavond in het Rotterdamse Nighttown.

In Atlantis in Alkmaar vanavond drie Nederlandse bands van het piepjonge Electrolux-label. Slide, het trio voortgekomen uit de Friese gitaarband The Serenes zal worden voorafgegaan door Visions Of Johanna en Ceasar.

Het Belgische Moondog Jr is hard op weg in de voetsporen van dEUS het Nederlandse publiek voor zich te winnen. Concerten van de groep verlopen net als die van dEUS iedere keer weer anders. Misschien omdat Stef Kamil Carlens zo af en toe bas speelt in dEUS. Vanavond is Moondog Jr in Willem II in Den Bosch en zaterdag in het LVC in Leiden.

Het Britse duo Moloko, op de plaat Do You Like My Tight Sweater verantwoordelijk voor een zeer aanstekelijke mix van triphop en P-Funk, speelt zaterdag in de Melkweg in Amsterdam.

In de Amsterdamse Melkweg zaterdagnacht vanaf 01.00 uur Jungle Tribe 7. Deze dansavonden worden naar Brits voorbeeld gevuld met een mix van drum 'n' bass, breakbeat en jungle. Zaterdagnacht belooft bijzonder te worden met de Britse pionier Alex Reece als dj.

De experimentele Amerikaanse gitaarband Tortoise maakt een tournee door Nederland: zaterdag in Arena Amsterdam en zondag in het Groningse Vera.

Zaterdag in het Utrechtse Tivoli Ro & Paradise Funk, de nieuwe band van de man die ooit Gotcha oprichtte. Spetterende funk die zal worden gecontinueerd door dj Frankie D op een 'Funk Party'.

Joan Armatrading speelt de laatste jaren noodgedwongen in wat intiemere zalen, wat haar muziek ten goede komt. Zondag staat ze in Paradiso, Amsterdam.

Het Amerikaanse gitaartrio Boss Hog is op 17 maart in Tivoli in Utrecht.

Sonic Youth geldt nog altijd als een van de aardigste bands uit de Newyorkse noise-richting. De groep gaat voor het eerst sinds drie jaar weer op tournee in Europa. Het Noorderligt in Tilburg is uitverkoren voor de try-out, waar de band samen met Beck maandag 18 maart een optreden verzorgt.

De gitaarvirtuoos Leo Kottke speelt op 20 maart in de Stadsschouwburg in Heerlen en 22 maart in het Haarlemse Concertgebouw.

Deep Purple, voor het eerst sinds mensenheugenis zonder Ritchie Blackmore, staat op 21 maart in Ahoy' Rotterdam.

The Shamen, pioniers in het versmelten van rock en techno, spelen donderdag in de Amsterdamse Melkweg. Dj is Shamen's eigen Mr. C.

Meer over