POP

Zangeres Tracy Bonham geeft concerten in Rotterdam (Nighttown, vanavond), Tilburg (Noorderligt, vrijdag) en Groningen (de Oosterpoort, zaterdag)...

Tournee

Reggaegroep Black Uhuru featuring Garth Dennis & Don Carlos speelt vanavond in Paradiso in Amsterdam, vrijdag in Nighttown in Rotterdam, zaterdag in het Paard in Den Haag en zondag in het Noorderligt in Tilburg.

De Engelse symfonische rockgroep Marillion geeft concerten in Geleen (de Hanehof, vrijdag), Utrecht (Vredenburg, zaterdag), Den Haag (Congresgebouw, zondag), Groningen (de Oosterpoort, 26 mei), Eindhoven (Muziekcentrum, 28 mei) en Utrecht (Tivoli, 29 mei).

WASP geeft twee concerten: zaterdag in Subrosa in Almelo en zondag in het Noorderligt in Tilburg.

De New-Yorkse groep Blonde Redhead speelt in Paradiso in Amsterdam (27 mei), Vera in Groningen (28 mei), Effenaar in Eindhoven (29 mei) en Doornroosje in Nijmegen (30 mei).

De 'Circus pop'-tour, met de Nederlandse groepen Keaton en Beeswamp is vanavond in Zalen Schaaf in Leeuwarden, 24 mei in LVC in Leiden en 26 mei in Stairway To Heaven in Utrecht.

The Travolta's, afgelopen weekeinde nog te horen geweest op het Dynamo Festival, spelen zaterdag in Tavenu in Waalwijk en zondag in Willem II in Den Bosch.

Osdorp Posse speelt vrijdag in de Bliksem in Brummen en zondag op het Virus-festival in Eindhoven.

Skik speelt vrijdag in Tivoli in Utrecht (voorprogramma van De Dijk) en zaterdag in de Gigant in Apeldoorn.

Nederhopgroep Spookrijders is vrijdag in Eureka in Zwolle en zaterdag op het 'Rock Town Traffic'-festival in Steenwijk.

Johan treedt zaterdag op in het MTV Beach House in Scheveningen, eveneens zaterdag op het Meenthe-festival in Steenwijk en zondag op het Virus-festival in Eindhoven.

Blueszanger en gitarist Dave Hole speelt zaterdag in het Babbeltje in Roermond en zondag in De Gouden Leeuw in Dongen.

Total Touch speelt zaterdag in de feesttent in Rijsenhout en zondag in Atlantis in Alkmaar.

Amsterdam

Dale Watson geeft vanavond een concert in de Melkweg.

Vrijdag in club Arena een concert van de techno-groep Ulanbator. Dj's Pure, Edwin B en Godard.

Vrijdag in Paradiso de derde aflevering van Rocket Cinema, met een voorstelling van de Japanse Samoerai-film 'Hakuoki' (regie Issei Mori), waarvoor Quazar Soundsystem een nieuwe soundtrack levert. Na afloop 'VIP club' met dj Paul Jay.

Vrijdag in de Melkweg 'Right about now' door Made in da shade met theater (Jell O Company, stand up comedy Najib Amhali en Howard Komproe) en een optreden van Solid Black. Dj: Natarcia.

Trokener Kecks spelen zaterdag in Paradiso.

Zaterdag in de Melkweg 'Drum 'n bass in your face', met dj's Jungle J en L. Dopa.

Reggaegroep Third World geeft op 27 mei een concert in Paradiso. In de kleine zaal een optreden van Blonde Redhead.

Saxofonist Steve Coleman en zijn groep Five Elements treden op 26 mei op in Paradiso.

Alison Krauss & Union Station geven op 28 mei een concert in Paradiso.

The Wallflowers spelen op 28 mei in de Melkweg. Voorprogramma: Brendan Benson.

Den Haag

De 'bubblegum space' surfpunkgroep Servotron, een als robots uitgedost Amerikaanse gezelschap, geeft vanavond een concert in het Paard; vrijdag in het Paard een optreden van Fast Lane. Na afloop 'Jungle Tronik', met dj Nubian, dj Harsh en MC Dart.

Deventer

Zaterdag in het Burgerweeshuis 'Club Positiva', met dj's Yves Eaux, Paradise en Eddy de Clercq.

Eindhoven

Fountains Of Wayne spelen vanavond in de Effenaar; zaterdag in de Effenaar 'Dance Department', met dj's Ciz en Godeville; op 28 mei in de Effenaar 'The incredible sounds & visions of the sixties', met een vertoning van de Rolling Stones-film 'Rock & Roll Circus' en een optreden van The Ace Tones.

Groningen

Speedy J geeft vanavond een concert in Vera. Dj's: Maurice en Thee J Johansz; De Heideroosjes spelen vrijdag in Vera; zondag een concert van de Amerkaanse bluesrockgroep Kepone.

Haarlem

De Amerikaanse bluesgroep Little Charlie & The Nightcats is vanavond in het Patronaat.

Nijmegen

Vrijdag in Doornroosje na het optreden van Habib Koite 'G Spot', met dj's Mark en Johnny Smoke; zaterdag in Doornroosje 'Planet rose', met dj's Hyperactive en Esther; Jim Rose Circus Side Show treedt op 27 mei op in Doornroosje.

Rotterdam

G3 is een nieuwe 'supergroep', bestaande uit Joe Satriani, Steve Vai en Adrian Legg. Vrijdag geeft het trio een concert in de Ahoy'.

Zaterdag in Nighttown 'Cut up', met dj's Ronald Molendijk en Nick K. In Popular draait zaterdag Eric Denz da Denz.

Zaterdag presenteert Teutonic Existence in Baroeg concerten van doom- en deathmetalgroepen Officium Triste, Xenomorph en Inquest.

De Nederlandse rockgroep The Urn speelt zondag in Rotown.

Zondag in het Maastheater 'Bimbo Complex', met dj Quinten de Rosario.

Amerikaanse rockers Aerosmith geven op 27 mei een eenmalig concert in de Ahoy'. Voorprogramma: Kula Shaker.

Buju Banton geeft op 29 mei een concert in Nighttown.

Utrecht

De Dijk en Skik spelen vanavond in Tivoli; vrijdag, zaterdag en zondag in Tivoli drie voorstellingen van de Jim Rose Circus Side Show. Zaterdag na afloop 'Club Eclectic', met dj's Carlton en Knuppelhout.

Meer over