POP

Tournee..

De Ierse folkveteranen The Dubliners spelen in Volendam (Jozefgebouw, 1 oktober), Vlissingen (Baskenburg, 2), Venlo (Maaspoort, 3), Leeuwarden (Harmonie, 4), Velsen (Schouwburg, 5), Groningen (Oosterpoort, 6), Zwolle (IJsselhal, 8) en Rotterdam (De Doelen, 9 oktober).

Rawkus is een van de betere Amerikaanse hip hop-labels. Deze week zijn een aantal Rawkus-artiesten op tournee. J Life en L Fudge staan vrijdag in Doornroosje in Nijmegen, zondag in Paradiso in Amsterdam ('Bassline') en 9 oktober in de Effenaar in Eindhoven.

De Amerikaanse underground-groep Dead Moon speelt vrijdag in het Burgerweeshuis in Deventer en 3 oktober in Doornroosje in Nijmegen.

Donnas is vrijdag in 013 in Tilburg en zaterdag in Ekko in Utrecht.

De Amerikaanse roots-groep The Gourds maakt een uitgebreide tournee, met vrijdag een concert in Tivoli in Utrecht, zondag in het Patronaat in Haarlem, 4 oktober in Tom Tom in Heythuizen, 5 oktober in Paradiso in Amsterdam en 6 oktober in Doornroosje in Nijmegen. Daarna in Terneuzen (Porgy & Bess, 7 oktober), Hellendoorn (Lantaarn, 8), Assen (Take Root, 9) en Tilburg (013, 10 oktober).

Lee Clayton speelt vrijdag in de Gigant in Apeldoorn en op 7 oktober op Crossing Border in Den Haag. Voorprogramma: The Damnations.

De Excelsior-groep Meindert Talma & The Negroes presenteert een album én een boek ('Dammen met Ome Hajo'). Vrijdag om 21 uur in Winston in Amsterdam, zaterdag om 20 uur in het Aansteekhuis in Surhuisterveen en zondag om 14 uur in Vera in Groningen.

Quazar speelt vrijdag in So What in Gouda en zaterdag in 013 in Tilburg.

Blues-zanger en gitarist Popa Chubby geeft op 6 oktober een concert in Nightlive in Maastricht, 7 oktober in het Burgerweeshuis in Deventer, 9 oktober in Smelt in Assen en 10 oktober in Tivoli in Utrecht.

Stella speelt op 6 oktober in Rotown in Rotterdam en 7 oktober in de Effenaar in Eindhoven.

Amsterdam

Zaterdag in Paradiso 'Welcome to the future', met dj's Laidback Luke, Eric de Man en Angelo. In de bovenzaal de groep Presence, featuring Shara Nelson, de zangeres die wereldfaam verwierf met de Massive-hit 'Unfinished sympathy'.

Voorafgaand aan Welcome to the future in de kleine zaal van Paradiso een optreden van Ron Sexsmith.

In de Melkweg zaterdag een nieuwe editie van 'Timemachine', met dj's Per en Panos V en een optreden van Cornflake Junkie.

Da Gaia presenteert zondag om 15.00 uur de cd 'Akinti'.

The Moon en Mimezine spelen op 3 oktober in de Melkweg.

Maandag geven De Raggende Manne hun afscheidsconcert in Paradiso. Met gastoptredens van alle muzikanten die in de afgelopen dertien jaar een bijdrage leverden aan deze Nederlandstalige heethoofden.

Arnhem

7 Zuma 7 geeft zaterdag een concert in de Stokvishal.

Bergen Op Zoom

Dit weekeinde in de feesttent aan de Bergse Binnenschelde 'Poptocht', met concerten van Skik (vanavond), Golden Earring (vrijdag), Cuby & The Blizzards (zaterdag) en Rowwen Heze (zondag).

Breda

Benjamin B speelt vrijdag 1 oktober in Para.

Den Bosch

Vrijdag wordt in de binnenstad van Den Bosch de 'Popronde '99' gehouden, met vanaf 19.00 uur gratis toegankelijke concerten (Kirsten, Burma Shave, Mendoza Dance Party, Redivider e.a.) door de hele binnenstad.

Eindhoven

Zaterdag in de Effenaar een nieuwe clubavond, 'Drivin Nu Skool Breakz': drum 'n bass met de Engelse gasten Vini en T-Power.

Groningen

De Amerikaanse punk-skagroep Bim Skala Bim en de ska-groep The Robustos spelen zondag in Vera.

Haarlem

Giorgio en Dimitri draaien vrijdag in Stalker.

The Paladins spelen op 6 oktober in het Patronaat.

Hellendoorn

Skik speelt zaterdag in de Lantaarn.

Hilversum

Vrijdag in de Tagrijn een ska-festival, met de groepen Let's Quit en Bim Skala Bim.

Leiden

De hardcoregroep Snapcase speelt vanavond in LVC.

Dit weekeinde in LVC '2 days of modern dance music', met zaterdag dj's Ronald Molendijk en Lady Aida en zondag dj's Erick E en Jozo.

Lierop

The Gathering speelt zaterdag in Nirwana.

Nijmegen

Zaterdag in Doornroosje 'Planet Rose', met dj's Hansz en Jerome.

Rotterdam

Laberinto speelt vanavond in de Vlerk.

Vrijdag, zaterdag en zondag in de Ahoy' het jaarlijkse Riverdance.

Utrecht

Zaterdag in Tivoli 'Los', met dj's Carlton en Bad Company.

De Winkel van Sinkel presenteert zaterdag 'Supersonic', met dj's KC The Funkaholic en Frankie D.

Het Belgische dEUS geeft op 4 oktober een concert in Muziekcentrum Vredenburg.

Op 4 oktober begint in Stairway To Heaven een nieuwe 'Marlboro Flashback'-serie, met de groep Is Ook Schitterend, die nummers van Dire Straits covert.

Venlo

The Supertroopers, de Abba- coverband rond Hallo Venray's Henk Koorn, geven vrijdag een concert in Perron 55.

Zwolle

Godess Of Desire, Warhammer en Izegrim spelen zaterdag in Hedon.

Meer over