POP

Op 9 en 10 mei in O'42 in Nijmegen de jaarlijkse conferentie van de International Association for the study of Popular Music (IASPM) met workshops en panels....

Zaterdag in de nieuwe Pul in Uden een Pink Floyd-dag met een markt, een video-presentatie, tentoonstelling en optredens.

In Ospel het Moulin blues-festival met vanavond vanaf 17.30 uur Duke Robillard Band, Anson Funderburg & The Rockets, Walter Trout Band, The Big Town Playboys en de MDP Band. Zaterdag vanaf 12 uur Kim Wilson Band, John Mayall & The Bluesbreakers, The Holmes Brothers, Jan James, Coco Montoya, Preston Shannon Band, The Oscar Benton Blues Band en Hans Theessink.

De Engelse ska-groep The Selecter speelt vanmiddag op Bevrijdingspop in Groningen, vanavond in de Effenaar in Eindhoven en zaterdag in LVC in Leiden.

Bracket (USA) maakt melodieuze punkrock in de stijl van Green Day en Off Spring. Vanavond in Tivoli, Utrecht (met Gas Huffer) en zaterdag in Arena in Amsterdam.

Bluesgroep The Guy Forsyth Band speelt vanavond in de Braskoer op Terschelling, zaterdag op 't Bluesfestival op Terschelling en zondag in de Effenaar, Eindhoven.

Junkhouse speelt vanmiddag op het Bevrijdingsfestival in Haarlem en op het Bevrijdingsfestival in Leeuwarden, vanavond in de Gigant in Apeldoorn, zaterdagmiddag op Wantijpop in Dordrecht, zaterdagavond op het Bluesfestival in Groningen en zondag in de Effenaar in Eindhoven.

Last Poets spelen vandaag op Bevrijdingspop in Haarlem en 11 mei in Paradiso in Amsterdam.

Gas Huffer speelt vanavond in Tivoli in Utrecht (met Bracket) en zondag in 't Paard in Den Haag.

De Jamaicaanse reggae-sterren Lee Perry, Robotniks & Mad Professor spelen vanavond in 't Noorderligt in Tilburg.

De Zweedse groepen Eleven Pictures (alternative metal) uit Zweden) en Waving Corn spelen vanavond in Staddijk in Nijmegen, zaterdag in de Melkweg in Amsterdam (met Wool) en zondag in Willem II in Den Bosch.

Vanavond in Paradiso in Amsterdam: Jungle Explosion featuring UK Apache, Shy FX, Gunsmoke, Lady Juice en T. Power. Zondag in Nighttown in Rotterdam.

Vanavond in de Melkweg in Amsterdam Electric circus, met live-optredens van de space-trancegroep Astralasia en Max 404 en dj's Paul Jay en Steve Green. Zaterdag is Astralasia in Doornroosje in Nijmegen.

Speedy J., Sensurreal en dj Maurice spelen vanavond in 't Beest in Goes en zaterdag in de Boogerd in Oud Beijerland.

Zaterdag in de Oosterpoort in Groningen de jaarlijkse Rhythm 'n bluesnight, met Otis Clay, Sherman Robertson, Johnny Copeland, Junkhouse, Billy Boy Arnold, Otis Grand, Muskee, Chris Duarte Group, Guy Forsyth Band, Oscar P. Swamp, Earl Randle, Little Wille Littlefield en Bwana 3.

John Mayall & The Bluesbreakers spelen zaterdag op het Moulin Blues-festival in Ospel, zondag in de Harmonie, Leeuwarden en maandag in Muziekcentrum Enschede.

De Amerikaanse punkrockgroep Wool speelt zaterdag in de Melkweg in Amsterdam en zondag in 't Paard in Den Haag.

Herman Brood & His Wild Romance spelen zaterdag in Paradiso in Amsterdam.

Zaterdag in 't Bolwerk in Sneek een punkcore-festival, met Ryker's, Sick Joke en No Fun At All.

Zaterdag in de Effenaar in Eindhoven een jungle party, met dj's Dreazz en Nubian.

Guzzard (punkrock uit Minneapolis) spelen zondag in Vera in Groningen.

Johnny Cash staat maandag in het Haagse Congresgebouw.

Mother's Finest is op 8 mei in de Melkweg in Amsterdam en 9 mei in 't Noorderligt in Tilburg.

De Amerikaanse zangeres Aaliyah, van wie vorig jaar het album Age ain't nothing but a number verscheen, geeft op 8 mei een concert in Escape in Amsterdam.

Nitzer Ebb, electronic body music-pioniers, op 10 mei in de Melkweg in Amsterdam.

Gutterball, de Amerikaanse gitaargroep van Steve Wynn, speelt op 10 mei in Leiden (LVC), 11 mei in Eindhoven (de Effenaar) en 12 mei in Nijmegen (Doornroosje).

Het concert van Portishead, zondag in Paradiso in Amsterdam, is uitverkocht.

Meer over