POP

Tournee..

Songs: Ohia, Amerikaanse makers van prachtige verstilde luisterpop in de lijn van Will Oldham en de akoestische Neil Young, zijn vanavond in de bovenzaal van Paradiso, Amsterdam, vrijdag in Doornroosje, Nijmegen, zondag in Vera, Groningen, maandag in 013, Tilburg.

De Amerikaanse Rootsrockers uit Austin, Texas The Gourds vervolgen hun tournee vanavond in De Harmonie in Leeuwarden. Vrijdag in de Twentse Schouwburg te Enschede, zaterdag in het Utrechtse Vredenburg, zondag in de Groningse Oosterpoort, en maandag sluit de groep hun reeks af in Tom Tom, te Heythuysen.

The Nits doen een Wool Tour 2000. Vanavond in het Isala Theater in Capelle a/d IJssel, vrijdag in De Flint in Amersfoort en dinsdag in Venlo (De Maaspoort).

Golden Earring-drummer Cesar Zuiderwijk treedt vrijdag op in C.C. De Ruchte in Someren en zaterdag in de Groningse Oosterpoort.

Normaal bezoekt met een programma getiteld 'Effen Zitten' vrijdag Theater a/d Schie te Schiedam, zaterdag de Schouwburg van Rijswijk, dinsdag de Harmonie in Leeuwarden en woensdag Theaterhotel te Almelo.

De Dijk is vrijdag in de Feesttent te Cuyk, zaterdag in de Sporthal van Schermerhorn, zondag in de Sporttent in Heerenveen en woensdag in het Patronaat, Haarlem.

De Amerikaanse softrockband Venice trekt meer publiek voor hun concerten dan voor hun platen. Vandaar dat ze luttele maanden na hun uitverkochte shows al weer terug zijn. Dinsdag staat de groep in de Amsterdamse Melkweg, woensdag in Tivoli, 12 oktober opnieuw in de Melkweg.

Harry Sacksioni vervolgt zijn 'Helden'-tournee zaterdag in Lawei te Drachten. Dinsdag in Beusichem (Het Herenlogement) en woensdag in Theater a/d Schie in Schiedam.

Clouseau zet zijn theatertour voort in Dordrecht (De Kunstmin, vrijdag) en Roosendaal (Schouwburg de Kring, zaterdag).

Steve Earle zet zijn clubtour vanavond voort in 013, Tilburg en speelt zaterdag tijdens het Take Root-festival in Assen.

Amsterdam

Vanavond in de Melkweg zowel een optreden van een van de beste Jamaicaanse soundsystems, Stone Love Movement, als van het Zweedse Liberator van wie onlangs een uitstekende cd verscheen vol spetterende skapop in de traditie van Dexys Midnight Runners en Madness.

De Amerikaanse singer/songwriter John Prine komt na jaren weer eens voor een eenmalig optreden naar Nederland. Woensdag 11 oktober speelt hij in Paradiso.

Apeldoorn

Skik, van wie dezer dagen de vierde cd 'Overal & Nergens' verschijnt is vrijdag in Gigant.

Haarlem

Vrijdag in het Patronaat onder de noemer 'camera obscura, muziek voor fijnproevers' optredens van het Amerikaanse Trans AM, Seesaw en Zoppo.

De Nederlandstalige Vlaamse band Gorki speelt zaterdag in het Patronaat.

Hilversum

Een van Nederlands beste rappers is nog altijd Brainpower. Vrijdag staat hij in de Tagrijn.

Rotterdam

In Rotown vanavond een optreden van de Amerikaanse liedjesschrijver Freedy Johnston.

Zaterdag in Rotown een optreden van de Nederlandse Britpopband Flemming.

Zondag in Rotown Sugarcane, rauwe bluesrock uit Nederland.

In Nighttown wordt vrijdag de dvd 'Everything, Everything' van Underworld ten doop gehouden. De avond wordt opgeluisterd door dj Michel de Hey.

De reggaeband Lucky Dube begint woensdag in Nighttown aan een uitgebreide tournee.

Tilburg

Het Belgische Arid staat voor zaterdag geboekt in 013. Ook in 013 die nacht een feestje ter ere van de dvd-presentatie van Underworld's 'Everything, Everything'.

Woensdag krijgt 013 de Britse heavys van Pitchshifter op bezoek.

Utrecht

In Tivoli een Vlaams dubbelconcert van Arid en Gorki. De dvd-release van Underworld wordt ook hier zaterdag gevierd met een heuse lounchparty.

Zwolle

In Hedon vrijdag Club N met dj's Wipneus en Pim.

Krezip speelt zaterdag in Hedon.

Meer over