POP

Tournee..

Hardcore: Agnostic Front, US Bombs en Indecision spelen vanavond in de Melkweg in Amsterdam en vrijdag in de Effenaar in Eindhoven.

De Heideroosjes beginnen aan een nieuwe tournee, met concerten in Arnhem (Goudvishal, vanavond), Zaandam (Kade, vrijdag), Hardenberg (Podium, zaterdag) en IJsselstein (Jera, zondag).

Chris & Linda Thompson treden op in Apeldoorn (Dubliner, vanavond) en Noordwijkerhout (Folkclub, 14 december).

De Belgische rockgroep Fence speelt vanavond in 013 in Tilburg en vrijdag in So What in Gouda.

Daryll-Ann geeft concerten in Nijmegen (Doornroosje, vanavond), Harderwijk (Park 3, vrijdag) en Enkhuizen (De Hoogte, zaterdag).

Het Engelse Witness, recent nog op Crossing Border, is terug voor twee concerten: vanavond in Rotown in Rotterdam en vrijdag op 'London Calling' in Paradiso in Amsterdam.

Het Amerikaanse roots-label Fat Possum maakt een tourtje met RL Burnside, T-Model Ford, Paul Jones en Twenty Miles. Vrijdag in Vera in Groningen en zondag in Paradiso in Amsterdam.

Van Dik Hout speelt vrijdag in de Tamboer in Hoogeveen en zaterdag in De Meervaart in Amsterdam.

Osdorp Posse-rapper Def P en

Beatbusters treden vrijdag op in het Patronaat in Haarlem en zaterdag in Ekko in Utrecht.

True Playaz present Dj's hype is vrijdag in Paradiso in Amsterdam en zaterdag in de kleine zaal van 013.

Bij Kevin Coyne's optreden op Crossing Border was de zaal te klein voor de overweldigende belangstelling. Iedereen die er toen niet meer in kon, krijgt de alle kans de schade in te halen. Zaterdag speelt de Britse singer-songwriter in LVC in Leiden, op 15 december in Rotown in Rotterdam en 16 december in Zalen Schaaf in Leeuwarden. Verder in Deventer (Burgerweeshuis, 17), Tilburg (013, 18), Terneuzen (Porgy & Bess, 19) en Amsterdam (Paradiso, 20 december).

Seventies-rock: Wishbone Ash komt naar Hoorn (Manifesto, 11 december), Helmond (Plato, 12), Zaandam (Kade, 13), Drachten (Iduna, 14) en Rijssen (Lucky, 15 december).

Het deze zomer verschenen 'Guerilla' van Super Furry Animals is een van de beste platen van 1999. Deze week is de bizarre rockgroep uit Wales in Nederland voor een 'Heineken X-Ploor'-tour, met het Amsterdamse Solex. Op 14 december in de Melkweg in Amsterdam, 15 december in Vera in Groningen, 16 december in de Effenaar in Eindhoven en 17 december in Nighttown in Rotterdam.

Amsterdam

James Hunter geeft vanavond een concert in de kleine zaal van Paradiso.

Dit weekeinde wordt in Paradiso een nieuwe editie van 'London Calling' gehouden. Ditmaal biedt het festival voor nieuwe Britse muziek concerten van Witness, Astrid en Clint Boon Experience (vrijdag), Prayer Boat, Appliance, Velvet Belly, Orange Can en Laika (zaterdag).

Acid Kirk speelt vrijdag op de 'Millennium Reset Manifestatie' in de Melkweg, met verder de schrijvers Adriaan Bontebal, Ingmar Heytze e.a.

Zaterdag in de RAI een nieuwe editie van het dance-spektakel 'Innercity', met grote namen uit de internationale dj-wereld: Jeff Mills, Richie Hawtin, Ken Ishii, Dj Hell, Dave Clarke, Acid Junkies en anderen.

Techno-dj Steve Rachmad draait zaterdag in club Mazzo.

De Franse zangeres Patricia Kaas geeft maandag een concert in de RAI.

Slipknot is dinsdag in de Melkweg.

Bauer, van wie recent het goed ontvangen 'On the move' verscheen, geeft op 15 december een concert in de kleine zaal van Paradiso. Gelijktijdig in de grote zaal 'Clash of '99', met een documentaire over de Engelse punkgroep uit de periode '78-82, en optredens van Clash-covergroepen.

Den Bosch

Soul Cages spelen zaterdag in Willem II.

Eindhoven

Vanavond in de Effenaar de reggaegroep Ras Fire & His Righteous Rockers, zaterdag drum 'n bass-dj Doc Scott (Metalheadz).

Enschede

Volumia! geeft zondag een concert in het Muziekcentrum.

Groningen

De Amerikaanse postrockgroep Salaryman is zaterdag in Vera.

Leiden

Reggae-dub: de Mad Professor Dub Show is vanavond in LVC.

Nijmegen

Zaterdag in Doornroosje 'Planet Rose', met gastoptreden van de Amerikaanse dj Mike Dearborn.

Rotterdam

The Urn (bluesy rock) speelt vanavond in de Vlerk.

Heavy metal-pioniers Black Sabbath, uitvinders van horror-rock, geven vrijdag een concert in de Ahoy'.

Zaterdag in Nighttown 'Lola 2000'. Zes groepen spelen hun millenniumsong plus een korte set voor de VPRO-tv. Met Caesar, Bettie Serveert, Undeclinable Ambuscade, Human Beings, Skik en E-Life. Na afloop de nieuwe clubavond 'Electronic', met dj's Erick E en Remy.

Meindert Talma & The Negroes en Bauer spelen zondag in Nighttown.

Voormalig Byrds-voorman Roger McGuinn geeft op 12 december een concert in het Maasgebouw.

Tilburg

Golden Earring treedt vanavond op in 013.

Het Amerikaanse Creed geeft woensdag 15 december een concert in 013.

Utrecht

De symfonische rockgroep Pallas speelt vanavond in Tivoli.

Zaterdag in Tivoli 'Los', met dj Drifter (Bonobo) en anderen.

Holy Golightly geeft op 15 december een concert in Ekko.

Venlo

Zaterdag in Perron 55 een black metal-festival, met Liar Of Golgotha en anderen.

Meer over