POP

Tournee..

The Hard Ons geven twee concerten: vanavond in de Effenaar in Eindhoven en zaterdag in de bovenzaal van Paradiso in Amsterdam.

Six Feet Under, Enslaved, Vader, Cryptopsy en Thyrfing spelen vrijdag in Podium in Hardenberg en zondagmiddag in Nighttown in Rotterdam.

De Britse gitaargroep Bush, waarvan binnenkort een nieuw album moet verschijnen, geeft concerten in Rotterdam (Nighttown, zaterdag), Utrecht (Tivoli, zondag) en Eindhoven (Effenaar, 15 juni).

Supersub staat zaterdag op de Zomerfeesten in Hengevelde en zondag op het Ypestock-festival in Heiloo.

De Jamaicaanse reggaegroep The Wailers, ooit de begeleiders van Bob Marley, spelen op 14 juni in de Effenaar in Eindhoven, 16 juni in Nighttown in Rotterdam en 17 juni in de Melkweg in Amsterdam.

Amsterdam

De Frans-Marokkaanse zangeres Sapho geeft vanavond een concert in de Melkweg.

Vrijdag in Paradiso een aflevering van VPRO's Moondive, met een groep onder leiding van componist Hector Zazou en verder onder meer rapster Anonymous Mis en de groep Dignity. Na afloop een aflevering van Paradisco 2000, met Detroit dj-producer Theo Parrish.

Zaterdag in Paradiso 'Welcome to the future', house/techno met Angelo, Eric de Man, Steve Rachmad en Quazar (live), dat de nieuwe cd '21 Hours' presenteert. In de bovenzaal speedgarage met dj's Roog en Timst'r.

Zondag in de Parkhal van de Rai een Tibetan Freedom Concert, dat aandacht vraagt voor het door China bezette Tibet. Bekende popartiesten en bands steunen de actie met een optreden: Alanis Morisette, Rage Against The Machine, Blur, Garbage, Thom Yorke (Radiohead), Ben Harper, Luscious Jackson, NRA en de nieuwe groep rond de voormalige zanger van punkpioniers The Clash: Joe Strummer & The Mescaleros. Ook Tibetaanse groepen zullen optreden.

Lang is het onzeker geweest of het optreden van Celine Dion doorgang zou vinden. Maar maandag geeft de zangeres een concert in de Amsterdam Arena.

Krang, de groep rond componist-zanger Andre Manuel, geeft zondag een concert in de Melkweg.

Breakbeat Era en Dj Die staan op 16 juni in de Melkweg.

Dinxperlo

Zondag in de Achterhoek Arena een festival met Dio, Kamikaze Freakshow, Motorhead, Primal Fear en Saxon.

Dordrecht

Soulwax, Postmen, Undeclinable Ambuscade, Osdorp Posse, Handsome 3some en Caesar spelen zaterdag op het Wantijpop-festival in het Wantijpark.

Den Haag

Vanavond in het Paard het 'Tien jaar meneer Jansen muziekgala', met Rosa King, French Kiss e.a. Zaterdag in het Paard 'Grand gala du funk', met dj's Remski en Paul Funk.

Eindhoven

Producer-dj Thee J Johanz (Emerge) geeft zaterdag een concert in de Effenaar.

Groningen

7 Zuma 7 speelt vanavond in Vera.

Don Carlos geeft vrijdag een concert in de Oosterpoort.

Benjamin B speelt zaterdag in Simplon.

Leiden

Zaterdag in LVC een jungle-party met Hidden Agenda.

Blf speelt zondag in LVC.

Nijmegen

Bettie Serveert en Metal Molly geven vrijdag een concert in Doornroosje.

Zaterdag in Doornroosje 'Planet Rose', met dj Dash (Tresor, Berlijn).

De New Yorkse hiphop-groep Company Flow, bekend geworden door het Rawkus-label, geeft dinsdag een concert in Doornroosje.

Tilburg

Zanger David Lee Roth, ooit frontman van Van Halen, geeft vanavond een concert in 013.

De Engelse jungle dj Optical draait zaterdag in 013.

De Engelse symfonische groep Pendragon speelt op 13 juni in 013.

Rotterdam

Vrijdag in Nighttown een release-party rond de cd 'Heel erg punk', met Area 51, Age of Panic e.a.

Zaterdag organiseren Nighttown en De Doelen een nieuwe dubbel-party, 'Under construction', met dj's Michel de Hey, Ronald Molendijk, Remy, Van Bellen en anderen.

Big Rude Jake, vertegenwoordiger van de nieuwe swing, speelt zaterdag in Rotown.

Utrecht

Ekko presenteert vrijdag een 'Trickshot hiphop-party', met Spookrijders, II Zwaard en anderen.

Vonda Shepard geeft zaterdag een concert in Vredenburg.

Crash Test Dummies, de Canadese groep die een wereldhit scoorde met 'Mmm, mmm, mmm', geeft op 15 juni een eenmalig concert in Tivoli.

Velsen

Zaterdag op landgoed Beeckestijn de 21ste editie van het gratis toegankelijke Beeckestijn popfestival, met Skik, U Gene & Oh Jay, Postmen en Travolta's.

Meer over