POP

Tournee..

Ska-veteranen The Selecter, nog altijd goed voor een spetterend feestje, spelen vanavond in de Melkweg in Amsterdam, vrijdag in 013 in Tilburg, zaterdag in de Lantaarn in Hellendoorn en zondag in het Burgerweeshuis in Deventer.

U Gene & Oh Jay spelen vanavond op de Studium Generale in Eindhoven en zaterdag in de Gigant in Apeldoorn.

Skik speelt vanavond in Hedon in Zwolle, vrijdag op Appelpop in Tiel en zaterdag in de Sporthal in Grouw.

Heavy metalgroep Megadeth speelt vrijdag in het voorprogramma van Iron Maiden in de Rotterdamse Ahoy' en zaterdag in Podium in Hardenberg.

De Engelse techno-dj Dave Clarke draait vrijdag in de Effenaar in Eindhoven (met Lady Aida) en zaterdag op een feest in de Vechtsebanen in Utrecht.

Shootyz Groove speelt zaterdag in Nirwana in Lierop en op 15 september in de kleine zaal van Paradiso in Amsterdam (aanvang 23.30 uur).

De symfonische rock-zanger Fish treedt zaterdag op in de grote zaal van de Oosterpoort in Groningen, zondag in Vredenburg in Utrecht, maandag in 013 in Tilburg en dinsdag 14 september in Paradiso in Amsterdam.

Trijntje Oosterhuis maakt een 'Flashback Tournee', waarin ze werk van Stevie Wonder covert. Maandag in Bolle in Tilburg, 14 september in Clinique in Maastricht en 15 september in Plaza in Arnhem.

Michael Schenker Group, het gezelschap rond de befaamde metal-gitarist Michael Schenker, geeft concerten in Tilburg (013, 14 september) en Hardenberg (Podium, 19 september).

The Fall, het legendarische Engelse gezelschap rond Mark E. Smith, is al geruime tijd niet in Nederland geweest. Maar de komende week geeft de groep concerten in Nijmegen (Doornroosje, 14 september) en Tilburg (013, 17 september).

Amsterdam

Fishbone, een van de meestbelovende crossover-groepen van de late jaren tachtig, heeft al lang niets van zich laten horen. Maar vanavond speelt het Amerikaanse gezelschap in de Melkweg, op een party met skagroep The Selecter.

Als voorbereiding op hun nieuwe cd, geeft Caesar vanavond een concert in Paradiso. Aansluitend in de kleine zaal van Paradiso een concert van de Amerikaanse groep Madder Rose.

Alex Gopher, een van de grote namen van de Franse dansmuziek van dit moment, geeft vannacht een concert op 'Noodlanding' in Paradiso.

Chaos en L-Dopa draaien vrijdag op 'Drum 'n bassline' in Paradiso.

De Franse techno-groep Scan X speelt zaterdag in Mazzo.

Zaterdag in Paradiso 'Amsterdam ragga nights', met onder andere Jampara en Kongo Banga.

'Juice', de populaire Roxy-zondagavond van dj's Van Bellen en Johnson heeft een nieuwe plek gevonden: weer op zondag, in de Ministry, Reguliersdwarsstraat 12.

Zondag in Paradiso de Bassline-eindavond van het Theaterfestival, met onder andere The Juize, Nu Clarity en Brainpower.

Filter geeft zaterdag een concert in de Melkweg. Voorprogramma: Simon Says.

Deventer

Onder de titel 'Classicrockclassic' geeft Cords zaterdagavond (20.30 uur) samen met het Oostnederlands Kamerorkest een concert op de Brink. Het is de afsluiting van de manifestatie Uit in Deventer.

Eindhoven

Masters Of Reality, de Amerikaanse groep rond Chris Goss, speelt vanavond in de Effenaar.

Zaterdag in de Effenaar 'Precious', drum 'n bass met dj Dreazz, MC Dart en anderen.

Groningen

Blowtops spelen op 15 september in Vera.

Haarlem

Herman Brood & His Wild Romance spelen vrijdag in het Patronaat.

Dj Angelo draait vrijdag in Stalker.

Zaterdag in het Patronaat 'Hip hop event', met onder andere het rap-collectief MSI.

Hoorn

Manifesto is een nieuw jongerencentrum in Hoorn, dat vanavond opent met een openingsparty met de reggae en salsa-groep Solid. Vrijdag 'Hot hot hot', een r & b-party met E-Life en zaterdag 'Fast forward into the future': eigentijdse dance met een optreden van Quazar.

Hilversum

Benjamin B speelt vrijdag in de Tagrijn.

Leiden

De Engelse Cranes spelen vanavond in LVC.

Dit weekend in het LVC de halve finales van de Grote Prijs van Nederland, met vrijdag r & b/hip hop en zaterdag dance.

Nijmegen

Het Amsterdamse Kong geeft vanavond een concert in Doornroosje.

De New Yorkse Italiaan Frankie Bones, een van de pioniers van de New Yorkse house en techno, draait zaterdag op 'Planet rose' in Doornroosje.

Oosterhout

Dit weekeinde het 'Blues & roots-festival', met vanaf vrijdag een uitgebreid programma bluesbands. Een kleine greep: El Fish, Chicago Blues Busters (vrijdag), Boyd Small Band, Travelin' Man (zaterdag), Michael De Jong & Kaz Lux, Small Town Big Band en The Jimmy Reed Band (zondag).

Rotterdam

Vrijdag in Nighttown het 'International Breakdance Event', met workshops, scratch-competities, dj-battles, breakdance en hip hop-theater.

De heavy metalgroep Iron Maiden geeft vrijdag een concert in de Ahoy'. Voorprogramma: Megadeth.

Zaterdag een nieuwe editie van 'Nighttown Extended': 'Enter The Fu Party', waarbij de bezoeker kan zappen tussen twee locaties: Nighttown en de Rotterdamse Schouwburg. Met een optreden van het Belgische Soulwax, de theatergroep Kung Fu en veel dj's, onder wie Flying DeWaele Brothers, Michel de Hey, Koenie, Erick E en Ronald Molendijk.

Party-organisator Ted Langebach (MTC) heeft een nieuwe zaterdagavond-club geopend: Now & Wow, aan de Lloydstraat 30 in St. Jobsveem (bij de Euromast en Maastunnel).

Tilburg

De Amerikaanse stonerock-groep Nebula, het vervolg op Fu Manchu, speelt vrijdag in 013. Robbie Williams, eerder dit jaar nog te zien op Pinkpop, geeft zondag een concert in 013. Voorprogramma: de nieuwe Engelse belofte Gay Dad.

Utrecht

Party-organisatie Club Risk viert vrijdag zijn tweejarige bestaan in de Winkel van Sinkel met een feest met alle eigen dj's: Angelo, Eric de Man, Per, Richard, KC The Funkaholic, Risk Soundsystem, Roog & Rose en als special guest de Engelse dj Billy Nasty.

Dead Moon, Amerikaanse pioniers van de lo-fi, spelen vrijdag in Ekko.

Zaterdag opent een nieuwe clubavond in Tivoli: 'LOS', met Gelly Booty en dj's Radar en Tommy.

Dj's Loes Lee en Mike E draaien zaterdag in de Nachtwinkel in de Winkel van Sinkel.

De Duitse Guano Apes, recent voor het eerst in de Nederlandse hitlijsten, spelen zondag in Tivoli.

Meer over