POP

Tournee..

De Engelse dj Luke Slater, van wie recent het electro-album 'Wireless' verscheen, draait vanavond in LVC in Leiden en vrijdag in 013 in Tilburg.

Billy The Kid speelt vanavond in Rotown in Rotterdam, vrijdag in de Kade in Zaandam en zaterdag in de Pul in Uden.

Het Belgische Arid, recent nog te zien op 'Crossing Border', geeft concerten in Nijmegen (Doornroosje, vanavond), Goes (Beest, vrijdag, met Kashmir) en Leeuwarden (Romein, 17 november).

Dulfer staat vanavond in de Brasserie in Groningen, zaterdag in Plato in Helmond, maandag in Cafe 1900 in Haarlem en 17 november in Alto in Amsterdam.

Slagerij van Kampen treedt vanavond op in Zalen Schaaf in Leeuwarden en vrijdag in de Boerderij in Zoetermeer.

Daryll-Ann speelt vrijdag in de Peppel in Zeist en zaterdag in 't Ukien in Kampen.

De Kift, van wie recent het album 'Vlaskoorts' verscheen, geeft concerten in Haarlem (Patronaat, vrijdag) en Nijmegen (Doornroosje, zondag).

Van Dik Hout is vrijdag in Kunstmin in Dordrecht, zaterdag in Agora in Lelystad en 16 november in het Concertgebouw in Haarlem.

Breakbeat Era, de Engelse drum 'n bass-groep rond Roni Size, geeft twee concerten: vrijdag in 013 in Tilburg en zaterdag in de Melkweg Max in Amsterdam.

Headrillaz, een van Engelands betere breakbeat-groepen, spelen vrijdag in 013 in Tilburg en zaterdag in Hedon in Zwolle.

Eden is vrijdag in Para in Breda en zaterdag in de Kelder in Amersfoort.

De Amerikaanse zanger-gitarist Chuck Prophet, ooit bandlid van het roemruchte Green On Red, geeft twee concerten: op 17 november in Rotown in Rotterdam en 18 november in 013 in Tilburg.

De Duitse techno-punks Atari Teenage Riot spelen op 17 november in Nighttown in Rotterdam en 18 november in 013 in Tilburg.

Amsterdam

De Amerikaanse polka en Tex Mex-groep Brave Combo speelt vanavond in Paradiso. Gelijktijdig in de kleine zaal een optreden van de postrockgroep UI.

Hip hop-act The High & Mighty en rapper Eminem, van wiens debuutalbum 'The slim shady LP' al drie miljoen exemplaren werden verkocht, treden vrijdag op in de Melkweg.

Vrijdag in de VIP club in Paradiso het festival Nieuwe Spirituele Muziek, met Fool Moon Band, Medousa Radiaton en Loop Guru.

De hitgroep Toy-box geeft zaterdagmiddag een concert in Paradiso.

Zaterdagavond in Paradiso 'Jazz bop, The French connection', met dj Graham B en gastdj Frederic Galliano.

New Model Army geeft maandag een concert in de Melkweg.

Anders dan vorige week vermeld treedt Henry Rollins op 22 november op in het Nieuwe de la Martheater.

Travis, een van de succesvolste nieuwe Engelse bands van 1999, staatzaterdag in de Melkweg.

Sixpence None The Richer speelt op 17 november in de Melkweg.

De Engelse dance hitgroep Apollo 440 geeft op 17 november een concert in Paradiso.

Eindhoven

Zondag in popcentrum de Effenaar een presentatie van drie nieuwe Britse ska-groepen: Too Many Crooks, The Rough Kutz en Rebelation.

Fu Manchu, van wie recent het album 'King of the road' verscheen, geeft op 17 november een concert in de Effenaar.

Haarlem

Zaterdag in het Patronaat: 'Testlab presents Brazil 99', een avond met dj Eddy de Clercq, die zich ditmaal helemaal richt op 'afro beat, bossabreaks en nu-disco'

Leeuwarden

Zaterdag in muziekcafe de Gloppe de zesde Heineken Cross over Award-avond, met de genomineerde artiesten Leona, Mendoza en Relax.

Leiden

De Amerikaanse hip hop-groep Arsonists spelen vanavond in LVC.

Nijmegen

Zaterdag in Doornroosje 'Planet Rose', met de Detroit-dj-producer Suburban Knight. Live: Free lectronics.

Meindert Talma & The Negroes spelen zaterdag op het literatuurfestival De Wintertuin.

Rotterdam

Eclectics (ska-punk, USA) spelen vanavond in de Vlerk.

Vrijdag in Nighttown 'Chesterfield Labelland', een clubnacht met als special guests het legendarische New-Yorkse dj-team Kenny 'Dope' Gonzales en Lil' Louie Vega, alias Masters At Work. Verder een presentatie van het Berlijnse techno-label Tresor, met dj's en live-acts Surgeon, T-1000 en Diskordia.

Project 2000, genomineerd voor de Heineken Crossover Award, speelt zaterdag in Rotown.

Van 16 t/m 21 november in de Ahoy' de jaarlijkse 'Night Of The Proms'-concerten. Popartiesten laten zich begeleiden door een groot koor (Fine Fleur) en orkest (Il Novecento). Met Status Quo, Zucchero, Emilia, John Miles en Natalie Choquette.

Tilburg

Vrijdag in 013 een 'Heineken Skank Party', met hip hop, breakbeat en electro, van Arsonists, Headrillaz, Luke Slater en Breakbeat Era.

Zaterdag in 013 'Beats & beyond', met dj Peer en Het Witte Vuur Theater met 'Moving Networks'.

Het Amerikaanse Pavement, dat met zijn vijfde album 'Terror Twilight' een van de beste albums van 1999 op zijn naam zette, geeft op 16 november een concert in 013.

Heavy metal: Fear Factory en Cubanate spelen op 17 november in 013.

Utrecht

Marianne Faithfull, weer terug met het album 'Vagabond ways', geeft zaterdag een concert in Tivoli. Na afloop 'Los', met dj's Radar en Carlton.

Zaterdag in de Winkel van Sinkel 'Nachtwinkel', met met dj Barry Ashworth (Dubpistols, UK).

Zaandam

Zaterdag in North Sea Venue 'Eye on the future', met concerten van Bandulu, Morphic Vibrations en Superfast. Dj's Steve Rachmad, Steve Stoll, Angelo, Carlijn, Remy e.a.

Zwolle

Dream Theatre geeft vanavond een concert in de IJsselhal.

Meer over