POP

De Spaanse gitaargroep Los Ass-draggers is vanavond in Vera in Groningen en vrijdag in de Vlerk in Rotterdam...

Tournee

Total Touch speelt vrijdag in Nighttown in Rotterdam, zaterdag in de Koog in Noord Scharwoude.

Scram C. Baby treedt vanavond op in Winston in Amsterdam, vrijdag in de Tagrijn in Hilversum en zaterdag in Rotown in Rotterdam.

Boudewijn de Groot geeft deze week concerten in de Tamboer in Hoogeveen (vanavond) en de Twentse Schouwburg in Enschede (zaterdag).

Johan is vanavond in Para in Breda, vrijdag in Troll in Hoorn (met Caesar) en zaterdag in de Botte Hommel in Bergen op Zoom.

Cuby & The Blizzards spelen vrijdag in de Agnietenhof in Tiel en zaterdag in de Tamboer in Hoogeveen.

Caesar geeft deze week concerten in Wageningen (Unitas, vanavond), Hoorn (Troll, vrijdag, met Johan) en Oude Ade (Meddle, zaterdag).

Prince Paul, bekend van de New Yorkse rapgroep Stetsasonic, treedt vrijdag op in Doornroosje in Nijmegen en zaterdag in Paradiso in Amsterdam.

The Stranglers maken een tournee. Vanavond in Hedon in Zwolle, vrijdag in Sjiwa in Baarlo, zaterdag in Sub Rosa in Almelo en zondag in Atlantis in Alkmaar.

The Specials, een van de bekendste groepen van de ska-golf uit het begin van de jaren tachtig, is op tournee. Zaterdag te zien en te horen in Atlantis in Alkmaar, zondag in de Tagrijn in Hilversum en maandag in Paradiso in Amsterdam.

De hip hop-groep Xzibit is op 22 februari in Paradiso in Amsterdam en 23 februari in Rotown in Rotterdam.

Singer-songwriter Tish Hinojosa speelt op 26 februari in Paradiso in Amsterdam en 27 februari in Rotown in Rotterdam.

Amsterdam

De Mazzo gaat dit weekeinde weer open. Het speciale feestprogramma opent vanavond met 'Overload': dj's Carlijn, Eva, Jorg en concerten van BackBone Sound System en Quazar. Vrijdag 'Fruit for ears', met dj's Hepcat, Marcello, LX Pacific en Eddy de Clercq. De zaterdagse 'SLAM'-avond wordt gepresenteerd door dj Cellie. Live: EC Groove Society. Zondag 'Brainwash' met dj Lucas.

The Toasters treden vanavond op in de Melkweg. Het voorprogramma wordt verzorgd door Mr. Review.

Trockener Kecks geven vanavond een speciaal concert in Paradiso met een programma van uitsluitend Nederlandstalige klassiekers.

Vanavond in de Arena club 'Style blender', met roots-reggae raggamuffin' van King Shiloh Soundsystem en de Engelse King General. Vrijdag in de Arena 'Saint Friday', met dj's Remy, Taste en Shinedoe.

Vrijdag in de Roxy 'KO Beaming', drum 'n' bass met dj's Dreazz & Nubian versus L Dopa en Chaos. Zondagavond draait dj Robert Owens in de Roxy.

Vrijdag in de Melkweg 'Timemachine clubnight', met dj Per.

Angelo Branduardi geeft zondag een concert in de Melkweg.

Zaterdag in Paradiso 'B boy extravaganza', met Sources of specialment en de Amerikaanse Living Legendz Crew.

Het concert van Maxwell (vrijdag in Paradiso) is uitverkocht.

De Amerikaase gitaargroep Cake geeft op 25 februari een concert in de Arena club.

Den Haag

Het concert van No Doubt, vrijdag in de Statenhal, is uitverkocht.

Vrijdag in het Paard 'Tronik', jungle met dj's Mace en Knuppelhout. Zaterdag 'Exotica' met dj Wicked Wimmie. De Belgische trip hop-groep Hoover speelt zondag in het Paard.

Eindhoven

De Nederlandse hardcore-groep Neuk, waarvan recent het album 'Dopeheid Troef' verscheen op het Djax-label, speelt vrijdag in de Effenaar.

Groningen

De groep Anitseen, 'woeste gruizige motorpunk uit Charlotte, North Carolina', speelt op 23 februari in Vera.

Leerdam

In Cultureel Centrum Het Dak wordt zaterdag 'Blues 97' gehouden, een festival met een keur aan nationale en internationale bluesgroepen. Gasten zijn Bo Weavils, Michael de Jong, Big Bo & Mr. Bass, The Unbeatable Bastards, Last Call, Barrelhouse, Double Brown, Otis Grand and The Big Blues Band en The Hoax.

Rotterdam

Vrijdag in Nighttown 'Future', met dj Michel de Hey. Zaterdag 'Club Nighttown', met dj Ronald Molendijk.

Tilburg

Vrijdag in het Noorderligt 'Midnight moves', met City Pig Unit. Zondag optredens van Green Lizard, Them & Me, RA-X en Milkman.

Utrecht

Vrijdag in Tivoli 'Pink Power Party', met trudy Immergeil en dj Grinder. Zaterdag 'Club eclectic'.

ZZ Top geeft een eenmalig concert, op 24 februari in de Central Studio's in Utrecht.

De Amerikaanse Bluesgitarist Smokey Wilson speelt zaterdag op het SJU-Jazzpodium.

Meer over