POP

Tournee..

King Chango geeft twee concerten: op 9 juli in de Melkweg in Amsterdam en op 10 juli op de straatfeesten in Vlissingen.

Blueszanger en gitarist Walter Trout geeft concerten in de Lantaarn in Hellendoorn (5 juli), de Melkweg in Amsterdam (10 juli) en het Dijkpop-festival in Andijk (12 juli).

De Californische punkgroep Lagwagon speelt vanavond in de Melkweg in Amsterdam, vrijdag in de Effenaar in Eindhoven en zondag op het Metropolis-festival in Rotterdam.

Shy FX, een van de godfathers van de Engelse jungle, is op 4 juli in de Melkweg in Amsterdam, 5 juli in de Effenaar in Eindhoven en 6 juli op het Metropolis-festival in Rotterdam.

De Utrechtse chemical beats-groep Bonobo speelt zaterdag in het Paard in Den Haag en zondag op het Metropolis-festival in Rotterdam.

Alkmaar

Larry Graham, een van de pioniers van de funkbasgitaar, geeft een eenmalig Nederlands concert. Met zijn groep Graham Central Station is hij op 8 juli in Atlantis.

Amsterdam

Vrijdag in Paradiso een nieuwe editie van 'Rocket Cinema', waarin oude, klassieke films worden voorzien van nieuwe muziek door dj's of live acts. Ditmaal staat de Japanse film 'Testsuo' (The Iron Man) op het programma. Met Sfex, STME, dj Steve Green en Bicker.

Vrijdag in de Melkweg 'Messengers of bass', met Sabotage vs Fresh, 4 Hero, Dylan, MC Q, Shy FX en anderen.

Zaterdag in de Melkweg 'Dance arena' en 'Acidjunglewar', met een optreden van Grumpyhead.

Zaterdag in Paradiso 'Bassline', met dj KC The Funkaholic.

The Chemical Brothers zijn hard op weg de wereld te veroveren. Desondanks verzorgt het Engelse duo deze maand alleen een enkel optreden in Amsterdam en wel op 6 juli in Paradiso.

Cake Like is op 7 juli in de kleine zaal van Paradiso.

Het is lange tijd stil geweest rond de New-Yorkse rapgroep The Jungle Brothers. Maar het trio is terug met een sterk album op het nieuwe V2-label. Op 7 juli in Paradiso.

Soulzanger Alexander O' Neil staat op 8 juli in Paradiso. Na afloop afterparty met KC The Funkaholic.

311 en Treponem Pal zijn op 8 juli in de Melkweg.

Rock 'n roll: Carl Perkins, Billy Joe Shaver, The Range Girls & The Ragtime Ramblers geven op 10 juli een concert in Paradiso. Zaal open 19 uur.

'Two Seven Splash' heet het jaarlijkse reggae-festival, dat zondag 6 juli in de RAI plaatsvindt. Met Ziggy Marley, Burning Spear, Israel Vibration, Cheikh Lo en Bounty Killer.

Arnhem

Aan de Rijksewoerdseplassen wordt op zaterdag 5 en zondag 6 juli het 'Plaspop'-festival gehouden. Zaterdag treden alleen Nederlandse artiesten op, zoals Frans Bauer & Marianne Weber, Corry Konings en Gordon. Zondag concerten van De Dijk, Total Touch, Charly Lownoise & Mental Theo en The Scorpions.

The Simon Philips Band speelt op 8 juli in Luxor.

Bloemendaal

Strandtent Solaris in Bloemendaal organiseert deze weken zondagse concerten, met dj's en groepen. Op 6 juli het Nederlandse live-debuut van Smoke City, de groep die naam maakte met het nummer 'Underwater love' in een recente Levi's-reclame.

Nijmegen

Urban Dance Squad, met dj DNA weer in de gelederen, speelt vrijdag in Doornroosje. Na afloop van het concert het dansprogramma 'G Spot', met onder anderen dj's Paul en Johnny Smoke; zaterdag in Doornroosje 'Planet Rose', met dj Paul Jay en Pure.

Rotterdam

Vrijdag in Nighttown 'Future', met dj Michel de Heij; zaterdag in Nighttown het nieuwe programma 'The Tube', met dj's Ronald Molendijk, Ardy Beesemer en Eric 'Denz da Denz'; zondag na afloop van het Metropolis-festival in Nighttown een afterparty, in de basement 'Prototype'.

Tilburg

Vrijdag in het Noorderligt 'Metal Bash '97'.

Utrecht

Speedy J speelt vanavond in Tivoli. Dj's Maurice, Flipside & Rob The Rich; vrijdag in Tivoli een 'beachparty', met The Krontjong Devils; zaterdag in Tivoli 'Wax', met dj's Flipside en Frankie D; de Amerikaanse zanger-gitarist Chuck Prophet geeft op 8 juli een concert in Tivoli.

Meer over