POP

Tournee..

Amsterdam

Fantomas, met zanger Mike Patton (Faith No More) spelen vanavond om 20 uur in de Melkweg; de groep van drummer Arafan Touré uit Guinée speelt traditionele percussiemuziek, vanavond om 22 uur in de Melkweg.

Paradiso presenteert vrijdag een nieuwe editie van het 'Tracks & Traces'-festival: popmuziek van de buitencategorie, met Project Dark, Coh en Snowcrash. Na afloop 'Paradisco 3000, met Recloose (Detroit).

Vrijdag presenteren Sabotage & Chocolate in de Melkweg 'Knock Out', met drum 'n bass-dj Aphrodite, Matrix, Riz, Chaos en L Dopa en Mr Wix.

Na het vorig jaar op het laatste moment gecancelde New Frontier in Almere, is de organisatie verhuisd naar een andere stek: het Amsterdamse Bos. Uitschieters in het internationale dj-programma op zes dansvloeren zijn o.a. het Nederlandse live-debuut van de Engelse 2-step-producer MJ Cole, de 3 uur durende dj-set van het New Yorkse dj-team Deep Dish en het optreden van de Engelse drum 'n bass-groep Reprazent. Verder techno van Marco Carola, Johannes Heil (live) en Sven Vath (recent nog op Sensations). Op het Earth-podium staan progressive-sterren Sasha, Per en Sander Kleinenberg, in de lounge-area draaien Enrico Riva en dj Krush. New Frontier begint dit jaar al 's middags, om 13 uur.

The Skatalites geven zaterdag een concert in de Melkweg.

Zondag in Paradiso 'Dub Club Y2k special', met het Aba-Shanti-I Soundsystem.

Den Haag

Vanavond in de Statenhal 'Legends of rock 'n roll', met drie kopstukken van de originele jaren vijftig stijl: Little Richard, Chuck Berry en Jerry Lee Lewis.

Ook dit jaar is het popaandeel op het North Sea Jazz Festival weer aanzienlijk. Vrijdag o.a. met soulzangeres Angie Stone, dj Gilles Peterson, Rahsaan Patterson en rapgroep Slum Village. Zaterdag Brand New Heavies, Maceo Parker en de Engelse drum 'n bass-groep Lamb en zondag de Engelse 2 step-ster MJ Cole, soulzanger D'Angelo en singer-songwriter Me'Shell Ndegeocello.

Eindhoven

Dj's Clyde en Wix draaien zaterdag in de Effenaar.

Groningen

Tina Turner geeft op 18 juli een concert in het Drafbaan Stadspark.

Haarlem

Stalker presenteert vrijdag 'Freeway': progressive met het Engelse Tyrant. Zaterdag in het Patronaat 'Harlem Nights', classic collec-tion (old school house), met dj Paul Jay.

Nijmegen

Arid geeft zaterdag een concert op de Valkhof-affaire in het Valkhofpark. Verder dance, met het Engelse Fat Cat Records presents Main vs Antenna Farm; Vive La Fete speelt op 18 juli op de Valkhof-affaire.

Roelofarendsveen

Zaterdag in Roelofarendsveen het 'Splotz'-festival, met U Gene & Oh Jay.

Rotterdam

Vrijdag in Nighttown 'Future', met dj Michel de Hey en Francesco Pico.

Luciano staat op 17 juli in Nighttown.

Tilburg

De Amerikaanse Walkabouts geven zaterdag een concert in 013.

De Amerikaanse rapper en human beatbox-virtuoos Rahzel (The Roots) treedt op 19 juli op in 013.

Utrecht

Vrijdag in Tivoli 'classic acid', met Drifter en Eric Cycle.

Carlton en Drifter draaien zaterdag op 'Los' in Tivoli. Zaterdag in de Winkel van Sinkel 'Club Risk', met Richard en Lucien Foort.

Meer over