POP

Tournee..

De Amerikaanse rapgroep Run DMC geeft twee concerten: vanavond in Nighttown in Rotterdam en vrijdag in Paradiso in Amsterdam.

De Amerikaanse garage-groep Los Straitjackets geven concerten in Rotterdam (Rotown, vanavond), Amsterdam (Melkweg, vrijdag), Den Haag (Paard, zaterdag) en Nijmegen (Doornroosje, zondag).

Millencollin is vanavond in Willem II in Den Bosch en vrijdag in de Melkweg in Amsterdam.

Slagerij van Kampen speelt vanavond in Doornroosje in Nijmegen, vrijdag in de Kade in Zaandam en zaterdag in de Koog in Noord-Scharwoude.

Willard Grant Conspiracy is vanavond in de Metropool in Hengelo, vrijdag in Atak in Enschede, zaterdag in het Witte Bal in Assen en zondag in Winston Kingdom in Amsterdam.

De Engelse bluesgroep The Hoax is vrijdag in het Bolwerk in Sneek (met Q 65), zaterdag in de Lantaarn in Hellendoorn en zondag in Diana in Assen.

Kelly Joe Phelps treedt zondag op in O'42 in Nijmegen, maandag in Paradiso in Amsterdam.

Lindisfarne geeft concerten in Apeldoorn (Gigant, vrijdag) en Sneek (Amicitia, zaterdag).

Caesar speelt vrijdag in de Catacombe in Enschede en zaterdag in 't Beest in Goes.

Skik is vrijdag in Zaal Stegeman in Laren, zaterdag in de Oosterpoort in Groningen, zondag in de feesttent in Roelofarendsveen en 29 april op Koninginnenach in Den Haag.

Head First speelt vrijdag in Doornroosje in Nijmegen en zaterdag in Nirwana in Dronten.

Virgin Steele speelt vanavond in de Baroeg in Rotterdam, vrijdag in Slam in Hardenberg en zaterdag in Biebob in Vosselaar.

Bettie Serveert speelt vrijdag in Tivoli in Utrecht en zondag 26 april in cafe Kobus in Zeeland. Supersub is vrijdag in So What in Gouda en zaterdag in Buk Buk in Heiloo.

Junkie XL geeft concerten in Vera in Groningen (zondag) en in de Rai in Amsterdam (Heineken Horizons, 29 april).

Big Sugar speelt op 29 april in het Paard in Den Haag en op het Haagse Koninginnenach, 30 april in de Lantaarn in Hellendoorn, het Zaandam-festival in Zaandam en op 2 mei in de Oosterpoort in Groningen.

Dj Magic draait op 29 april in de Melkweg Max en 30 april in het Paard in Den Haag.

The Lazy Cowgirls spelen op 29 april in Vera in Groningen, 30 april in de Effenaar in Eindhoven, 1 mei in de Vlerk in Rotterdam en 2 mei in Kikker in Utrecht.

De Abba revival-groep Bjorn Again is zaterdag in de Melkweg in Amsterdam en zondag in het Paard in Den Haag.

Good Riddance, Intensity en AFI spelen op 29 april in de Basement in Rotterdam, 30 april in Willem II in Den Bosch en 1 mei in het Bolwerk in Sneek.

Amsterdam

De Marcel de Groot Groep speelt vanavond in Paradiso, in het kader van haar 'Marlboro Flashback Tour', waar ze covers van The Beatles speelt.

Vrijdag en zaterdag in Paradiso 'Double Talk Too', een hip hop en rappoetry-festival, met MC 2 Tall, Andy Ninvalle (Ty & Shortee Blitz, Chocolate Art, Mannafest, Deams en vele anderen. Het zaterdag-programma vindt plaats in Frascati, Nes 63.

De Sabotage Jungle Soldiers presenteren vrijdag in de Melkweg dj's Chaos, L Dopa, en Conga Natty Sound System, featuring Tribe of Issachar.

Vanavond in club Mazzo 'Sub', met een optreden van EC Groove Society (Urban Sound Of Amsterdam).

Mono geeft zaterdag een concert in de Melkweg.

Jesus Lizard speelt zondag in de Melkweg.

Het Andy Summers Trio speelt zondag in de Melkweg Max.

Op 29 april in Paradiso 'VIP club special: beats 'n breakfast: een koninginnennacht-feest, met dj's 100%Isis, Eva, Lady Aida, Shinedoe, Carlijn, Danny Breaks en Paul Jay.

Tuff Jam is op 29 april in West Pacific in Amsterdam.

'Fresh Kutt' presenteert op 29 april in de Melkweg 'Prisoners of technology', met dj's Magic, Kenny Ken, Lighter en MC Vinni.

Op 29 april in het Repetitiehuis het alternatieve dans-festival 'Amsterdamn Horizons', met dj's Per, Celeste, Crazy Shaun, Thimbles en anderen.

Chemistry heeft op 29 april een speciale 'house classix'-editie, met dj's Marcello, Paul Jay en Orlando TFix' Voorn.

Apeldoorn

Laberinto speelt zaterdag in de Gigant. Voorprogramma: Frozen Sun.

Breda

dEUS geeft twee concerten in Para, op 29 en 30 april.

Den Haag

Zaterdag in het Paard 'The Factor-Y', met dj Lady Aida.

Op 29 april wordt in de Haagse binnenstad het traditionele 'Koninginnenach' gehouden, met G Love & Special Sauce, Peter Droge & Band, Omar & the Howlers, Big Sugar, Jimmy Vaughn, Luka Bloom, AJ Croce, Anouk, De Kast en Skik.

Het Paard organiseert op 29 april 'De Nach', met Omar & The Howlers, en Nathan & The Zydeco Chacha's.

'On her majesty's secret service' heet de party, die Silly Symphonies op 29 april organiseert in Loods 6 in Scheveningen. Met Remy, Dimitri, Billy Nasty, Dj Rush (Chicago) en Eric de Man.

Eindhoven

Vanavond in de Effenaar de halve finale van de talentenjacht Wraak van Brabant. Vrijdag en zaterdag worden nog twee halve finales gehouden, in respectievelijk Para in Breda en Willem II in Den Bosch.

Dj's loes Lee en Esther draaien zaterdag in de Effenaar.

Groningen

Neven speelt vanavond in Vera.

De Dijk geeft vanavond een concert in de Oosterpoort.

Hoofddorp

In een tent op het NLC-terrein in Hoofddorp wordt dit weekeinde het slotfeest van het 'Artquake'-festival gehouden. Vrijdag met dj's Psycho, Crazy Shaun, Lady Aida en een optreden van Grumpyhead, zaterdag spelen ondermeer Dignity, Cords en Heideroosjes.

Koog aan de Zaan

Zaterdag in de Waakzaamheid 'Club Risk', met dj's Eric de Man en Kevin Saunderson (Detroit).

Nijmegen

Zaterdag in Doornroosje 'Planet Rose', met dj's Hansz en Stuart McMillan (Slam). Live: de uitmuntende Soma live-act Funk d'Void.

Op 29 april in Doornroosje een seventies disco-party met Bjorn Again.

Rotterdam

Michel de Hey draait vrijdag in Nighttown.

Penthouse speelt vrijdag in de Vlerk.

Zaterdag in Nighttown 'The Tube' , met dj Ronald Molendijk en Nick K. In de basement draait Miss Monica, op het platform Nubian en Carlton.

Tilburg

Zaterdag in het Noorderligt 'The Lab', met dj's DNA en Radar.

Utrecht

Alabama 3 geeft vanavond een concert in Tivoli. Voorprogramma: Urusei Yatsura.

Vrijdag in de Winkel van Sinkel 'Club Risk', met dj's Paul Jay (HQ) en Eric de Man.

Zaterdag in Tivoli 'Sabotage' , met Congo Natty en Sabotage Sound Surfers.

Op 29 en 30 april in Tivoli een dansmarathon met Tivoli-dj's.

Club Risk organiseert op 29 april in de Winkel van Sinkel een speciale party met dj's Claude Young (Detroit), Billy Nasty (Londen), Eric de Man en Angelo. MC: Marxman.

Meer over