POP

Tournee..

De uitmuntende Amerikaanse rootsrockgroep Giant Sand (met frontman Howe Gelb en het duo Calexico in de gelederen) geeft concerten in Tilburg (013, vanavond), Amsterdam (Paradiso, zaterdag) en Utrecht (Ekko, 7 mei).

De Amerikaanse rockgroep Bottle Rockets is op tournee: vanavond in Tivoli, vrijdag op het Bevrijdingsfestival in Haarlem, zaterdag op Moulin Blues in Nederweert en daarna in de Oosterpoort in Groningen en zondag in Tom Tom in Heythuizen.

Dio geeft twee concerten: vanavond in Plato in Helmond en vrijdag in Podium in Hardenberg.

De Amerikaanse rock 'n rollers The Paladins spelen vanavond in Tivoli in Utrecht, vrijdag op het Bevrijdingsfestival in Wageningen, vrijdagavond in het Burgerweeshuis in Deventer, zaterdag op Moulin Blues in Nederweert, zondag in Paradiso in Amsterdam (met Cigarstore Indians, Stacey Earle en Wayne Hancock).

Duke Robillard treedt vanavond op in de Lantaarn in Hellendoorn en zaterdag op Moulin Blues in Nederweert.

Punklegendes The Buzzcocks vervolgen hun tournee met concerten in Nijmegen (Doornroosje, vanavond), Haarlem (Bevrijdingspop, vrijdag), Goes (Beest, vrijdag), Apeldoorn (Gigant, zaterdag) en Den Bosch (Willem II, 7 mei).

Alabama Thunderpussy speelt vanavond in Vlerk in Rotterdam en vrijdag in Vera in Groningen.

Kill II This treedt vanavond op in de Metropool in Hengelo, vrijdag in de Baroeg in Rotterdam en zondag in 013 in Tilburg.

De Tsjechische drum 'n bass-groep Ohm Square geeft concerten in Nijmegen (Doornroosje, 5 mei) en Haarlem (Patronaat, 6 mei).

Daryll-Ann speelt vrijdag op de Bevrijdingsfestivals in Roermond en Zwolle.

Nederhop-groep Spookrijders staat op 5 mei op het Bevrijdingsfestival in Almere en zaterdag in de Vechtsebanen in Utrecht.

The Popes, voormalige begeleiders van Shane MacGowan, spelen vrijdag op de Bevrijdingsfestivals in Zwolle en Groningen, zaterdag in de Melkweg in Amsterdam en zondag in Plato in Helmond.

Jazz Fudge presents Millenium is vrijdag eerst op het Bevrijdingsfestival in Haarlem en vervolgens in de Effenaar in Eindhoven.

Het Jools Holland Rhythm & Blues Quintet, featuring zangeres Sam Brown speelt vrijdag op het Bevrijdingsfestival in Leeuwarden en zaterdag op het Moulin Blues-festival in Nederweert.

Osdorp Posse treedt vrijdag op in de Metropool in Hengelo en zaterdag in 't Bolwerk in Sneek.

Abel staat vrijdag op de Bevrijdingsfestivals in Wageningen en Almere en zaterdag in de Roode Leeuw in Zuid-Scharwoude.

Cigar Store Indians spelen vrijdag op Moulin Blues in Ospel, zaterdag op de R & B-night in de Oosterpoort in Groningen en zondag in Paradiso in Amsterdam.

Cesar Zuiderwijk featuring Percossa Percussion treden vrijdag op in de Schouwburg in Venray, zaterdag in de Stadsgehoorzaal in Vlaardingen en 9 mei in Chassé in Breda.

De Amerikaanse singer-songwriter Lou Barlow geeft twee concerten: vrijdag in de oude zaal van de Melkweg in Amsterdam en zaterdag in Vera in Groningen.

Chris Thomas King staat zowel vrijdag als zaterdag op Moulin Blues in Nederweert en vervolgens zaterdag in de Oosterpoort in Groningen.

Wayne 'The Train' Hancock speelt vrijdag op het Bevrijdingsfestival in Leeuwarden, zaterdag in de Oosterpoort in Groningen en zondag in de bovenzaal van Paradiso in Amsterdam.

Stacey Earle treedt zaterdag op in de kleine zaal van de Oosterpoort, zondag in de bovenzaal van Paradiso in Amsterdam en maandag in Vredenburg in Utrecht.

De Heideroosjes beginnen deze week aan een 'Marlboro Flashback Tour', met concerten in Utrecht (Stairway To Heaven, maandag 8 mei), Maastricht (Clinique, 9 mei) en Tilburg (Bolle, 10 mei).

Singer-songwriter Richard Thompson maakt een korte tournee. Hij speelt achtereenvolgens in Groningen (Oosterpoort, maandag 8 mei), Utrecht (Tivoli, 9) en Amsterdam (Paradiso, 10 mei).

Lou Reed, van wie recent een nieuw album, 'Ecstacy', verscheen, geeft drie concerten: maandag 8 mei in Muziekcentrum Frits Philips in Eindhoven, 9 mei in de Oosterpoort in Groningen en op 11 mei in Carré in Amsterdam.

De Amerikaanse punkband New Bomb Turks speelt op 9 mei in de Basement in Rotterdam en 10 mei in Vera in Groningen.

Reggaegroep Black Uhuru maakt een tournee met Sly & Robbie: op dinsdag in Paradiso in Amsterdam, 10 mei in Nighttown in Rotterdam.

Venus speelt op 10 mei in 013 in Tilburg, 11 mei in Paradiso in Amsterdam en 12 mei in Nighttown in Rotterdam.

Amsterdam

Saxofonist Maceo Parker geeft vanavond een concert in Paradiso.

Vanavond in de melkweg een optreden van de legendarische punkgroep Stiff Little Fingers.

Techno-producer Speedy J geeft vrijdag een concert in Paradiso met de Japanse vj Daizaburo Harada.

Vrijdag in de Melkweg 'Battlefield of the turntables', met dj's Chaos & L Dopa en Angelo.

Gorgoth, Asphyx e.a. spelen zaterdag op de 'Dark Night' in Nighttown.

Eindhoven

No Fun At All speelt vanavond in de Effenaar; zondag is daar Truly.

Goes

Zaterdag in de Zeelandhallen 'Back to the sixties', met Boney M en The Supremes.

Groningen

Zaterdag in de Oosterpoort 'Rhythm 'n blues night 2000', met Steve Earles zuster Stacey Earle, Bottle Rockets, Cigar Store Indians, The Blazers, El Fish, Chris Thomas King, Cuby & The Blizzards, Flaco Jimenez en bluesveteraan Buddy Guy.

Haarlem

Op 5 mei het Bevrijdingsfestival, met Ceasar, Bottle Rockets, Buzzcocks, EC Groove Society, Lucien Foort en anderen.

Andre Williams geeft zaterdag een concert in het Patronaat.

Leeuwarden

Meindert Talma, Kashmir en Jools Holland spelen vrijdag op Bevrijdingspop in Leeuwarden.

Ospel

Dit weekeinde in Ospel/Nederweert het Moulin Bluesfestival, met vrijdag Blazers, Chris Thomas King, Cigar Store Indians, Flaco Jimenez en Zydeco Motion en zaterdag JW Roy, Big George Jackson Band, opnieuw Chris Thomas King, Duke Robillard, Nightporters en Paladins.

Nijmegen

Firebirds, Lee Rocker e.a. spelen vrijdag op het Bevrijdingsfestival.

Acid Junkies geven zaterdag een concert op 'Planet Rose' in Doornroosje.

Rotterdam

De Franse dj-producer Laurent Garnier maakte twee jaar geleden indruk met zijn eerste live-tournee. Vrijdag is hij met zijn nieuwe programma in Nederland: op de speciale editie van 'Future' in Nighttown.

Doe Maar geeft deze week vier Ahoy'-concerten: op 5, 6, 9 en 10 mei.

Utrecht

Handsome 3 some e.a. spelen vrijdag op Bevrijdingspop in Utrecht.

Deviate speelt zaterdag in Ekko.

Wageningen

Agnostic Front, Orphanage, Paladins, Trio Bier, Abel e.a. spelen vrijdag op het Bevrijdingsfestival.

Meer over