Pop Media Prijs voor Atze de Vrieze (3voor12)

De Pop Media Prijs 2014 is gewonnen door 3voor12-journalist Atze de Vrieze. De jury roemde De Vrieze om zijn oorspronkelijke verhaalideeën en indrukwekkende productiviteit. Andere genomineerden waren fotograaf Andreas Terlaak (o.a. NRC Handelsblad) en dancemagazine DJBroadcast.

Een groot potlood, wordt met lasers, geprojecteerd op de Martinitoren in Groningen voorafgaand aan het openluchtconcert Eurosonic Air. Hiermee wil de gemeente een statement maken voor de vrijheid van meningsuiting Beeld anp
Een groot potlood, wordt met lasers, geprojecteerd op de Martinitoren in Groningen voorafgaand aan het openluchtconcert Eurosonic Air. Hiermee wil de gemeente een statement maken voor de vrijheid van meningsuitingBeeld anp

'De productie van Atze grenst aan het ongelooflijke en bestrijkt echt het hele veld van de popmuziek. Hoge en lage cultuur, rock en dance, indie en mainstream: De Vrieze vindt het allemaal even belangrijk. Hij wordt vooral gedreven door wat een journalist van andere mensen onderscheidt: de jacht naar nieuws', zei Volkskrant-journalist Gijsbert Kamer, die dit jaar voor het eerst juryvoorzitter was.

Op de site van 3voor12 is een overzicht te zien uit het werk van De Vrieze, met onder meer verhalen over Thomas Azier, het gebrek aan hiphop in Hilversum en One Direction.

De Pop Media Prijs wordt uitgereikt door Hogeschool Inholland ter stimulering van de Nederlandse popjournalistiek. De winnaar krijgt een bedrag van 2500 euro. De prijs werd in 1994 voor het eerst uitgereikt. De winnaars waren achtereenvolgens Bert van de Kamp, Jip Golsteijn, David Kleijwegt, Martin Bril, Tom Engelshoven, Herman van der Horst, Anton Corbijn, Gijsbert Kamer, de redactie van de website 3voor12, Hester Carvalho, Lex van Rossen, Leon Verdonschot, John Schoorl, Leo Blokhuis, Jan van der Plas, Sander Donkers en Eric Corton, DWDD recordings, Saul van Stapele, Mary Go Wild en Mark van Bergen.

Meer over