Pop all inclusive

V's eminente jury bekeek alle
42 Songfestivalbijdragen (graag
gedaan) en kan derhalve
vertellen wat best goed is
en wat, ehm, minder.

1e Halve Finale,

dinsdag 22 mei, Nederland 1, 21.00 uur

(Ibetekent: volgens onze kansberekening

zeker door naar de finale)

1 MONTENEGRO

Euro Neuro - Rambo Amadeus

0

Grappig anti-Europaliedje om de feestelijkheden in stijl mee af te trappen. Het duurt 3 minuten, maar Rambo Amadeus had zijn mompelrap ook wel in 1 minuut afgekund. Tekstueel is alleen de titel aardig (en heel geschikt als campagnesong voor de PVV of tune voor een rubriek bij WNL) maar de rest van de tekst is tamelijk misbaar, ondanks pareltjes als 'There is only one rule/ you gotta stay cool/ like a swimming pool'.

Alle andere landen uit voormalig Joegoslavië zitten in de tweede (onze!) halve finale, dus wij vermoeden dat Montenegro naar huis gaat met neuro points.

2 IJSLANDI

Never forget - Greta Salóme & Jónsi

6+

Violen, ritmische rockgitaar in Engelse wals en een tekst waarin een 'She' eindeloze nachten lang op teruggaaf van haar hart wacht, ofwel: we bevinden ons hier in zo'n zwartgespoten-eftelingsprookje waar ook Within Temptation zo graag in volle galop doorheen weeklaagt. Netjes gedaan wel, met een interessante stilte tegen het eind - maar goed dat u er op dit tijdstip nog de concentratie voor kunt opbrengen.

3 GRIEKENLAND

Aphrodisiac - Eleftheria Eleftheriou

5

Haalde sinds 2004 elk jaar de top-10, en is daarmee het succesvolst van alle deelnemende landen. Voor een fatsoenlijke clip had de Griekse omroep geen geld: die werd opgenomen in het plaatselijke overdekte winkelcentrum. Pasklare Griekse shopping mall-muziek brengt zangeres Eleftheria, een paspoppenpop van formaat.

Aan haar zal het niet liggen: ze bedelt, voor de broodnodige seksuele inspiratie, om een afrodisiacum. Misschien nam ze er te veel van: You make me dance like a maniac, zingt ze, inclusief wat huppels sirtaki-acrobatiek. Te doorzichtig allemaal, geen top-10 dit jaar.

4 LETLAND

Beautiful Song - Anmary

4

'Ik ben geboren in het jaar dat Johnny Logan het Songfestival won', zingt AnMary in het eerste couplet van dit ontwapenend serieus bedoelde liedje. Het is één grote ode aan het Songfestival - compleet met toepasselijke Abba-koortjes - dat bij het refrein een in de muziek zelden vertoond niveau van metakunst bereikt. 'Beautiful song is on the radio/is on the tv-show/is on my stereo', zingt AnMary, en dan gaat het dus niet over een ander liedje (zoals bijvoorbeeld in Tribute van Tenacious D) maar over het lied zelf! Droste me gek baby! Ook mooi aan de Letse inzending is het om te zien dat de styling van Oost-Europese zangeressen altijd weer zo'n beetje uitkomt op het thema 'Poolse hoeren'.

5 ALBANIË I

Suus - Rona Nishliu

8

Combinatie van piano en strijkers doen ons op aangename manier aan seventies-Kate Bushplaten denken en Rona blijkt een paar Björk-achtige massa-aanvallen op je ziel in petto te hebben in emotioneel rake toonvolgordes. Marsroffel die op driekwart inzet had van ons niet gehoeven, maar smaakvol, en ook zonder tekst te begrijpen, die, samengevat, luidt: zonder (jouw?) liefde stelt de herinnering niks voor en is de toekomst nog erger, dus ik ga huilen.

6 ROEMENIËI

Zaleilah - Mandinga

7

Ibiza in da house, dankzij Roemenië. Bandje Mandinga treedt in de voetsporen van de Europese nummer-één-hit Ai se eu te pego van Michel Telo en veegt behendig het beste van muzikale Eurotrash bij elkaar. De zaleilah wordt geïntroduceerd, de hedendaagse zomerse zonnige versie van de Vogeltjesdans. Trommelend stevent Mandinga moeiteloos op de finale af.

7 ZWITSERLAND

Unbreakable - Sinplus

6,5

Alsof Coldplay in de repetitieruimte voor de grap even iets van A-Ha speelt. Zoiets. Of misschien doet het meer denken aan een ouwe van Van Velzen of een hele vroege Kane-track, mede vanwege dat U2-gitaartje. Jammer dat de zanger een beetje een engerd is die manisch in de camera kijkt, maar verder: prima liedje. Voor een Songfestival.

8 BELGIË

Would You? - Iris

2

Motorisch is ze zwak (niet steeds door de knieën!), compositorisch heeft ze een afgewezen Dinseyballade te pakken voor het moment dat Prinses Pippelepap de koene held uit de put probeert te zingen en dan bezondigt ze zich ook nog aan de twee alleronverdraaglijkste clichés uit de meisjespop: het aanblazende kreuntje ('kgkgkg-I love you') en de Alanis Morissette-jodel.

9 FINLAND

När Jag Blundar - Pernilla

6

Verstilde Eurovisiemystiek uit Finland. Zangeres uit de Zweedstalige minderheid van het land zingt in het Zweeds dat ze haar ogen dicht doet. Met dank aan haar broer, die het nummer schreef en vervolgens opdroeg aan hun beider moeder, die in haar vrije tijd een groot fan van het Songfestival blijkt te zijn. En dus wordt de windmachine ingezet. Zonder Finse ondertiteling.

10 ISRAEL

Time - Izabo

6,5

Het bandje komt voort uit de wat alternatievere scene van Israël, en zo hebben ze zich ook gestyled. Aan het liedje zelf is echter weinig alternatiefs op te merken. Wel een lekker falset-refreintje om mee te jengelen en fijn mee met de voetjes van de vloer te gaan in de gaybar. Kan, net als de meeste liedjes, ook wel in twee minuten.

11 SAN MARINO

The Social Network Song (Oh Oh - Uh - Oh Oh)- Valentina Monetta

0

In een klas vol 16-jarige puberjongens schuift de leraar maatschappijleer een hip bedoeld instructiefilmpje over sociale media in de dvdspeler en begint swingend met zijn vingers te knippen - dat is ongeveer de gradatie van gêne die je overvalt bij dit crazyfrogdeuntje van Duitser Ralph Siegel (ook van Ein Bisschen Frieden en nog veel meer songfestbijdragen - Eurovisies eigen Beëlzebub). Voor extra plastic Vergnügen bedient Valentina zich van autotune.

12 CYPRUSI

La La Love - Ivi Adamou

6

Ivi, bekend van het album 'Christmas with Ivi', pakt na een paar magere Eurovisiejaren voor Cyprus stevig door met een dansbaar nummertje dat vast de finale zal halen. Voor elck wat wils, deze zomervakantie-all inclusive-pop, die geen fractie hersengymnastiek vereist. 'La la love', zingt Ivi, maar ze heeft toch wel lef. Haar uitnodiging aan de goede verstaander: 'Love the way you fill me up'.

13 DENEMARKENI

Should've Known Better - Soluna Samay

9

Ja! Een liedje! Een heus liedje. Van een leuke zangeres, ook nog eens. Ze is geboren in Guatemala, heur pa was straatmuzikant en nu staat zij dus als een soort Europese Avril Lavigne op het Songfestival. En dat doet ze goed. De soft lesbo-erotische styling met stoere drumster en vintage militaire look - inclusief hippe Perquisite-achtige cellist - is een verademing na al die jarentachtig-Oostblokjurken. Van alle inzendingen (op onze Joan na natuurlijk) is dit het enige liedje dat we af en toe nog in ons hoofd hebben en er dan niet direct operatief uit willen laten verwijderen.

14 RUSLANDI

Party for Everybody - Buranovskiye Babushki

Ergens tussen 3 en 8, afhankelijk van uw geestesgesteldheid

Nou, Rusland lacht zich dus al vier jaar een kriek om dit in een tv-reportage 1.000 kilometer ten oosten van Moskou ontdekte oude-damesgezelschap - je hoort bij wijze van spreken de Russische Man Bijt Hond-commentaarstem er nog een vette ironische knipoog bovenop doen. Zodoende zijn wij opgezadeld met deze Eurovision's Got Talent-achtige gewaarwording. Kende u hun versie van Shocking Blue's Venus al? Tik 'Buranovskiye' en 'Venus' in op YouTube en na afloop twijfelt u nog steeds.

15 HONGARIJE

Sound of Our Hearts - Compact Disco

5.5

Vorig jaar favoriet bij de fans, maar zangeres Kati deed toch net iets te veel aan een Bonfire-op-drift uit de stal van Anky van Grunsven denken. Daarom dit jaar zéér verantwoorde symfonische poprock door een band die zichzelf zéér serieus neemt. Compact Disco -what's in a name - brengt een najaarsdepressie die zijn weerga niet kent. En blaast intussen het begrip 'B-kant' nieuw leven in, uit de tijd dat vinyl singletjes nog over de toonbank gingen.

16 OOSTENRIJK

Woki mit deim Popo - Trackshittaz

2

Standrechtelijke executie is misschien een wat zwaar middel, maar dat miljoenen onschuldige Europeanen gedwongen worden drie minuten van hun leven te besteden aan dit misbaksel van twee oerflauwe Oostenrijkers is ook geen pretje. Het enige verteerbare aan het liedje is een sampletje dat De La Soul in 1991 al gemaakt had kunnen hebben, en natuurlijk de paaldanseressen. Deze inzending is eigenlijk alleen maar leuk als je Oostenrijks bent. Of zwakzinnig. Of stomdronken. Of een combinatie van die drie.

17 MOLDAVIËI

Lautar - Pasha Parfeny

7,5

Een Edward Norton-achtige charme, een goedgehumeurd rocksteadyritme dat lekker combineert met de tradionele instrumentatie vol Oost-Europese tetterfranje, een broek die het prima zou doen in een winkel waar ook ultrahippe ontwerper Damir Doma wordt verkocht - en zo bevalt er een aantal losse dingen prima, terwijl het geheel toch een tikje bleekjes blijft, net als Pasha's onopmerkelijke stem.

18 IERLANDI

Waterline - Jedward

6

ADHD-bombardement op herhaling. Net als vorig jaar treden voor Ierland de tweelingbroers Jedward aan. Ze zaten intussen niet stil: dankzij Celebrity Big Brother werden ze ook sterren in Engeland. Zingen kunnen ze nog steeds niet, maar springen wél, en het vuile werk wordt op de achtergrond opgeknapt door sterke backing vocals. Hun coach was Linda Martin, die ooit het statige, door Johnny Logan geschreven Why me naar de eerste plaats zong. Grootste raadsel: wat is in vredesnaam haar bijdrage aan deze bubblegum-kraker geweest?

2e Halve Finale, donderdag 24 mei, Nederland 1, 21:00 uur

(Ibetekent: volgens onze kansberekening

zeker door naar de finale)

1 SERVIËI

Nije Ljubav Stvar - Zeljko Joksimovic

5

Liefde is geen object, mensen, zingt deze Oostblok-Johnny Logan ons toe. Hij werd in 2004 al eens tweede voor Servië-Montenegro, heeft het festival in 2008 gepresenteerd, en de toenmalige inzending werd zesde met een liedje dat hij schreef. Dit maakte hij ook zelf, en dat kan hij: mooie melodie, goede zanglijn. Maar ja. Het blijft Balkandrama dat je op vakantie wel zou pikken als het voorbijkwam op de radio, maar hier niet. Die sukkel met die lange fluit blaast het liedje net iets te laat uit.

2 MACEDONIË

Crno I Belo - Kaliopi

5

Bijzonder vriendelijke profi, die Kaliopi (tijdens Eurovision in Concert gaf ze iedereen een hand) en voormalig Joegoslavische staten herkennen elkaars sound en stemmen altijd op elkaar, dus kanshebster is ze ook. Maar het nummer, type per-strofe-er-weer-een-schepje-bovenop-rock, is vlak: de gitaar gesmoord in een mengpaneel, de drum te voorzichtig, en het schorretje in haar stem uit de Build Your Own Rockchick Scheikundeset. Tot er op 2.29 ineens even een onvervalste metalkrijs uitfloept.

3 NEDERLAND

You and Me - Joan Franka

8

Indiana Joan zorgde voor een nationaal debat: tooi op of tooi af? Zelf bleef ze er stoïcijns onder - met dank wellicht aan haar Turkse én Rotterdamse wortels. Pas vorige week, bij de eerste repetities in Baku, bleek dat zij toch een andere act in petto heeft dan die ons tijdens het Nationale Songfestival werd voorgeschoteld, met modellen die bepaald niet op hun muzikale kwaliteiten werden geselecteerd. Bovendien heeft Joan de derde plek geloot in een nogal zware halve finale. Zal haar authenticiteit door de televoters worden herkend? Onze wensisvadervangedachte: ze loodst Nederland, met haar lofzang op kalverliefde, voor het eerst sinds acht jaar goedgetooid naar de finale.

4 MALTA

This Is the Night - Kurt Calleja

7

Ons guilty pleasure voor dit Songfestival. Ik hartje Kurt. Met dat Enrique Iglesias-kreuntje van hem, en dat hoofd dat doet denken aan Ross van Friends, maar dan gay. Wij gaan helemaal om wanneer Kurt in het refrein zingt 'I will be a star/ let me do you hard' -hoewel wij dat misschien verkeerd verstaan, maar dat willen we niet weten. Heerlijke vakantietrack. (Gesteld dat je aan zo'n bar zit waar je kruk dan in het zwembad staat en je met een polsbandje om onbeperkt mag drinken. Zo'n vakantie.)

5 WIT-RUSLAND

We Are the Heroes - Litesound

4

Het verschil tussen 'We are the heroes' en 'We are the wankers' wordt uitgemaakt door de kwaliteit van het basgeluid op uw toestel - hoort u nauwelijks bassen, dan is dit onuitstaanbaar vanille stadionrock, hoort u ze wel dan pompt er een catchy elektrodiscoritme onderdoor dat de boel net een beetje voorstuwt. Desondanks blijft het de Miskse kappersopleiding in een motorpak.

6 PORTUGAL

Vida Minha -Filipa Sousa

5.5

Portugal scoort zelden en wint nooit en met deze traditie wil het land ook dit jaar niet breken. Filipa varieert op de fado, in een bijdrage die op het Knokke Festival van 1964 niet zou hebben misstaan. Een en ander werd in de styling wél consequent doorgevoerd: het is net alsof de afdeling marketing en communicatie van een middelgroot telecombedrijf in avondkledij het Eurovisiepodium betreedt.

7 OEKRAÏNEI

Be My Guest - Gaitana

8

Dark horse van het Eurovisie, in alle opzichten. De Oekraïense Nationale Partij was woedend over deze inzending omdat de wereld nu wel eens zou kunnen denken dat het in Oekraïne zwart ziet van de neegsters. Nou, ze mogen in hun handjes knijpen. Een geweldige zangeres, die Gaitana, beetje Christina Aguilera, vleugje Anastacia, en qua styling eindelijk eens een beetje Beyoncé in het huis. Potentiële EK-hit, potentiële winnaar, potentiële wereldster.

8 BULGARIJË

Love unlimited - Sofi Marinova

5

Wij doen de ogen dicht wanen ons in een gay club in 1994, en arriveren wederom bij de traditionele Songfestivalvraag: Is Het Erg Achterhaald Of Een Ontzettend Hippe Revival? Ach, wat maakt het uit met een emmer poppers in je neus, tien bronzen gogodancers op de bar en Sofi als je Straight Best Friend.

9 SLOVENIËI

Verjamem - Eva Boto

5.5

Slovenië huurde de componist van Molitva in, de winnende Servische bijdrage uit 2007. En hij splitste zijn lied in de maag van de pas 16-jarige Eva Boto, die net puber-af is. Gelukkig wordt ze bijgestaan door sneeuwwitte zangeressen die halverwege de afslag naar de wekelijkse kerkkoorrepetitie lijken te hebben gemist. Wél jammer dat de opbouw van Eva's Balkanballad zo helemaal niets aan het toeval overlaat. Ook geschikt als bruids- of babyshowerserenade.

10 KROATIË

Nebo - Nina Badric

5,5

Prima gitaarintro, mooie stem. Maar ja,

Kroatische hè. Zo te horen is het het zoveelste

echtscheidingsdrama van de Balkan, maar

dit soort draak is hooguit te hebben in het

Nederlands, mits gezongen door Ruth

Jacott.

11 ZWEDENI

Euphoria - Loreen

8,5

Dit klinkt eindelijk weer even naar nu, en je hoort andermaal dat landen met een volwassen popmuziekcultuur (Denemarken, Zweden, Frankrijk) een dikke voorsprong hebben. Deze Berberse Stockholmse brengt lekker vette, niet-onbenullige dance met veel galm, intrigerende moves en voldoende scherpe hooks om het ook op 3fm te kunnen volhouden, als het festival daar niet zo'n beroerd imago had gehad.

12 GEORGIË

I'm a Joker - Anri Jokhadze

4

Wat is dit? Hel en verdoemenis? Een duiveluitdrijving? Het einde der tijden? Houd de oordoppen in de aanslag, en ga kopje onder in deze doldwaze potpourri die eerder een medley dan een lied is - een oorverdovende mix van opera, rock en disco, en een vleugje Moulin Rouge. Anri is de Georgische rip-off van Gordon. Of het is musicalster Tony Neef met slecht haar. Hij zingt dat hij een womanizer is. Wij weten beter.

13 TURKIJEI

Love Me Back - Can Bonomo

6

Jammer. Het begint goed, met zo'n lekker

baklava-introotje, maar alle Tarkan-potentie wordt om zeep geholpen door het musicalrefrein met wonderlijke regels als 'I'm a lonely sailor'. De zanger is in het dagelijks leven student film- en televisiewetenschappen en gezien zijn danskwaliteiten en het feit dat hij 'rock-'n-roll' uitspreekt als 'wak-'n-waall' adviseren wij hem vooral zijn studie af te maken.

14 ESTLANDI

Kuula - Ott Lepland

6,5

Marco-Borsatensische powerballad waaraan je zonder het Etsts machtig te zijn hoort dat de woorden 'Stem', 'Moment', 'Hart', 'De Wind' (niet 'wind', nee: 'De Wind') en 'Horizon' uw gemoed bepotelen. Let op de close-ups, dan zie je dat Otts wenkbrauwen een geheel eigen choreografie doorlopen, eentje die vooral lijkt uit te drukken dat Ott het met zichzelf getroffen heeft. Verwarrend hoor, een Est die Lepland heet. Waar is Litouwers? Oh excuses, deze was echt heel erg.

15 SLOWAKIJË

Don't Close Your Eyes - Max Jason Mai

5

Met de vlam in de pijp, op z'n Slowaaks. IJzeren Gordijn-rock met betonscharentimbre, gebracht door Max Jason Mai die in zijn dromen Guns N' Roses tot zich zag komen. 'Don't Close Your Eyes', zingt hij, snoeihard, maar zijn borstkasbravoure kan niet verhullen dat hij het nodige knip- en föhnwerk niet uit de weg gaat. Hij is bovendien in zijn vrije tijd een vegetariër die aan yoga doet. Vandaar deze uitbarsting, wellicht.

16 NOORWEGENI

Stay - Toji

4

'De Perzische prins' wordt hij thuis genoemd, dit voormalige model met Iraanse roots. Hij ziet er inderdaad heel goed uit, maar is gestyled als een hangjongere uit 1996. Alsof hij zijn kleding heeft geërfd uit de nalatenschap van Milli Vanilli.

Bij het Arabische intro van het liedje denk je nog: 'Lekker, dit had Madonna wel kunnen maken,'; bij de synth-pwèp denk je: 'Lekker, ís gewoon Benny Benassi's househit Satisfaction,' maar na de traditionele Songfestivalbrug is alles verloren. Die liedjes mógen drie minuten duren, Noorwegen. Het moet niet.

17 BOSNIË-HERZEGOVINA

Korake Ti Znam - Maya Sar

4

Zeker bij eerste beluistering onderscheid je nergens echt onderdelen, zoals, om maar wat te nomen, een refrein - deze ballad meandert maar een beetje naar links en naar rechts, en weer terug en weet derhalve zó slecht de aandacht vast te houden, dat je vanzelf aan andere dingen gaat denken.

Zoals: vroeger had je soms pauze op televisie, met een plaatje met eendjes en het woord PAUZE dat in het water dreef.

En daar hoorde je dan weer dit soort muziek bij.

18 LITOUWEN

Love Is Blind - Donny Montell

2

'It's true, I'm on my knees for you', zingt Donny Montell - een gevaarlijke uitspraak in sommige Eurovisie-fan-kringen.

Donny is graag zo duidelijk mogelijk: om de titel van zijn lied, Love is blind, kracht bij te zetten, draagt hij een blinddoek.

Maar wij zijn niet oostindisch doof: wij horen, na een zorgelijk verstild begin, toch echt gedateerde jarenzeventigdisco die volstrekt kansloos is.

Finale, zaterdag, Nederland 1,

1 GROOT-BRITTANNIË

Love Will Set you Free - Engelbert Humperdinck

8 (begin), 4 (einde)

Met zijn 76 jaar is Humperdinck niet eens de oudste deelnemer van het festival, want dat zijn de Russische oma's al. Andere unique selling points dan? Nou ja, de componist van maakte ook Beautiful van James Blunt, wat niet direct een aanbeveling is, maar toch: het was een wereldhit. En Humperdinck ziet er weliswaar uit als een opgewarmd lijk, maar zwart geverfd haar en kunstgebit kunnen bij sobere, integere muziek - zie Johnny Cash - heel charmant zijn. Zo lijkt het ook even, 'Love will set you free' begint prima. Mooi zelfs, hier en daar. Die stem. Dat gevoel van vroeger. Maar dan komt de modulatie, moet Humperdinck duwen en trekken en gaat alles kapot. Heel, heel zonde. Begint als een 8, eindigt als een 4

9 FRANKRIJK

Echo (You and I) - Anggun

8

Veel gloss in deze discostamper, met een fluitje waar de Franse dance (Bob Sinclar, en, veel eerder, Break Machine, Youtuben!) een leuk patent op heeft. Geproduceerd door het hulpje van David Guetta, vandaar dat het zo supersmooth klinkt. Anggun komt uit Indonesië, dacht er over om in Amsterdam te blijven, maar koos godezijdank voor Parijs, want nu is ze zo'n typisch Frans ongenaakbare stijlbabe.

10 ITALIË

L'Amore È Femmina (Out Of Love)

- Nina Zilli

9

Na dertien jaar afwezigheid zag Italië vorig jaar eindelijk weer het licht en werd terecht meteen tweede. Dit jaar slaan de Italianen nóg harder toe. Nina Zilli treedt aan, die moeiteloos souplesse, elegantie en fraaie vocalen verenigt, en en passant ook nog even handig leentjebuur speelt bij Amy Winehouse. 'L'amore è femmina', zingt ze, mét temperament - een opsteker voor alle idealistische terneergeslagen Opzij-lezeressen en alle Eurovisieminnende festivalfans. Let op de subtiele boom boom-heupmanoeuvre. Mag winnen.

13 AZARBEIDZJAN

When the Music Dies - Sabina Babayeva

2

Het gastland. The crowd will go wild, want ze is één van hen, en ze kan echt wel zingen, die Sabina. En natuurlijk, die Zweden die het gecomponeerd hebben, zijn vast ook héél bekwaam, maar het liedje is toch zo saai als de neten. When the music dies? Vooral niet reanimeren.

19 SPANJE

Quédate conmigo - Pastora Soler

5,5

Het was nog een hele strijd om de Saaiste Ballad Van Het Festival, maar Spanje gaat er net niet met de award vandoor, omdat hier wel degelijk een paar memorabele haakjes aanzitten, met name het moment dat Pastora, door de wol geverfde ster in Spanje, bij de finale uithaal de modulatie in schiet. Het soort liefdeslied waarbij de geliefden met wapperende vaandels en een brandende toorts op elkaar af schrijden, met natuurlijk het woord corazon erin - kent u een Spaans lied waarin níet het woord corazon zit? Het betekent hart en we klokken het hier op 01.14.

20 DUITSLAND

Standing Still - Roman Lob

7

De Duitse Eurovisie-schlager is al lang niet meer. Na twee keer Lena (de zangeres die in 2010 won en vorig jaar tiende werd) tekende niemand minder dan singer-songwriter Jamie Cullum dit jaar voor de Duitse bijdrage. Roman Lob brak door via de talentenjacht Unser Star für Baku en brengt met Standing still ideale hippe schoonzoonpop waar niets op aan te merken is. En dat laatste is zowel een voordeel als een nadeel.

Alle Songfestivalteksten (in Engelse versie) verwerkt in het programma wordle.net: hoe groter het woord, hoe vaker het op het Songfestival wordt gezongen.

undefined

Meer over