Politie zoekt jonge tbs'er voor overval

De politie Friesland verdenkt een ontsnapte 'jeugd-tbs'er' van een gewapende overval in Drachten. Een jongeman bedreigde personeel en klanten van een winkel met een wapen en maakte zich daarna uit de voeten met de inhoud van de kassa....

De politie wil niets over de zaak zeggen en verwijst door naar hetOpenbaar Ministerie in Leeuwarden. Ook daar wordt niet onthuld waarom depolitie er zo zeker van is dat het om de ontsnapte jongen gaat. 'Maar neemaan dat de aanwijzingen dat hij het is sterk zijn', zegt eenwoordvoerdster.

De jongen zat in jeugddetentiecentrum Het Poortje in het DrentseVeenhuizen. Daar had hij vier maanden gekregen voor een seriegeweldsdelicten. Hij kreeg de PIJ-maatregel opgelegd, plaatsing in eeninrichting voor jeugdigen - een soort tbs voor minderjarigen. Tijdens eenbegeleid verlof op 19 november in de stad Groningen ging hij ervandoor.

Na de overval op de winkel in Drachten, afgelopen dinsdag, kwam depolitie de overvaller op het spoor op basis van een signalement vangetuigen. Hij had lopend de winkel verlaten, maar reed inmiddels op eenfiets die hij onderweg onder bedreiging had gestolen van een krantenjongen.De overvaller wist lopend te ontkomen. De politie zette honden en twintigagenten in om de verdachte te zoeken, maar ze vonden hem niet.

Op de site www.superdudes.nl heeft de jongen een profiel aangemaakt.Dat profiel is voor het laatst bijgewerkt op 26 november, een week na zijnontsnapping. Op die dag postte hij de opmerking 'net vrij, fuck the worldfuck the police fuck de snitches'.

Meer over