Politie zendt vage beelden uit van man die afgehakt hoofd neerlegde

De politie heeft dinsdagavond in het programma Opsporing Verzocht alsnog beelden vertoond van de man die vorige week een afgehakt hoofd neerlegde bij het Amsterdamse waterpijpcafé Fayrouz Lounge. Aanvankelijk wilde de politie de beelden niet tonen en deed ze een beroep op de man om zich te melden.

Redactie
Bloemen voor het waterpijpcafé waar het afgehakte hoofd werd gevonden. Beeld anp
Bloemen voor het waterpijpcafé waar het afgehakte hoofd werd gevonden.Beeld anp

De politie meldt dat de man die het hoofd neerlegde is gefilmd door een particuliere bewakingscamera. Op de beelden is te zien dat de man, die gekleed was in een gewatteerde jas, rustig met een zak in zijn handen richting de shishalounge loopt. Na het achterlaten van het hoofd snelt hij in de richting van het Stadionplein. In Opsporing Verzocht waren een paar shots te zien, maar daarop is het gezicht van de man (die een capuchon droeg en het hoofd in een vuilniszak bij zich had) niet goed te zien.

De politie hoopt dat het tonen van de beelden tot tips oplevert. Daarnaast werden in de uitzending auto's getoond die op de Amstelveenseweg reden op het tijdstip dat de man met de vuilniszak op de stoep liep. De politie hoopt onder meer van de bestuurders van die auto's te weten te komen hoe de man is vertrokken vanaf de plek waar hij het hoofd had neergelegd.

Het hoofd werd woensdag gevonden op de stoep voor waterpijpcafé Fayrouz Lounge aan de Amstelveenseweg. Burgemeester Van der Laan sloot het café dezelfde dag.

Uitgebrande auto

Het slachtoffer is Nabil Amzieb, een bekende van de politie. Zijn lichaam werd een dag eerder in een uitgebrande auto gevonden in Amsterdam-Zuidoost.

Op woensdag werd een tweede brandende auto in Amsterdam-Zuidoost gevonden, die gelinkt is aan de zaak. Via de tv-uitzending wil de politie meer weten over de man en over de vijfde plaats delict, waar het slachtoffer mogelijk is vastgehouden. Verder is de politie op zoek naar mensen die Amzieb na vrijdagavond 4 maart hebben gezien of weten wat hij daarna heeft gedaan.

Het waterpijpcafé was in het verleden vaker het decor van criminele activiteiten. In 2014 werd de 30-jarige Mohammed El Mayouri vermoord toen hij de shishalounge verliet, hij was een goede bekende van Benouaf A. die op dit moment een straf uitzit voor betrokkenheid bij de moord op Najeb Bouhbouh. Die werd in 2012 doodgeschoten bij een hotel in Antwerpen.

Lees ook:

Amsterdam is na de vondst van het hoofd van Nabil Amzieb weer in de ban van de bendeoorlog rond drugshandel. Onduidelijk is waar de 'kleine crimineel' zo'n afrekening aan te danken heeft. (+)

De liquidatie van Nabil Amzieb is een nieuw dieptepunt in de Amsterdamse Mocro-oorlog. Dat zegt Marijn Schrijver, hoofdredacteur van de Nieuwe Revu en auteur van het boek Mocro Maffia. 'Ik wil niet speculeren over de gevolgen, maar ik houd mijn hart vast. Een ding is zeker: deze oorlog is nog niet ten einde.'

Meer over