Update

Politie vindt lichaam tijdens zoekactie Grouw

De politie in Friesland heeft donderdagavond bij Grouw een stoffelijk overschot gevonden tijdens de zoektocht naar een vermist meisje. Dat liet de politie weten.

Redactie
De plek tussen de rietkraag en het schip in de jachthaven van Grou waar de politie een stoffelijk overschot heeft gevonden tijdens de zoektocht naar een vermist meisje van 17 uit Utrecht. Beeld anp
De plek tussen de rietkraag en het schip in de jachthaven van Grou waar de politie een stoffelijk overschot heeft gevonden tijdens de zoektocht naar een vermist meisje van 17 uit Utrecht.Beeld anp

De vermiste is een 17-jarige Utrechtse. Zij verdween in de nacht van woensdag op donderdag nadat ze rond 4 uur was vertrokken van een plezierjacht in de haven van Grouw. De politie vond het lichaam in de buurt van de plek waar het meisje voor het laatst is gezien. Dat was bij de Hellingshaven.

Een woordvoerder van de politie liet weten dat het stoffelijk overschot voldoet aan het signalement van het vermiste meisje. 'Het heeft er alle schijn van dat zij het is', zei de zegsman. Identificatie moet 100 procent zekerheid bieden. Dat gebeurt donderdagavond in een ziekenhuis in Leeuwarden. Er zijn vooralsnog geen aanwijzingen dat er een misdrijf in het spel is. De politie gaat uit van een noodlottig ongeval.

De hele dag zijn hulpdiensten op zoek geweest naar het meisje. Dat gebeurde onder meer met een helikopter en sonarapparatuur. Ook zijn boten in de haven doorzocht. Door de zoekactie is het scheepvaartverkeer bij Grou gestremd.

null Beeld anp
Beeld anp
null Beeld ANP
Beeld ANP
Meer over