Politie onderzoekt Belgische woning van Hells Angel

De nationale recherche doet al sinds woensdag onderzoek in en rondom een woning in het Belgische plaatsje Elen-Dilsen. Volgens buurtbewoners gaat het om het verblijf van de Nederlandse Hells Angel Raymond S....

Deze Angel werd eerder dit jaar vrijgesproken van de liquidatie van drie clubleden van de Limburgse afdeling van de Hells Angels, de Nomads. Een woordvoerder van het Openbaar Ministerie (OM) wil niet bevestigen dat het om de woning van S. gaat.

De nationale recherche doet de doorzoeking in Elen Dilsen in het kader van het onderzoek naar de verdwijning van Hells Angel Jan Nebbeling dat nieuw leven is ingeblazen. Ze onderzoekt of zijn vermissing met een misdrijf te maken heeft. Sinds de nacht van 22 op 23 november 2000 werd niets meer van Nebbeling vernomen.

Onderzoek naar zijn vermissing heeft destijds tot niets geleid. In mei 2000 zou Nebbeling een reis hebben gemaakt naar Zuid-Afrika, een geliefde bestemming onder Hells Angels. Zijn reisgenoot was Nomads-lid Jeffrey Heuschen. Deze keerde niet meer terug en is spoorloos gebleven. Nebbeling verdween een half jaar later na een clubavond van de Nomads.

Vorig jaar werden drie Nomads, onder wie de toenmalige ‘president’ van de club, Paul de Vries, doodgeschoten gevonden in de Geleenbeek bij Echt. Politie en justitie kwamen al snel uit bij de clubgenoten van de slachtoffers als potentiële daders.

De rechtbank veroordeelde twaalf Nomads tot zes jaar cel wegens doodslag op De Vries. Moord en doodslag op de twee anderen kon het rechtscollege niet bewezen verklaren. Het OM was ervan overtuigd dat het drietal door hun clubgenoten is geliquideerd. Het had tegen veertien verdachte Nomads een levenslange celstraf geëist en tekende beroep aan tegen de uitspraak van de rechtbank. Dit proces loopt nog.

Meer over