Politie Japan vindt containers met chemicalien sarin

De Japanse politie heeft zondag twee leden van Aum Shinri Kyo aangehouden, de sekte die verantwoordelijk is gesteld voor de aanslag met gifgas in maart in de ondergrondse van Tokyo....

Reuter, AP

TOKYO

Op aanwijzigingen van een al eerder gearresteerd sektelid slaagde de politie er bovendien in beslag te leggen op meer dan honderd containers met chemicaliën voor het gifgas sarin waarmee de aanslag werd gepleegd.

Het sektelid, een naaste medewerker van leider Shoko Asahara, vergezelde de politie op de zoektocht naar de containers. Ze bleken te zijn verstopt in een bos in Nikko, een toeristische trekpleister ruim honderd kilometer ten noorden van de hoofdstad. De containers waren er gedumpt nadat de politie een grootscheepse achtervolging van de sekteleden had aangekondigd.

De sekte ontkent nog steeds iets met de aanslag, waarbij elf mensen werden gedood, te maken te hebben. Leider Asahara weigert met de politie te spreken over de aanklachten die tegen hem zullen worden ingediend. De kans dat de rechtzaak eind oktober kan beginnen, neemt toe nu de containers met de chemicaliën zijn gevonden. De politie heeft ook een laboratorium ontdekt in een gebouw van de sekte.

Meer over