nieuwsvermissing

Politie: gevonden lichaam is van vermist meisje (18) uit Epe

Het stoffelijk overschot dat zondagmiddag in het water aan de Middendijk nabij het Gelderse Oene is gevonden, blijkt van het vermiste 18-jarige meisje uit Epe te zijn. De politie gaat ervan uit dat ze door een ongeval om het leven is gekomen. Een misdrijf wordt uitgesloten.

Redactie
Omstanders bij de afzetting bij de Middendijk tijdens de zoektocht naar het meisje uit Epe. Beeld ANP
Omstanders bij de afzetting bij de Middendijk tijdens de zoektocht naar het meisje uit Epe.Beeld ANP

Dat heeft de politie van Epe rond middernacht laten weten. Het 18-jarige meisje kwam in de nacht van vrijdag op zaterdag niet thuis van een feestje in het dorp Oene. Ze was even voor 04.00 uur richting Vaassen vertrokken op een elektrische fiets. In de buurt van de Deventerweg en de Vloeddijk werd ze voor het laatst gezien. Dat is vlakbij de plek waar het lichaam van de jonge vrouw zondag is gevonden.

Zaterdagmiddag moest het meisje werken, maar daar is ze nooit verschenen. De politie sprak vervolgens van een ‘urgente vermissing’, omdat het niet paste bij het gedrag van het meisje om niet op haar werk te komen.

Een groep bekenden begon daarop met een zoektocht. Ook de politie zocht naar haar, onder meer met behulp van een boot en een helikopter. Via Burgernet werd zaterdagavond een bericht met haar signalement verspreid. Zondagmiddag riep de politie mensen op om niet meer naar het gebied te komen, om eventuele sporen niet te verstoren.

Meer over