Politie belaagd met tomaten en eieren in Den Haag

Een grote groep mensen heeft vanmiddag in Den Haag met eieren en tomaten naar agenten gegooid. Een man kwam met een vleesbijl op ze af. Volgens de politie waren de agenten daar bezig met een melding van de mishandeling van een kind. Drie mensen zijn gearresteerd.

null Beeld ANP
Beeld ANP

De politie werd gewaarschuwd toen een vader zijn kind in een supermarkt aan de Hoefkade aan het mishandelen zou zijn. Agenten gingen op straat met de betrokkenen in gesprek waarna omstanders zich ermee gingen bemoeien. Toen een 14-jarige jongen werd opgepakt omdat hij niet naar de politie luisterde en geen identificatie bij zich had, kwamen nog meer mensen in opstand.

De politie hield de groep met extra mankracht op afstand. Een 36-jarige man belaagde agenten met een vleesbijl waarop ze hun dienstwapen trokken. Een derde is aangehouden wegens belemmering en opruiing. Er vielen geen gewonden.

Dubbele strafmaat
De politie tolereert geen (verbaal) geweld tegen politiemensen, schrijven zij op de landelijke website. 'Wij doen in voorkomende gevallen aangifte. Indien er sprake is van agressie of geweld tegen mensen met een publieke taak (bijvoorbeeld politie, ambulancepersoneel, brandweer) verdubbelt het Openbaar Ministerie de strafmaat'.

Meer over