Politici met het hart op de juiste plaats, zijn vaak zo saai

Jossine Modderman en Arno Kantelberg geven elke week ongevraagd stijladvies aan bekende mensen.

Jossinne Modderman en Arno Kantelberg
null Beeld Jerry Lampen/anp - Martijn Beekman/anp,
Beeld Jerry Lampen/anp - Martijn Beekman/anp,

Jossine modderman, hoofdredacteur LINDAnieuws en LINDA.tv:

Carola Schouten - adjunct bij de ChristenUnie - is een politica met meerdere gezichten. Na een slechte nacht, met het haar in een slappe staart en onbestemd beige op het lijf, lopen we haar zo voorbij. Maar met een krachtige krul, een kleurtje op de lippen, een lieve lach en een rode top - poeh, lekker ding hoor. Helaas zien we de laatste Carola niet zo vaak, vast en zeker omdat alles in haar leven inhoudelijk moet zijn en frivoliteit zonde van haar tijd is. Da's zo jammer hè, van onze politici met het hart op de juiste plaats, ze zijn vaak gelijk ook zo saai. Terwijl met kleine aanpassingen de boel behoorlijk opgekrikt kan worden. Hoef je je ziel nog niet eens te verkopen. Hier zien we Caro - excuus voor de schimmige foto - in haar versie van color blocking, zoals u weet het toepassen van kleurvlakken in de verschillende onderdelen van de outfit. Traditioneel gezien speelt color blocking zich af in het felste gedeelte van het kleurenspectrum. Oranje, rood, geel, hardroze, lentegroen - de gehaaide colorblocker draait er haar hand niet voor om. Bent u een beginner, zoals Carola, denk dan aan deze vuistregel: kies voor complementaire (aanvullende) of analoge (aangrenzende) tinten. Dus over deze blauwe jurk (een leukerdje trouwens, met die splitjes bij het decolleté en het linkerdijbeen) een oranje overjas. In plaats van de grijze shopper een gele Murlberry-werktas en, jawel, paarse pumps. Christelijk, maar o-zo-cool.

null Beeld ANP
Beeld ANP
null Beeld ANP
Beeld ANP

Arno Kantelberg, hoofdredacteur Esquire:

Uit de lezerspost viste ik deze week een brief van lezeres Van Dinten die teleurgesteld constateerde dat in de politiek tegenwoordig iedereen in het blauw gekleed gaat ('Mogen grijze pakken of combi's niet meer?'), een trend die ik al eerder constateerde. Het is ook niet eens het donkerblauw van buitenlandse politici (dat zit tegen antraciet aan), maar het sprekende blauw waarin we hierboven Gert-Jan Segers zien. Tja, als zelfs de mannenbroeders van de ChristenUnie zich overgeven aan deze vorm van dressing down (Segers droeg dezelfde combinatie bij het grote slotdebat), dan zijn we de bevlieging voorbij.

Ik meen dat dit een gevolg is van het succes van Jesse Klaver, die zweert bij zijn mooiblauwe pak. Klaver is ook een van de weinigen die een pikant gleufje in zijn stropdas weet te knijpen - het bewijs dat de Groene God uit Roosendaal niet bang is voor z'n feminiene kant.

De beweging die Klaver heeft weten te mobiliseren, vol energie en goede hoop, daar wil elke politicus wel wat van aftappen en Segers doet dat voortreffelijk. Goeie snit, alles mooi op lengte, afgetopt met bruine schoenen, een kleur die mijn voorkeur geniet boven zwart vanwege de veelheid aan schakeringen in het licht. Let wel op met de puntige schoen: dergelijk schoeisel heeft de neiging te gaan krullen bij de neus, iets wat je niet moet willen, tenzij je vrouw Mammaloe heet.

Meer over