Poeh's geboortehuis te koop

ERIK VAN DEN BERG

Te koop in East Sussex: het geboortehuis van een honinglievende beer. Ook te koop in East Sussex: het laatste onderkomen van een jong gestorven Rolling Stone.

De aankoop kan in één keer, want Cotchford Farm in het gehucht Ashdown Forest is een dubbel bedevaartsoord, voor bewonderaars van Winnie de Poeh zowel als die van Stones-gitarist Brian Jones, die in juli 1969 in het zwembad naast zijn huis verdronk.

Lang daarvoor, van 1925 tot 1959, werd het landhuis bewoond door de schrijver A.A. Milne. Die bedacht hier voor zijn zoontje Chris- topher de tijdloze avonturen van Poeh, Teigetje, Iejoor en Knorretje in het Honderd Bunderbos.

De vraagprijs van het pand is twee miljoen pond (2.470.000 euro). Geïnteresseerden moeten daarbij bedenken dat het huis ongenode gasten trekt - zie de vrouwelijke Jones-fan uit Italië die jarenlang op diens sterfdag een bloemenkrans bracht. Ter compensatie: het bedrag is inclusief Poeh-memorabilia in de achtertuin, waaronder een bemoste zonnewijzer met opschrift: 'This warm and sunny spot belongs to Pooh/ and here he wonders what it's time to do.'

undefined

Meer over