Podiumkunsten

Het Haagse festival Beatstad laat zaterdag weer horen wat Nederland te bieden heeft op popgebied met optredens van Anouk, Waylon en Caro Emerald, en Di-rect met kersverse frontman Marcel Veenendaal....

beatstad.nl

Eels, de Amerikaanse band rond zanger/liedjesschrijver Marc Everett, treedt maandag en dinsdag op in Amsterdam (Paradiso).

Jay Electronica in Amsterdam (Bitterzoet); Rita Marley & C-Sharp – Afrikan Vibrations vanavond in Amsterdam (Paradiso); Nine Pound Hammer vanavond in Groningen (Vera), vrijdag in Amsterdam (Paradiso) en zaterdag in Heerhugowaard (Waerdse tempel); De Kift vanavond in Rotterdam (O.T. Theater); The Opposites and friends vrijdag in Amsterdam (Paradiso); Milow vrijdag in Amsterdam (Paradiso) en zondag in Amsterdam (Tolhuistuin); Simple Minds zaterdag in Enschede (Go Planet); Boo! zondag in Den Bosch (Plein79) en woensdag in Groningen (Vera); Forest Fire maandag in Amsterdam (Paradiso); Hatebreed maandag in Eindhoven (Effenaar); Paolo Nutini maandag in Amsterdam (Melkweg); Robin Gibb dinsdag in Amstrerdam (HMH); Elliot Brood woensdag in Den Bosch (Plein79); Ed Kowalczyk woensdag in Amsterdam (Paradiso); The Kings Of Oblivion woensdag in Deventer (Burgerweeshuis).

Dance
Traditie aan het begin van het nieuwe schooljaar: Eastpak Happy New Year feesten, met vrijdag in Melkweg (Amsterdam) o.a. Greg Wilson, I-F en Tom Trago, in Effenaar (Eindhoven) Henzel, Baskerville en Soldout en in Paard van Troje (Den Haag) Breakbot, Juan MacLean en Kavinsky.

Voorts: vrijdag in Tivoli (De Helling) Noisia, Broken Note, Eskalation e.a.; vrijdag in Trouw (Amsterdam) Antal, San Proper en Makam; vrijdag in Studio 80 (Amsterdam) Daan Donk, Erik Heijting, Jimmy van Eschid, Lone Striker e.a.; zaterdag in Studio 80 (Amsterdam) ‘5 Jaar Vreemd’ Bob Nagel, Carlos Valdes, Maarten Bloem e.a.; zaterdag in Catwalk (Rotterdam) Hertz & Vibes, Kenny Raw en Koen Lebens; zaterdag in Tivoli (Utrecht) Bart B More, Boemklatsch en Drop The Lime; zaterdag in Doornroosje (Nijmegen) Dimitri, Juan Atkins, Jan Liefhebber e.a.; zondag Trouw (Amsterdam) Boris Werner, Efdé, Olaf Boswijk, Patrice Bäumel e.a.

Wereldmuziek
Vanaf vanavond tot en met zondag vindt in het Julianapark in Venlo het Zomerparkfeest plaats, met onder anderen The Ghana Funk Project featuring Gyedu-blay Ambolley, Staff Benda Bilili en Omar Souleyman. Het Ghana Funk Project is ook zaterdag te zien in de Heineken Music Hall, Amsterdam, en zondagmiddag in het Afrika Museum, Berg en Dal.

Vanavond in de Westergasfabriek, Amsterdam: La Excelencia. Zaterdag in het Openluchttheater Valkenburg: het zigeunerorkest Hajra Gypsies met Roby Lakatos.

Klassiek
Conservatorium, Amsterdam: Atlas Academy 2010 is een ‘laboratorium voor nieuwe interculturele muziek’ met demonstraties van instrumenten, lezingen en concerten. T/m 28/8.

atlasensemble.nl

Concertgebouw, Amsterdam: Vandaag Shinagawa Junior String Orchestra o.l.v. Reiji Inda en La Sfera Armoniosa o.l.v. Mike Fentross m.m.v. Barbara Borden (sopraan). Morgen de pianist Richard Goode met werken van Bach, Byrd, Schubert en Chopin. Op 28/8 Radio Kamer Filharmonie en Heren van het Groot Omroepkoor o.l.v. Michael Schonwandt met werken van Schubert, Sibelius en Sjostakovitsj en op 29/8 Sydney Symphony Orchestra o.l.v. Vladimir Ashkenazy m.m.v. Hélène Grimaud (piano) met werken van Strauss, Ravel en Elgar. Op 30/8 Minnesota Orchestra o.l.v. Osmo Vänskä m.m.v. Gil Shaham (viool) met werken van Mozart en beethoven en op 31/8 Gustav Mahler Jugendorchester o.l.v. Herbert Blomstedt m.m.v. Christian Gerhaher (bariton).

concertgebouw.nl

Oude Kerk, Amsterdam: Zaterdag bespeelt Henk Verhoef het orgel. oudekerk.nl

Grote Kerk, Veere: Pianiste Daria van den Bercken, vaste solist bij het Rotterdams Philharmonisch Orkest, geeft zondag een solo-concert met werken van Beethoven, Chopin en Prokofjev. muziekpodiumzeeland.nl

Nieuwe Kerk, Haarlem: Vrijdag speelt Georgy Tchaidze (piano) werken van Schubert en brengen Catharina Chen (viool) en Tobias Borsboom (piano) werken van Ysaÿe, Sinding en Prokofjev ten gehore in het kader van de International Holland Music Sessions. tihms.com

Grote of St. Bavokerk, Haarlem: Het Christian Müllerorgel wordt vanmiddag bespeeld door Jos van der Kooy en op 31/8 door Leonore Lub. bavo.nl

Stevenskerk, Nijmegen: Op 31/8 organiseert de Nijmeegse Orgelkring een concert van Theo Jellema met werken van Schumann, Töpfer, Brahms en Reger.

nijmeegseorgelkring.nl

Opera
El Greco de Toledo van Eric Vaarzon Morel is een flamenco-opera over de kunstschilder El Greco waarin Westerse en wereldmuziekstijlen bij elkaar komen. Tournee t/m 22/10.

ericvaarzonmorel.nl

Muziektheater
Crazy Shopping, musical komedie waarin shopverslaafde vrouwen onder leiding van de jonge dominee Bob bijeenkomen om af te kicken. Met o.a. Miranda van Kralingen, Antje Monteiro, Casey Francisco, Carolina Mout en Tony Neef. Tournee t/m 4/9.

stardusttheatre.nl

Mary Poppins, musical door Joop van den Ende. Voor onbepaalde tijd in Circustheater Scheveningen. Met o.a. Noortje Herlaar, William Spaaij, Maike Boerdam en Hugo Haenen.

musical-marypoppins.nl

Theater
Zeeland Nazomerfestival is een locatietheaterfestival met voorstellingen speciaal gemaakt voor allerlei buitenlocaties in het Zeeuwse landschap. Onder meer Molières De Misantroop op Landgoed Overduin in Oostkapelle, in regie van Antoine Uitdehaag en Becketts Eindspel dat gespeeld zal worden op de oude Scheldewerf bij Vlissingen. Vlammenstad is een voorstelling van Judith de Rijke over het (vergeten) bombardement van 17 mei 1940. Tot en met 4/9. nazomerfestival.nl

Noorderzon, het performing arts festival in Groningen heeft een internationaal programma met theater, circus, dans, film en muziek. De komende dagen nog te zien: Niwagekidan Penino met Frustrating Picture Book for Adults , Skuggar (Shadows) door De Utvalgte, The Bench door Ant Hampton (Rotozaza) & Glen Neath en alleen vanavond nog This is how you will disappear van Gisèle Vienne. T/m 29/8 in het Noorderpark en op diverse locaties in het centrum van Groningen. noorderzon.nl

3 X 30 staat voor drie jonge, professionele regisseurs die de gelegenheid krijgen om hun 30 minuten durende voorstelling te laten zien in het BosTheater in het Amsterdamse Bos. Met Ceci n'est pas jazz van Thomas Spijkerman en Wilko Sterke, mimevoorstelling I Was Here van Paméla Menzo en Anne van Dorp en tot slot Shakespeare's Much Ado About Nothing door Karina Kroft.

bostheater.nl

Tocht, van Arjan Ederveen toont twee vrouwen (Jack Wouterse en Arjan Ederveen) die worstelen met verlies, eenzaamheid, loslaten, vergeten, de dood en de tijd. Regie: Alize Zandwijk. Reprise t/m 2/10 in diverse theaters.

rotheater.nl

The Two Gentlemen of Verona van William Shakespeare wordt gespeeld door Toneelgroep Diever in het nieuwe Shakespeare Theater in Diever, t/m 11/9.

shakespearetheaterdiever.nl

Ergens & Overal, is een expositie over locatietheater door het Theater Instituut i.s.m. Stichting Vrede van Utrecht. Van 28/8 t/m 4/9 op het Nazomerfestival in Middelburg op het Abdijplein. tin.nl

Silo 8 van Vis á Vis is een buitenspektakel op Almere Strand. In het jaar 2032 belooft het uit containers opgetrokken bejaardenhuis Silo 8 een paradijselijke oude dag. Door alle herinneringen te wissen, is er geen vergelijkingsmateriaal, dus is men gauw tevreden. Maar is dat ook zo? T/m 19/9 op Almere Strand.

visavis.nl

Mannen komen van Mars, vrouwen van Venus van John Gray. Regie Peter de Baan. Met Huub Stapel als psychiater die de verschillen tussen mannen en vrouwen voorlegt aan het publiek. Tournee t/m 17/12.

vrouwenkomenvanvenus.nl

Meer over