Podiumkunsten

DJ Shadow vanavond in Den Haag (Paard); Henry Rollins (spoken word) vanavond in Eindhoven (Effenaar) en vrijdag in Amsterdam (Paradiso); Customs vanavond in Utrecht (Tivoli De Helling); Jah Cure vrijdag in Amsterdam (Melkweg); Rijmfestijn- Noord/Zuidlijn met o.a....

Dance
Studio Soulrock is een feestorganisatie en boekingskantoor en bestaat tien jaar. De tour om dat te vieren doet zaterdag Paradiso aan. In Amsterdam komen o.a. Aron Friedman, Boris Werner, Sandrien, Counterpart, Esther Duijn samen met Soulrock-voorman Carlos Valdes het feestje vieren.

Sundeck is een nieuw muziekfestival in de haven van de NSDM Werf waar in mediterrane sferen op twee grote zeeschepen, vier zonnedekken en op de pier live muziek te horen is van Christian Prommer, William Kouam Djoko, Stee Downes, O Boogie en Rebekka Ling. Zaterdag (12-23u), Amsterdam, NDSM. Sundeck ondersteunt Save the Sub. sundeckfestival.nl

Voorts: vanavond DJ Shadow in Paard van Troje, Den Haag; vrijdag Barem en Jon Gaiser in Air Amsterdam; vrijdag Copyright, Andy Daniell in Panama, Amsterdam; vrijdag Mr. Wix, The Flexican in Paradiso Amsterdam; vrijdag Mathew Jonson (live) naast Quince en Ryan Crosson (live) in Trouw Amsterdam; zaterdag Joey Daniel, Loops (live) e.a. in Air Amsterdam; zaterdag in Melkweg (Amsterdam) Wicked Jazz Sounds in Paradiso met o.a. dj's Leroy Rey & Phil Horneman en muzikanten; zondag op Woodstock (Bloemendaal) Adam Beyer, Bart Skils en Julien Chaptal; zondag De Karavaan (Scheveningen) Ray Okpara, Aron Friedman, Santos Resiak, San Proper e.a.; zondag dj Dimitri in strandclub Whoosah (Scheveningen).

Jazz
Samama/Honing/Harris/Lijbaart, vrijdag in Amsterdam (Concertgebouw); Van Ruller/Van Iterson/Van der Grinten, zaterdag in Amsterdam (Concertgebouw); Schradinova (van zangeres Janne Schra), zondag in Amsterdam (Vondelpark Openluchttheater).

Klassiek
Concertgebouw, Amsterdam: In de reeks Robeco Zomerconcerten vanavond Bach Cantates door Das Neue Orchester met Chorus Musicus Köln en Christoph Spering. Zondag David Trio met Daniele Pascoletti (viool), Patrizio Serino (cello) met werken van Schubert. The Australian Youth Orchestra o.l.v. Sir Mark Elder m.m.v. Ekaterina Gubanova (mezzosopraan) met werken van Dean, Mahler en Sjostakovitsj op 3/8. BBC National Orchestra of Wales o.l.v. Thierry Fischer m.m.v. Llyr Williams (piano), Catrin Finch (harp) en Huw Williams (orgel) met werken van Saint-Saëns, Debussy en Beethoven op 4/8. robecozomerconcerten.nl

Grote Kerk, Amsterdam: Gustaf Leonhardt bespeelt het orgel in het kader van het Internationale Orgelfestival, 31/7. oudekerk.nl

Grote Kerk, Veere: Shuann Chai (piano) en Julia Tom (cello) met werk van Rachmaninov, Debussy en Strawinsky, 1/8.

muziepodiumzeeland.nl

Grote of St. Bavokerk, Haarlem: Stadsorgelconcerten met vanavond Guy Bovet (Zwitserland) en op 3/8 Jos van der Kooy. organfestival.nl

Stevenskerk, Nijmegen: Gijs Boelen bespeelt het König-orgel, 3/8. nijmeegseorgelkring.nl

Muziektheater
Crazy Shopping, musical komedie waarin shopverslaafde vrouwen onder leiding van de jonge charismatische dominee Bob bijeenkomen om af te kicken. Met o.a. Miranda van Kralingen, Antje Monteiro, Casey Francisco, Carolina Mout en Tony Neef. Tournee t/m 4/9.

stardusttheatre.nl

Mary Poppins, musical door Joop van den Ende. Voor onbepaalde tijd in Circustheater Scheveningen. Met o.a. Noortje Herlaar, William Spaaij, Maike Boerdam en Hugo Haenen.

* *

musical-marypoppins.nl

Theater
Barry is een nieuwe monoloog van Jibbe Willems in de regie van Daniëlle Wagenaar door Het Syndicaat i.s.m. ISH LAB en een brassband. T/m 22/8 te zien op diverse zomerfestivals.

hetsyndicaat.com

Don Q (at your service), schreef Jeroen van den Berg speciaal voor Theater het Amsterdamse Bos. Het stuk is geïnspireerd op Don Quichot van Cervantes. Don Q is een komedie over nostalgische verlangens en de vloek van vernieuwing. Met: Aat Ceelen, Nhung Dam, Margien van Doesen e.a. T/m 22/8 in het Openluchttheater in het Amsterdamse Bos.

bostheater.nl

Het Schoftendiner, door theatergroep Carver is dit jaar de openingsvoorstelling van de Parade en gaat over vertoon en verval, de feesttafel voor en na de partij. Over eten en drank, liederlijkheid en vraatzucht, de smurrie en de troep. In regie van Beppie Melissen. T/m 1/8 op de Parade in Utrecht en van 6 t/m 13/8 op de Parade in Amsterdam. deparade.nl

Rechtniet, is een locatietheatervoorstelling in regie van Martin Hofstra door theatergroep WAK. Drie mannen moeten een defect aan een deeltjesversneller verhelpen. Deze week te zien op de Parade in Utrecht, daarna nog op diverse zomerfestivals t/m 13/9.

gatinhetijs.nl

Ik beloof dat ik onvoorzichtig zal zijn, door theatergroep Orkater gaat over een verkeersongeval. Het ongeluk wordt gepresenteerd als een horrorfeestje, met een uit elkaar spattende auto, de paniek van de omstanders, het verpulverde lichaam, en de weifelende hulpverlener, die niet graag mensen aanraakt. In regie van Sanne van Rijn. T/m 22/8.

deparade.nl

Meer over