Plofkop

Dat is godverdomme nog eens ontwaken. Een trouwe vriend in Nederland heeft mij gemaild. 'Ik zag je op de film, in dat interview met Bert Brussen en Theodor Holman. En, het is natuurlijk bemoeizucht, maar ik schrok. Je zag er namelijk beroerd uit. Pafferig, slap, zo ken ik je helemaal niet. Ben je soms gestopt met roken? Of met de dope? Volgens mij was je dat al. In dat geval moet je echt snel stoppen met drinken hoor. Drank is een bitch, zeker op onze leeftijd. Ik wil je nog niet kwijt.'

Ik ren naar de spiegel in de badkamer en glij door een kwak kots van mijn hond Tita. Het is een van die dagen dat ik beter binnen kan blijven. Vadsige vetzakken spoken door mijn hoofd: Jack Wouterse, Ton Elias, Jack van Gelder, Han Peekel, Mart Smeets, Adri van der Heijden, Bert van der Roest, Sugar Lee Hooper.

Inderdaad, ik heb weleens een smaller bekkie gehad, maar toen zat ik flink aan de dope. Daar ben ik nu te oud voor, bovendien is die rommel hier in de Algarve stinkend duur en van erbarmelijke kwaliteit. Eigenlijk moet ik mijzelf nu neurolinguïstisch gaan programmeren. Ach, wat kan jou het bommen Dikkie Dik, je bent een gezellige teddybeer en je hebt een goed karakter. Dat is wat telt. Zo lang je je plasser nog kunt zien, is er niets aan de hand.

Alles goed en wel, maar ik heb ook nog eens drie verse korsten op mijn gezicht, het gevolg van een stoeipartij met mijn honden. Voor hetzelfde geld had mijn oogbal uit de kas gebungeld, ik heb nog geluk gehad. Niemand op dorp geloofde het, ik was natuurlijk weer eens van mijn fiets gedonderd. Ik wil niemand meer zien en ga me dood vreten en zuipen. Nee wacht, ik ga me aanmelden voor een programma met allemaal afstotelijke mensen in luiers die huilend voor de camera's bekennen dat ze vieze vette vraatzuchtige losers zijn.

Ik kan ook kiezen voor de wanhopigste oplossing: bietensap en wortelsap inslaan bij de armoesupermarkt en drie weken bunkeren op biosoep, dan ben ik weer helemaal het heertje. Ik wil woedend reageren op de vriend, dat hij een gore valse aluinzuiger is. Overvallen door mildheid schrijf ik: lieverd, wat fijn dat er nog iemand om me geeft. Dankzij jou ben ik over een maand weer een godenzoon.

undefined

Meer over