Platt ruimt veld bij Sampdoria voor Seedorf

David Platt is komend seizoen ploeggenoot van Dennis Bergkamp en Glenn Helder bij Arsenal. De club uit Londen nam de aanvoerder van het Engelse voetbalelftal voor twaalf miljoen gulden over van Sampdoria....

Van onze sportredactie

AMSTERDAM

De 29-jarige Platt tekende een contract voor vier jaar. Mede door zijn verkoop kon de club uit Genua Clarence Seedorf van Ajax aantrekken. Platt volgt het voorbeeld van Ruud Gullit. Ook hij verhuisde van Sampdoria naar een Londense club, Chelsea.

Platt, oud-speler van Aston Villa, begon zijn Italiaanse carrière vier jaar geleden bij Bari. Hij speelde ook voor Juventus. Platt had van Sampdoria een aanbieding gekregen om nog twee jaar te blijven.

Platt is de tweede Engelse international die Italië de rug toekeert. Paul Gascoigne (Lazio Roma) treedt komend seizoen in dienst van de Schotse kampioen Glasgow Rangers.

Manchester United heeft Andrej Kansjelskis voor ongeveer tien miljoen gulden op de transferlijst geplaatst. De Russische international droeg vier jaar de kleuren van United. Hij is na Ince (Inter Milaan) en Hughes (Chelsea) de derde belangrijke speler die de club van manager Ferguson verlaat.

Meer over